reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Ja testowałam 7 listopada ;-)
Lu dziś kończy 3 miesiące i jest już taaaka duża, że nie wiem kiedy ona tak urosła...

Załączniki

• 1444500030725.jpg
    1444500030725.jpg
    17,5 KB · Wyświetleń: 74
reklama
Ja testowałam 13 listopada:)...
brakuje mi brzuszka, a w zasadzie nie tyle brzuszka, ile kopania -zwłaszcza, że to już ostatni raz .

Dziś pierwszy raz ubraliśmy czapkę ;), oczywiście wcześniej bylo kapturowo.

Od paru dni mamy dwa hity zabawowe, polecam bardzo- piłka ażurowa( oball) i książeczka czarno-biała z wyd wilga o kształtach.Piłkę się super łapie i mymla ;) , a książeczkę oglądamy - jest sztywnostronicowa ,w środku są dwa rodzaje ilustracji -czarno-białe i czarno biało-kolorowe .

A dla czytających mam polecam książeczki wyd Muchomor- zwłaszcza "Jadą jadą misie" i "Jedzie pociąg z daleka" - to kartonowe sztywnostronicowe książeczki z cudnymi ilustracjami ,a w środku znane śpiewanki - można czytać ,śpiewać a potem jak już będą łapać o co chodzi w książkach :)- oglądać .

My rocznicę maleństwa mamy dokładnie jutro :) a 15 dni później robiłam pierwszy test. To była ciąża bardzo wcześnie wykryta ;) w ten sam dzień po teście pojechaliśmy mimo że niedziela do szpitala na betę żeby to potwierdzić <lol>

Załączniki

• 1444511700085.jpg
    1444511700085.jpg
    10 KB · Wyświetleń: 66
Ja robiłam test 5 listopada (niedziela) i to dlatego, że się o tydzień pomyliłam. Dopiero później wyliczyłam, że okres powinnam dostać dopiero w czwartek, ale na teście pojawiła się już blada druga kreseczka :) Na początku myślałam, że jest negatywny i już miałam go wyrzucić, ale coś mnie tknęło i się przyjrzałam i ujrzałam tą cudną bladziutką kreseczkę <3

Nie wiem jak wy ale ja czasem mam wrażenie że coś tam w brzuchu dotyka mnie od środka,tak się właśnie zaczynały przygody z pierwszymi ruchami mojej Sarenki...Niestety to tylko wrażenie... Ja zrobiłam test dwa dni po terminie spodziewanej niedoszlej miesiączki i krechy były jak ta lala aż trudno uwierzyć!

Ja robiłam test 5 listopada (niedziela) i to dlatego, że się o tydzień pomyliłam. Dopiero później wyliczyłam, że okres powinnam dostać dopiero w czwartek, ale na teście pojawiła się już blada druga kreseczka :) Na początku myślałam, że jest negatywny i już miałam go wyrzucić, ale coś mnie tknęło i się przyjrzałam i ujrzałam tą cudną bladziutką kreseczkę <3

U mnie to samo :) ahh

reklama
Potrzebuje w miarę szybkiej porady.. spanikowalam bo siostra mnie nakrecila. Mała zrobiła rano normalna kupke, później kolejna około 19 i o 20 jak dałam jej mleko to nie zjadła do końca tylko odpychala i nagle poszło dość spore rzygniecie i po chwili w pieluszke prawie sama woda .. moja siostra mówi że mogła się zatruć i żebym uważała żeby się nie odwodnila.. a jakie są objawy odwodnienia ? Mała ogólnie ma dobry humor nie płacze ani nic .. ale nie wiem czy teraz siedzieć i nasluchiwac czy nie robi kupki czy nie .. ja już stres i nie wiem co robić bo moje dziecko zrobiło dzisiaj 3 kupki a nie 1 albo 2 :/ :o

Do góry