reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Ja nawet o praniu nie myślę,bo ciągle mam pełny stojak naszych rzeczy,a prasuje na bieżąco...Staram się mieć zawsze dom w miarę świeżym stanie na wypadek gdybym znow wylądowała w szpitalu.... z zakupow została mi apteka....

Kati,też myślałam,że znajdę jakieś inf na ten temat w necie,ale nie natknęłam się.

A żeby wykryć tego paciorkowca to jakiś specjalny posiew czy taki normalny z pochwy wykaże to? Bo ja robiłam tydzień temu taki zwykły posiew i nic złego nie wykazał

Robi się posiew w kierunku GBS (specjalny), po drugie, tak jak pisałam, nawet jeśli teraz robiłaś to nieistotne, bo to się robi po 35 tc. Wasze szpitale tego wyniku nie wymagają? Bo w KRK to jest chyba w każdym szpitalu jako niezbędny dokument (jak np. grupa krwi).

Ja w pierwszej ciazy nie robilam a tu nie wiem jak jest bo teraz mieszkam gdzie indziej. Zobaczymy moze jutro na wizycie cos bedzie moj gin mowil na ten temat

No najlepiej zapytaj go o posiew na GBS.

Na szkole rodzenia też nam o tym mówili, bo jeśli GBS jest dodatni to po odejściu wód należy jechać natychmiast do szpitala (dziecko przestaje być chronione przez pęcherz płodowy) i podawać antybiotyki.

reklama
Ale niektóre z Was mają ciuszków! 5 prań! To ja ze swoich ubrań, bym chyba tyle nie zrobiła;) Normalnie rewia mody będzie!

Mi na szczęście jeszcze nic nie puchnie, ale w poprzednich ciążach musiałam pod koniec zdjąć obrączkę i niektóre buty były przyciasne. W sumie nie było tego widać. Teraz też myślę, że już pora zdjąć obrączkę tak na wszelki wypadek. Rozstępów na razie nowych nie mam (wciąż tylko małe poletko na brzuchu po lewej stronie). Za to dwa ostatnie wieczory baaardzo bolało mnie spojenie.

Dziś odbieram wyniki i mam wizytę od lekarza. Dziś też kończę pakowanie w worki próżniowe i zobaczymy, co jeszcze.

Miłego dnia!

Do góry