reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Dziewczyny jakie u was były objawy kataru? Moja mała trochę głośno oddycha przez nos, ale nie cały czas. Nic jej nie wycieka, ale w środku ma trochę białej wydzieliny (myślałam że go może mleko bo czasem jej się tak beknie, że nosem pojdzie). Je ładnie. Może to przez ten slinotok?

wow, kombinezon, rajstopy, spodnie, body i bluzka O_O dla mnie to zestaw na grudzień raczej (;
u nas cały czas body z długim rękawem + dresowy pajac + skarpety i czapa. na to kocyk.

Ja nie jestem dobrym wyznacznikiem ubierania.... bo moje dziecko dalej bez czapki.
U nas bodziak z długim ,dres lub kobinezon dresowy i lekki śpiwor lub koc .

Zęby- mi dentystka mówiła, że jakość zębów nic nie ma do czasu wychodzenia ,tylko to wszystko sprawa higieny,genetyki ...np mojemu najstarszemu wyszedł pierwszy jak miał 3 mce a teraz jako 14,5 latek ma super mocne bez dziur zęby.

Kornelek ostatnimi czasy nie budzi sie juz w nocy ....20 karmienie i nastepne o 6-6.30

pisze zeby pozdrowic wszystkie mamuski!!
podczytuje troche, bo wlasnie z laktatorem siedze,szykuje maly zapas na jutro :) napisac wiecej nie dam rady.
mala spi mi na spacerach tylko, wiec spaceruje jak najwiecej:)reszte czasu poswiecam mojej 5-latce-aktualnie szykujemy urodzinki:)
czasu starcza na min ogarniecie domu, ja na koncu samym..ehh,
teraz szybko nadrabiam, bo babcia obie do parku zabrała:)

Pani.olga ale u nas to wszystko cienkie bo rajstopki były takie od chrztu przeswitujace i cienkie spodenki a kombinezon też z polaru a nie taki zimowy ;-) i bez kocyka. Na pewno za gorąco jej nie było, szczególnie że u nas było w okolicach zera stopni jak rano wychodzilysmy ;-)
Co do budzenia to u nas około 1 i 5 na jedzenie ale czasem nie wstaje i 1szej to wtedy o 4 i 7 więc różnie

U mnie nad ranem bylo -6 suwalki he he dzis mi maly zarzadal jesc tylko raz w nocy o 6.30 a poszwdl spac o 21 . .. Teraz aktualnie jestesmy przeziebieni... Dzis bylismy na bioderkach i nie moge go sadzac zeby byl na siedzaco bo ma jeszcze nie wyksztalcone do konca stawy....dzis mi caly dzien spi

Dziewczyny jakie u was były objawy kataru? Moja mała trochę głośno oddycha przez nos, ale nie cały czas. Nic jej nie wycieka, ale w środku ma trochę białej wydzieliny (myślałam że go może mleko bo czasem jej się tak beknie, że nosem pojdzie). Je ładnie. Może to przez ten slinotok?

Thriade a nie są to zwykle "kozy"? Bo moja ma straszliwe. Codziennie jej wyciągam, bo takto jak oddycha to charczy jej coś w nosku. Teraz juz po nocy sama patrze do noska i zawsze jest jakaś mega koza!! Hehe

Co do zmian u nas malutka juz 3 noc przesypia całą. Od 22 do 6-7 rano, jest cyc i spanie dalej do 9 :) oby jej tak zostało :)

reklama
perla w sumie chyba masz rację, bo wieczorem już nic jej nie rzęziło i oddychała ładnie - katar by jej tak nie przeszedł sam z siebie w kilka godzin. Raz w sumie takiego gluta jej odciągnęłam, bo nie mogła sobie z nim poradzić.

U nas około 10 stopni i wieje i na spacerze byłyśmy w: bodziaku z długim rękawem + półśpiochy, na to spodenki dżinsowe lub dresowe, kurteczka polarowa lub z "misia" i ciepły bawełniany kocyk. Na głowie czapeczka cienka bawełniana.

Ostatnia edycja:
Do góry