reklama
Witam,
Poczytuje Was od początku ciąży, ale dotąd nie udzielałam się na żadnym forum i głupio mi było napisać, ale postanowiłam się przełamać. Też urodziłam swoją córeczkę w lipcu 2015, a dokładnie 22 lipca. Razem z Oleńką mieszkamy pod Krakowem.
Moja córeczka miała pleśniawki, dostałyśmy nystatynę doustnie od lekarza dwa razy dziennie przez 7 dni.
Pozdrawiam!
Poczytuje Was od początku ciąży, ale dotąd nie udzielałam się na żadnym forum i głupio mi było napisać, ale postanowiłam się przełamać. Też urodziłam swoją córeczkę w lipcu 2015, a dokładnie 22 lipca. Razem z Oleńką mieszkamy pod Krakowem.
Moja córeczka miała pleśniawki, dostałyśmy nystatynę doustnie od lekarza dwa razy dziennie przez 7 dni.
Pozdrawiam!
Ostatnia edycja:
P
pani.olga
Gość
My też mamy ten kombinezon w serduszka z h&m
Martyska nie panikuj, będzie dobrze tylko obserwuj i najwyżej więcej wody lub herbatki podaj...
Dziewczyny karmiące mm, ile i co ile wasze dzieci zjadają mm? Bo moja je po 90-120ml ale w dzień to prawie co 2 godz jest głodna, jak czasem chce jej przedłużyć to ryk i nic więcej... A porcji też nie chce większej... Boję się, że za często je, wodą też się nie da oszukać...
W nocy jest ok, śpi prawie całą noc do 4-5.
nasz co ok. 3 godziny po 120 ml, ale już od dziś na wieczór będziemy mu trochę więcej dawać, bo widać, że chce. w nocy to rzadziej je.
ewczis76
Fanka BB :)
Ja sciagam w dzen po 100 ml a po kapieli 150 ml a w nocy cycek ... Na tyle mi syna dalo sie przekonac do piersi ...
Klara171
ja ściągam od 90 do 160 ml ....a Kornel zjada od 120 do 140 ml -cycek odrzucony całkowicie
na pleśniawki też miałam przy poprzednim synu nystatynę
moje dziecko przeżywa skok rozwojowy chyba ...nie schodzi z rąk ,mędzi strasznie i nie śpi w dzień
dziewczyny jak często wasze dzieciaki robią kupę ? nie pamiętam jak jest z cyckowymi - czy raz na dwa- trzy dni jest ok ?
na pleśniawki też miałam przy poprzednim synu nystatynę
moje dziecko przeżywa skok rozwojowy chyba ...nie schodzi z rąk ,mędzi strasznie i nie śpi w dzień
dziewczyny jak często wasze dzieciaki robią kupę ? nie pamiętam jak jest z cyckowymi - czy raz na dwa- trzy dni jest ok ?
ewczis76
Mi polozna mowila ze moze tak sie zdarzyc ze bedzie robic raz na tydz ale u nas jest 5 razy dzienie
martyska1223
5 razy dziennie ! Wow moja przez ostatnie dni robiła 3 razy i byłam przerażonaMi polozna mowila ze moze tak sie zdarzyc ze bedzie robic raz na tydz ale u nas jest 5 razy dzienie
ewczis76
U nas kupa jest co karmienie ...i jezeli jest normalna to nie ma co panikowac
My też mamy ten kombinezon w serduszka z h&m
Martyska nie panikuj, będzie dobrze tylko obserwuj i najwyżej więcej wody lub herbatki podaj...
Dziewczyny karmiące mm, ile i co ile wasze dzieci zjadają mm? Bo moja je po 90-120ml ale w dzień to prawie co 2 godz jest głodna, jak czasem chce jej przedłużyć to ryk i nic więcej... A porcji też nie chce większej... Boję się, że za często je, wodą też się nie da oszukać...
W nocy jest ok, śpi prawie całą noc do 4-5.
Kornelia nasz mały jadł do tej pory po 120 co 2,5-3 godz. teraz od dwóch dni je po 150 co 3 godz a w nocy zjada 2 razy po 120.
Nie mogę się doczekać kiedy nakarmię go pierwszym stalym posilkiem
reklama
Mi polozna mowila ze moze tak sie zdarzyc ze bedzie robic raz na tydz ale u nas jest 5 razy dzienie
No właśnie u cyckowych dzieci najpierw jest bardzo dużo - przy każdym karmieniu niemal, a potem może byc raz na kilka dni ponoć jeśli dziecko super przyswaja mleko mamy. U nas jest też tak od 3 do 6 dziennie dalej. Ale ostatnio jest pewna regularność. Jedna nad ranem a potem między 16-18 potrafi walnąć 4.