reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

💘 Lutowe kreski 💘

reklama
Ja dzisiaj luźna niedziela, byliśmy na spacerze, zjedliśmy obiad. Czekam z niecierpliwością na wynik cytologii i mam wrażenie, że czas stanął w miejscu. W ogóle tak mi dziwnie w tym cyklu przez pauzowanie - bez testów owulacyjnych itp - czuję taką pustkę 😅

My dziś leniuchujemy. Obiad zjedzony, odpoczywamy teraz z kotem i mężem. Wieczorem wychodzimy ze znajomymi więc nie muszę myśleć co będzie na kolacje 😅 I tak się teraz zastanawiam czy po lamette owulacja przyjdzie szybciej. Mam brać od 3dc przez pięć dni. Dziś 5dc, zrobiłam test owulacyjny i jak na razie bardzo blada kreska.

Ja właśnie czekam na przyjazd teściowej. Lubię kobietę, ale muszę pilnować, żeby pierworodna nie chlapnęła przy niej nic na temat czekania na bobasa, bo nie chce mi się potem wysłuchiwać 😅

My dziś leniuchujemy. Obiad zjedzony, odpoczywamy teraz z kotem i mężem. Wieczorem wychodzimy ze znajomymi więc nie muszę myśleć co będzie na kolacje 😅 I tak się teraz zastanawiam czy po lamette owulacja przyjdzie szybciej. Mam brać od 3dc przez pięć dni. Dziś 5dc, zrobiłam test owulacyjny i jak na razie bardzo blada kreska.
Bierzesz tylko Lamettę, nie będziesz brała Ovi? Teoretycznie może być szybciej, bo pęcherzyki szybciej rosną, więc mogą też szybciej pęknąć.

Heh, mnie też coś zaczęło zalewać, ale ja jestem dopiero 4dpo 😅

@patszy widziałam, że dostałaś zalecenie brania proga od 16dc. Ale wspomniał lekarz, że od 16dc pod warunkiem, że już będziesz po owu, bo w innym przypadku ją sobie zablokujesz? Nie twierdzę, że to złe zalecenie, bo są kobiety które muszą wzmocnić fazę lutealną progiem, żeby utrzymać ewentualną ciążę, ale są też lekarze, którzy przepisują duphaston jak cukierki i nie mówią jakie są konsekwencje przyjmowania proga bez potwierdzonej owulacji 🤷🏻‍♀️
Nie wspomniał o tym słowem, dlatego jednak wstrzymam się z wykupieniem recepty i braniem Duphaston.
Przekonsultuję to z innym lekarzem 🤷‍♀️

U mnie sprzątanie, gotowanie, pieczenie, nadrabianie zaległości domowych po całym tygodniu 🫣

Znowu z Partnerem jesteśmy oddzielnie, znowu liczę dni aż się zobaczymy....

W tym miesiącu odpuściłam testy owulacyjne, stwierdziłam że i tak cudem udało się nam być razem w ten właściwy czas, więc co ma być to będzie 😉
Choć byłam bliska żeby je kupić i nawet weszłam do Rossmanna po nie ale zorientowałam się że za 2 minuty zamykali i jak zobaczyłam miny dziewczyn że ktoś jeszcze wchodzi do sklepu tak odwróciłam się i wyszłam zostając bez testów 😁

I studzę głowę żeby nie wymyślać sobie, bo przecież jeszcze nic i tak nie miałabym prawa czuć, domniemana owulacja była środa-czwartek 🙃

reklama
Dziewczyny, które robią (robiły) monitoring owulacji. U kogo się testujecie?

u ginekologa na nfz
u ginekologa prywatnie
czy w klinice niepłodności?

Do góry