reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Ja testowałam 7 listopada ;-)
Lu dziś kończy 3 miesiące i jest już taaaka duża, że nie wiem kiedy ona tak urosła...

Załączniki

• 1444500030725.jpg
    1444500030725.jpg
    17,5 KB · Wyświetleń: 64
reklama
Ja testowałam 13 listopada:)...
brakuje mi brzuszka, a w zasadzie nie tyle brzuszka, ile kopania -zwłaszcza, że to już ostatni raz .

Dziś pierwszy raz ubraliśmy czapkę ;), oczywiście wcześniej bylo kapturowo.

Od paru dni mamy dwa hity zabawowe, polecam bardzo- piłka ażurowa( oball) i książeczka czarno-biała z wyd wilga o kształtach.Piłkę się super łapie i mymla ;) , a książeczkę oglądamy - jest sztywnostronicowa ,w środku są dwa rodzaje ilustracji -czarno-białe i czarno biało-kolorowe .

A dla czytających mam polecam książeczki wyd Muchomor- zwłaszcza "Jadą jadą misie" i "Jedzie pociąg z daleka" - to kartonowe sztywnostronicowe książeczki z cudnymi ilustracjami ,a w środku znane śpiewanki - można czytać ,śpiewać a potem jak już będą łapać o co chodzi w książkach :)- oglądać .

My rocznicę maleństwa mamy dokładnie jutro :) a 15 dni później robiłam pierwszy test. To była ciąża bardzo wcześnie wykryta ;) w ten sam dzień po teście pojechaliśmy mimo że niedziela do szpitala na betę żeby to potwierdzić <lol>

Załączniki

• 1444511700085.jpg
    1444511700085.jpg
    10 KB · Wyświetleń: 55
Ja robiłam test 5 listopada (niedziela) i to dlatego, że się o tydzień pomyliłam. Dopiero później wyliczyłam, że okres powinnam dostać dopiero w czwartek, ale na teście pojawiła się już blada druga kreseczka :) Na początku myślałam, że jest negatywny i już miałam go wyrzucić, ale coś mnie tknęło i się przyjrzałam i ujrzałam tą cudną bladziutką kreseczkę <3

Nie wiem jak wy ale ja czasem mam wrażenie że coś tam w brzuchu dotyka mnie od środka,tak się właśnie zaczynały przygody z pierwszymi ruchami mojej Sarenki...Niestety to tylko wrażenie... Ja zrobiłam test dwa dni po terminie spodziewanej niedoszlej miesiączki i krechy były jak ta lala aż trudno uwierzyć!

Ja robiłam test 5 listopada (niedziela) i to dlatego, że się o tydzień pomyliłam. Dopiero później wyliczyłam, że okres powinnam dostać dopiero w czwartek, ale na teście pojawiła się już blada druga kreseczka :) Na początku myślałam, że jest negatywny i już miałam go wyrzucić, ale coś mnie tknęło i się przyjrzałam i ujrzałam tą cudną bladziutką kreseczkę <3

U mnie to samo :) ahh

reklama
Potrzebuje w miarę szybkiej porady.. spanikowalam bo siostra mnie nakrecila. Mała zrobiła rano normalna kupke, później kolejna około 19 i o 20 jak dałam jej mleko to nie zjadła do końca tylko odpychala i nagle poszło dość spore rzygniecie i po chwili w pieluszke prawie sama woda .. moja siostra mówi że mogła się zatruć i żebym uważała żeby się nie odwodnila.. a jakie są objawy odwodnienia ? Mała ogólnie ma dobry humor nie płacze ani nic .. ale nie wiem czy teraz siedzieć i nasluchiwac czy nie robi kupki czy nie .. ja już stres i nie wiem co robić bo moje dziecko zrobiło dzisiaj 3 kupki a nie 1 albo 2 :/ :o

Do góry