reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Hej kochane :) u mnie bez zmian doszedl niesamowity bol glowy. Ja narazie nie robie zakupow z racji tego, ze od miesiaca nie wychodze z domu :( ale jak tylko lepiej sie poczuje napewno cos kupie dla tego malego potwora.
Zabka my mamy imie dla chlopca z poprzedniej ciazy Franio. Dla dziewczynki moze Wanda.. albo po prababci Felcia no nic bedziemy negocjowac I moze cos nowego wpadnie w ucho.

reklama
mnie w pierwszej ciąży zakupy uspokajała, a takie konkretne zaczęłam robić po połówkowych, a dla lepszego samopoczucie wcześniej kupowałam jakieś drobiazgi, pierwszą rzecz kupiłam jak ruchy poczułam-male skarpeteczki :)

No właśnie nie mam pomyslu na imię. Jakoś z synkiem nam poszlo szybko choc Artur wybraliśmy dopiero w szpitalu. Miał być Szymek,Wojtus,Piotruś.ją się dziś nawet dobrze czuje. Na śledzie mnie rano wzięło :-) pycha były :-)

Mili i mnie niestety dzis glowa peka..tak naprawde o od wczoraj wrr;/ my w sumie imiona juz mamy:) dla dziewczynki pewne Liliana a dla chlopca chce Mikolaj ale nad tym sie jeszcze zastanawiamy:) co do zakupow wozka nie bede kupowac bo bede miala po chrzesniaku mojego lozeczko bede miala swoje odnowione przez tate;) ale tak to zobaczymy kiedy zaczne cos kupowac ale na razie prawie nic po mnie nie widac wiec nic kupowac nie bede:p

Mili1988 U nas ma być Franek albo Marysia ale im dłużej jestem w ciąży tym coraz mniej pewna tego jestem. Imię Franek byłoby po 2 dwóch dziadkach moim i mojego męża.Wiem, że moi rodzice i mojego m z tego powodu byliby w niebie. A ja już tak mam, że jak ktoś naciska to lubię robić na przekór dlatego coraz mniej pewna jestem tych imion. Ale zobaczymy jak to będzie. Jeśli chodzi o ciuszki to u mnie była fajna sytuacja: kiedy pojechaliśmy do rodziców męża żeby powiedzieć im, że spodziewamy się maluszka to po pół godzinie z wizytą przyjechała siostra z wielkimi torbami. I się okazało, że to pełne torby ciuszków po jej córeczkach, przywieźli bo sami nie mieli gdzie tego trzymać już. Niezły zbieg okoliczności, a miny ich po tym jak powiedzieliśmy, że jestem w ciąży bezcenne :D Także jeśli chodzi o dziewczynkę to ciuszków byłoby mnóstwo, a z kupowaniem to powstrzymam się do wizyty 5 stycznia aż się dowiem że wszystko ok jest. Przed świętami i tak jest mnóstwo wydatków zawsze więc muszę uważać żeby bankruta nie strzelić :)

Mili i mnie niestety dzis glowa peka..tak naprawde o od wczoraj wrr;/ my w sumie imiona juz mamy:) dla dziewczynki pewne Liliana a dla chlopca chce Mikolaj ale nad tym sie jeszcze zastanawiamy:) co do zakupow wozka nie bede kupowac bo bede miala po chrzesniaku mojego lozeczko bede miala swoje odnowione przez tate;) ale tak to zobaczymy kiedy zaczne cos kupowac ale na razie prawie nic po mnie nie widac wiec nic kupowac nie bede:p
Lilianka dobry wybor:)
aa no ja łóżeczko mam po córci i tyle hehehe
a nie mam żadnego pomysłu na chłopca;/

Ja mam prawie wszystko po corci ale marzy mi sie synek :) musimy kupic w sumie tylko wanienke z przewijakiem glupia sprzedalam :/ I gleboki wklad do wozka I platforme dla Alci no I lozko dla mniej bo nadal spi w lozeczku. Lilianka piekne imie ale moja siostra chce tak dac swojej jesli kiedys im sie uda zajsc..
Znajac mnie jesli bedzir kolejna pipcia to I tak pokupuje nowe ubranka :D

Mili1988 bo to najlepsza frajda kupowanie ubranek, no jak się ma za co oczywiście:tak:
Zrobiłam eksperyment, kazałam córci otworzyć kalendarz na dowolnej stronie i spisałam męskie imiona: Mariusz, Fabian, Sebastian, Epifaniusz, Wincenty, Anastazy, Rajmund, Indefons, Rafał, Felicjan, Tymoteusz, MIłosz, Paweł z tych wszystkich pasuje mi Tymoteusz bo to imię bylo brane pod uwagę jak byłam z Lilą w ciąży

Mili1988 bo to najlepsza frajda kupowanie ubranek, no jak się ma za co oczywiście:tak:
Zrobiłam eksperyment, kazałam córci otworzyć kalendarz na dowolnej stronie i spisałam męskie imiona: Mariusz, Fabian, Sebastian, Epifaniusz, Wincenty, Anastazy, Rajmund, Indefons, Rafał, Felicjan, Tymoteusz, MIłosz, Paweł z tych wszystkich pasuje mi Tymoteusz bo to imię bylo brane pod uwagę jak byłam z Lilą w ciąży

Tymoteusz pawel sebastian ;)

reklama
u nas Ida (ew. Pola lub Marcelina) albo Eryk, postanowione w sumie :) liczę, że to będzie dziewczynka.
z ubranek mam same drobiazgi, ale i tak chcemy kupować sukcesywnie, żeby nagle nie wywalić nie wiadomo ile kasy. bo łóżeczko, wózek, kosmetyki, pieluchy, butelki itd. trochę tego jest, a niestety nie mamy od kogo brać.

Do góry