reklama
Sosna108
Fanka BB :)
Jak przedłuża ci umowę to nie mogą cię zwolnić nawet jak będziesz przed 12 tyg w ciąży. Kobieta w ciąży jest chroniona, zwolnić można jedynie jak jest upadłość firmy. Też bym poczekała do 30.11 do przedłużenia umowy, a później poszła na l4 jak tak chcesz. Napewno cię nie zwolnią jak pójdziesz na l4 bo nie mogą.A co w sytuacji gdy np nie przedłuża umowy do dnia porodu? Macierzynski przepada? Jak to wygląda w ogóle?
Ewi12
to musisz się po prostu zastanowić co jest dla Cb lepsze.nie wiem czy tyle wytrzymam, bo co drugi dzień muszę wstawać o 3.30 i już mi ciężko jest powoli..
Pracodawca nie musi przedłużać z Tobą umowy jeżeli się teraz o tym dowie, a to istotne dla zasiłku macierzyńskiego. Jak podpiszesz umowę to już nie może zerwać jej bo jesteś w ciąży- to nie jest argument do wypo,
A Ty nie masz obowiązku informowania pracodawcy o ciąży na tak wczesnym etapie.
Sosna108
Kurczę widzę że termin porodu mamy podobny, ja jutro idę na USG i sobie wmówiłam że napewno będzie serduszko.Melduję się po wizycie i przedstawiam moje maleństwo
Zobacz załącznik 1671676
Wszystko dobrze. Bombel rozmiarowo odpowiedni na swój wiek, nie ma jeszcze serduszka
Gratuluje
Ewi12
nie wiem jak to wygląda dokładnie, trzeba poszukać w necie.A co w sytuacji gdy np nie przedłuża umowy do dnia porodu? Macierzynski przepada? Jak to wygląda w ogóle?
Moja koleżanka jest aktualnie w takiej sytuacji to ma zasiłek dla bezrobotnych ( ale nie wiem przez jaki czas i ile to wynosi) i potem po urodzeniu „kosiniakowe”, to chyba 1tys.
Ewi12
Ta moja gin kazała mi przyjść na kontrolę za tydzień ale w apce nie ma terminów, zadzwoniłam na infolinię i wcisnęli mnie na 15.11 tyle, że w Gdyni ale biorę co dają
Także mam wizytę 15.11 w Medi, a potem prywatnie u mojego gina 25.11.
Mam nadzieję, że za tydzień będzie już ładnie serduszko biło
amusedxxx
To idziemy razem za tydzień z taką samą nadzieją o której masz? Ja 14:20, ale może będę przekładać na wcześniejszą. Była dostępna 9, ale jak się umawiałam to stwierdziłam że będę wolała się wyspać. Głupia byłamTa moja gin kazała mi przyjść na kontrolę za tydzień ale w apce nie ma terminów, zadzwoniłam na infolinię i wcisnęli mnie na 15.11 tyle, że w Gdyni ale biorę co dają
Devin
A do kogo w Gdyni?Ta moja gin kazała mi przyjść na kontrolę za tydzień ale w apce nie ma terminów, zadzwoniłam na infolinię i wcisnęli mnie na 15.11 tyle, że w Gdyni ale biorę co dają
I co powiedziałaś na infolinii? Muszę mieć patent na kolejny raz w razie co
Ewi12
na 16:20 , o 15 dopiero pracę kończę więc wpadnę w największe korki szybciej to ryzyko, że nie zdarzę.To idziemy razem za tydzień z taką samą nadzieją o której masz? Ja 14:20, ale może będę przekładać na wcześniejszą. Była dostępna 9, ale jak się umawiałam to stwierdziłam że będę wolała się wyspać. Głupia byłam
reklama
Ewi12
do Bartosza D. - nie wybrzydzałam bo ja chce tylko serduszko zobaczyć plus muszę iść bo mi się utrogestan akurat skończy i potrzebuje info czy bierzemy dalej.A do kogo w Gdyni?
I co powiedziałaś na infolinii? Muszę mieć patent na kolejny raz w razie co
A powiedziałam prawdę, że gin kazała przyjść za tydzień - ona w zaleceniach tak napisała + ze względu na moja historię mam zapisane „ ciąża wysokiego ryzyka”.
Podziel się: