reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Głównym objawem odwodnienia u takiego malucha jest zapadające się ciemiączko tak mi mówili w szpitalu jak byłam z W. z rozwolnieniem na szczęscie nie był odwodniony. A i skórę brali w palce i patrzyli czy "wraca" na swoje miejsce- nie wiem jak to opisać ale mam nadzieję, że będziesz wiedziałą o co chodzi.

reklama
Odwodnienie-ciemiaczko jest zapadniete i kiedy scisniesz skórę to przez pewien moment zostaje w takiej postaci... Ale jedna wodniste kupka i jeden rzyg napewno nie doprowadzi do odwodnienia.

Moje dziecko nie jeden raz miało wodnista kupkę i rzyglo nawet ze dwa razy... Ale potem dorywalo się do cyca i następne kupy już były spoko... Miałam wrażenie że poczuła ulgę...

my mieliśmy raz wodnistą kupę też, to nie oznacza odwodnienia, także obserwuj i spokojnie :) ja się o ciąży dowiedziałam jakoś pod koniec października, ale już dokładnie nie pamiętam (;

JA: Przynieś mi plis różowy polarowy kombinezon Helenki w białe serduszka.
MĄŻ (wchodząc po dłuższej chwili do pokoju z szarym dresem w gwiazdki w ręce): O to Ci chodziło?

czy ciuchy z H&M? bo my mamy szary polarowy kombinezon w chmurki i też szary dres w gwiazdki właśnie od nich? (;

Hehe tak z h&m :)

martyska obserwuj, tak jak dziewczyny piszą jedna kupka wodnista nie zrobi jej krzywdy. Moja np. dziś jakoś dużo strasznie ulała, załatwiła 4 bodziaki, pajaca i śpiwór :/ Ale ciemiączko ok, płacze łzami rzewnymi (też taki płacz na sucho może świadczyć o odwodnieniu) i wygląda ok.

Dzięki dziewczyny, ta moja siostra to taka panikara że sama siedzę i panikuje potem. Naszczescie jest ok i nic się nie dzieje. Tylko że zauważyłam że mojej małej często wylatuje z buzi duża ilość wody, myślałam że to ślina a tu leanetta pisze o sokach trawiennych. Fakt faktem że moja mała nie je co równe 3 h bo czasem jak przespi albo nie ma ochoty to je też co 4 albo 4,5h ale przyrost wagi jest prawidłowy, nie widać żeby było coś nie tak. Ajaj ile to człowiek nerwów zje :(
Madziula a ty gdzie się ukrywasz :) co u ciebie??

My też mamy ten kombinezon w serduszka z h&m :p
Martyska nie panikuj, będzie dobrze tylko obserwuj i najwyżej więcej wody lub herbatki podaj...
Dziewczyny karmiące mm, ile i co ile wasze dzieci zjadają mm? Bo moja je po 90-120ml ale w dzień to prawie co 2 godz jest głodna, jak czasem chce jej przedłużyć to ryk i nic więcej... A porcji też nie chce większej... Boję się, że za często je, wodą też się nie da oszukać...
W nocy jest ok, śpi prawie całą noc do 4-5.

Ostatnia edycja:
reklama
Moja je od jakiegoś tygodnia 150 ml ( choc nie zawsze tyle zjada ) co 3-4-4,5h zależy kiedy jest głodna. Teraz dałam jej po równych 3 godz i zjadła 50ml i więcej nie chciała. U nas muszą być dłuższe przerwy bo inaczej malutko je

Do góry