reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Głównym objawem odwodnienia u takiego malucha jest zapadające się ciemiączko tak mi mówili w szpitalu jak byłam z W. z rozwolnieniem na szczęscie nie był odwodniony. A i skórę brali w palce i patrzyli czy "wraca" na swoje miejsce- nie wiem jak to opisać ale mam nadzieję, że będziesz wiedziałą o co chodzi.

reklama
Odwodnienie-ciemiaczko jest zapadniete i kiedy scisniesz skórę to przez pewien moment zostaje w takiej postaci... Ale jedna wodniste kupka i jeden rzyg napewno nie doprowadzi do odwodnienia.

Moje dziecko nie jeden raz miało wodnista kupkę i rzyglo nawet ze dwa razy... Ale potem dorywalo się do cyca i następne kupy już były spoko... Miałam wrażenie że poczuła ulgę...

my mieliśmy raz wodnistą kupę też, to nie oznacza odwodnienia, także obserwuj i spokojnie :) ja się o ciąży dowiedziałam jakoś pod koniec października, ale już dokładnie nie pamiętam (;

JA: Przynieś mi plis różowy polarowy kombinezon Helenki w białe serduszka.
MĄŻ (wchodząc po dłuższej chwili do pokoju z szarym dresem w gwiazdki w ręce): O to Ci chodziło?

czy ciuchy z H&M? bo my mamy szary polarowy kombinezon w chmurki i też szary dres w gwiazdki właśnie od nich? (;

Hehe tak z h&m :)

martyska obserwuj, tak jak dziewczyny piszą jedna kupka wodnista nie zrobi jej krzywdy. Moja np. dziś jakoś dużo strasznie ulała, załatwiła 4 bodziaki, pajaca i śpiwór :/ Ale ciemiączko ok, płacze łzami rzewnymi (też taki płacz na sucho może świadczyć o odwodnieniu) i wygląda ok.

Dzięki dziewczyny, ta moja siostra to taka panikara że sama siedzę i panikuje potem. Naszczescie jest ok i nic się nie dzieje. Tylko że zauważyłam że mojej małej często wylatuje z buzi duża ilość wody, myślałam że to ślina a tu leanetta pisze o sokach trawiennych. Fakt faktem że moja mała nie je co równe 3 h bo czasem jak przespi albo nie ma ochoty to je też co 4 albo 4,5h ale przyrost wagi jest prawidłowy, nie widać żeby było coś nie tak. Ajaj ile to człowiek nerwów zje :(
Madziula a ty gdzie się ukrywasz :) co u ciebie??

My też mamy ten kombinezon w serduszka z h&m :p
Martyska nie panikuj, będzie dobrze tylko obserwuj i najwyżej więcej wody lub herbatki podaj...
Dziewczyny karmiące mm, ile i co ile wasze dzieci zjadają mm? Bo moja je po 90-120ml ale w dzień to prawie co 2 godz jest głodna, jak czasem chce jej przedłużyć to ryk i nic więcej... A porcji też nie chce większej... Boję się, że za często je, wodą też się nie da oszukać...
W nocy jest ok, śpi prawie całą noc do 4-5.

Ostatnia edycja:
reklama
Moja je od jakiegoś tygodnia 150 ml ( choc nie zawsze tyle zjada ) co 3-4-4,5h zależy kiedy jest głodna. Teraz dałam jej po równych 3 godz i zjadła 50ml i więcej nie chciała. U nas muszą być dłuższe przerwy bo inaczej malutko je

Do góry