reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Witam,

Poczytuje Was od początku ciąży, ale dotąd nie udzielałam się na żadnym forum i głupio mi było napisać, ale postanowiłam się przełamać. Też urodziłam swoją córeczkę w lipcu 2015, a dokładnie 22 lipca. Razem z Oleńką mieszkamy pod Krakowem.

Moja córeczka miała pleśniawki, dostałyśmy nystatynę doustnie od lekarza dwa razy dziennie przez 7 dni.

Pozdrawiam!

Ostatnia edycja:
My też mamy ten kombinezon w serduszka z h&m :p
Martyska nie panikuj, będzie dobrze tylko obserwuj i najwyżej więcej wody lub herbatki podaj...
Dziewczyny karmiące mm, ile i co ile wasze dzieci zjadają mm? Bo moja je po 90-120ml ale w dzień to prawie co 2 godz jest głodna, jak czasem chce jej przedłużyć to ryk i nic więcej... A porcji też nie chce większej... Boję się, że za często je, wodą też się nie da oszukać...
W nocy jest ok, śpi prawie całą noc do 4-5.

nasz co ok. 3 godziny po 120 ml, ale już od dziś na wieczór będziemy mu trochę więcej dawać, bo widać, że chce. w nocy to rzadziej je.

ja ściągam od 90 do 160 ml ....a Kornel zjada od 120 do 140 ml -cycek odrzucony całkowicie

na pleśniawki też miałam przy poprzednim synu nystatynę

moje dziecko przeżywa skok rozwojowy chyba ...nie schodzi z rąk ,mędzi strasznie i nie śpi w dzień

dziewczyny jak często wasze dzieciaki robią kupę ? nie pamiętam jak jest z cyckowymi - czy raz na dwa- trzy dni jest ok ?

My też mamy ten kombinezon w serduszka z h&m :p
Martyska nie panikuj, będzie dobrze tylko obserwuj i najwyżej więcej wody lub herbatki podaj...
Dziewczyny karmiące mm, ile i co ile wasze dzieci zjadają mm? Bo moja je po 90-120ml ale w dzień to prawie co 2 godz jest głodna, jak czasem chce jej przedłużyć to ryk i nic więcej... A porcji też nie chce większej... Boję się, że za często je, wodą też się nie da oszukać...
W nocy jest ok, śpi prawie całą noc do 4-5.

Kornelia nasz mały jadł do tej pory po 120 co 2,5-3 godz. teraz od dwóch dni je po 150 co 3 godz a w nocy zjada 2 razy po 120.

Nie mogę się doczekać kiedy nakarmię go pierwszym stalym posilkiem

reklama
Mi polozna mowila ze moze tak sie zdarzyc ze bedzie robic raz na tydz ale u nas jest 5 razy dzienie

No właśnie u cyckowych dzieci najpierw jest bardzo dużo - przy każdym karmieniu niemal, a potem może byc raz na kilka dni ponoć jeśli dziecko super przyswaja mleko mamy. U nas jest też tak od 3 do 6 dziennie dalej. Ale ostatnio jest pewna regularność. Jedna nad ranem a potem między 16-18 potrafi walnąć 4.

Do góry