reklama
klaudia81.81
Fanka BB :)
A ja wogole pierwsze slysze o robieniu posiewu. Jak to wyglada wogole?
enter
Ja nawet o praniu nie myślę,bo ciągle mam pełny stojak naszych rzeczy,a prasuje na bieżąco...Staram się mieć zawsze dom w miarę świeżym stanie na wypadek gdybym znow wylądowała w szpitalu.... z zakupow została mi apteka....
Kati,też myślałam,że znajdę jakieś inf na ten temat w necie,ale nie natknęłam się.
Kati,też myślałam,że znajdę jakieś inf na ten temat w necie,ale nie natknęłam się.
A ja wogole pierwsze slysze o robieniu posiewu. Jak to wyglada wogole?
Paciorkowiec w ciąży groźny dla dziecka
W skrócie robi się posiew na obecność paciorkowca , zeby wiedzieć czy jest on w pochwie (niektórzy też zalecają posiew z odbytu). Jest to ważne, ponieważ dziecko może się niestety zarazić podczas porodu i trzeba podać antybiotyk.
madziuuula87
A żeby wykryć tego paciorkowca to jakiś specjalny posiew czy taki normalny z pochwy wykaże to? Bo ja robiłam tydzień temu taki zwykły posiew i nic złego nie wykazał
Robi się posiew w kierunku GBS (specjalny), po drugie, tak jak pisałam, nawet jeśli teraz robiłaś to nieistotne, bo to się robi po 35 tc. Wasze szpitale tego wyniku nie wymagają? Bo w KRK to jest chyba w każdym szpitalu jako niezbędny dokument (jak np. grupa krwi).
klaudia81.81
Ja w pierwszej ciazy nie robilam a tu nie wiem jak jest bo teraz mieszkam gdzie indziej. Zobaczymy moze jutro na wizycie cos bedzie moj gin mowil na ten temat
No najlepiej zapytaj go o posiew na GBS.
Na szkole rodzenia też nam o tym mówili, bo jeśli GBS jest dodatni to po odejściu wód należy jechać natychmiast do szpitala (dziecko przestaje być chronione przez pęcherz płodowy) i podawać antybiotyki.
Na szkole rodzenia też nam o tym mówili, bo jeśli GBS jest dodatni to po odejściu wód należy jechać natychmiast do szpitala (dziecko przestaje być chronione przez pęcherz płodowy) i podawać antybiotyki.
martyska1223
Wrr a już się cieszyłam z idealnych nocek. No To jak zwykle, jak musze wstać o 6 to ja leżę i patrze w sufit :[
reklama
EwciaZ
Ale niektóre z Was mają ciuszków! 5 prań! To ja ze swoich ubrań, bym chyba tyle nie zrobiła Normalnie rewia mody będzie!
Mi na szczęście jeszcze nic nie puchnie, ale w poprzednich ciążach musiałam pod koniec zdjąć obrączkę i niektóre buty były przyciasne. W sumie nie było tego widać. Teraz też myślę, że już pora zdjąć obrączkę tak na wszelki wypadek. Rozstępów na razie nowych nie mam (wciąż tylko małe poletko na brzuchu po lewej stronie). Za to dwa ostatnie wieczory baaardzo bolało mnie spojenie.
Dziś odbieram wyniki i mam wizytę od lekarza. Dziś też kończę pakowanie w worki próżniowe i zobaczymy, co jeszcze.
Miłego dnia!
Mi na szczęście jeszcze nic nie puchnie, ale w poprzednich ciążach musiałam pod koniec zdjąć obrączkę i niektóre buty były przyciasne. W sumie nie było tego widać. Teraz też myślę, że już pora zdjąć obrączkę tak na wszelki wypadek. Rozstępów na razie nowych nie mam (wciąż tylko małe poletko na brzuchu po lewej stronie). Za to dwa ostatnie wieczory baaardzo bolało mnie spojenie.
Dziś odbieram wyniki i mam wizytę od lekarza. Dziś też kończę pakowanie w worki próżniowe i zobaczymy, co jeszcze.
Miłego dnia!