reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Hej kochane :) u mnie bez zmian doszedl niesamowity bol glowy. Ja narazie nie robie zakupow z racji tego, ze od miesiaca nie wychodze z domu :( ale jak tylko lepiej sie poczuje napewno cos kupie dla tego malego potwora.
Zabka my mamy imie dla chlopca z poprzedniej ciazy Franio. Dla dziewczynki moze Wanda.. albo po prababci Felcia no nic bedziemy negocjowac I moze cos nowego wpadnie w ucho.

reklama
mnie w pierwszej ciąży zakupy uspokajała, a takie konkretne zaczęłam robić po połówkowych, a dla lepszego samopoczucie wcześniej kupowałam jakieś drobiazgi, pierwszą rzecz kupiłam jak ruchy poczułam-male skarpeteczki :)

No właśnie nie mam pomyslu na imię. Jakoś z synkiem nam poszlo szybko choc Artur wybraliśmy dopiero w szpitalu. Miał być Szymek,Wojtus,Piotruś.ją się dziś nawet dobrze czuje. Na śledzie mnie rano wzięło :-) pycha były :-)

Mili i mnie niestety dzis glowa peka..tak naprawde o od wczoraj wrr;/ my w sumie imiona juz mamy:) dla dziewczynki pewne Liliana a dla chlopca chce Mikolaj ale nad tym sie jeszcze zastanawiamy:) co do zakupow wozka nie bede kupowac bo bede miala po chrzesniaku mojego lozeczko bede miala swoje odnowione przez tate;) ale tak to zobaczymy kiedy zaczne cos kupowac ale na razie prawie nic po mnie nie widac wiec nic kupowac nie bede:p

Mili1988 U nas ma być Franek albo Marysia ale im dłużej jestem w ciąży tym coraz mniej pewna tego jestem. Imię Franek byłoby po 2 dwóch dziadkach moim i mojego męża.Wiem, że moi rodzice i mojego m z tego powodu byliby w niebie. A ja już tak mam, że jak ktoś naciska to lubię robić na przekór dlatego coraz mniej pewna jestem tych imion. Ale zobaczymy jak to będzie. Jeśli chodzi o ciuszki to u mnie była fajna sytuacja: kiedy pojechaliśmy do rodziców męża żeby powiedzieć im, że spodziewamy się maluszka to po pół godzinie z wizytą przyjechała siostra z wielkimi torbami. I się okazało, że to pełne torby ciuszków po jej córeczkach, przywieźli bo sami nie mieli gdzie tego trzymać już. Niezły zbieg okoliczności, a miny ich po tym jak powiedzieliśmy, że jestem w ciąży bezcenne :D Także jeśli chodzi o dziewczynkę to ciuszków byłoby mnóstwo, a z kupowaniem to powstrzymam się do wizyty 5 stycznia aż się dowiem że wszystko ok jest. Przed świętami i tak jest mnóstwo wydatków zawsze więc muszę uważać żeby bankruta nie strzelić :)

Mili i mnie niestety dzis glowa peka..tak naprawde o od wczoraj wrr;/ my w sumie imiona juz mamy:) dla dziewczynki pewne Liliana a dla chlopca chce Mikolaj ale nad tym sie jeszcze zastanawiamy:) co do zakupow wozka nie bede kupowac bo bede miala po chrzesniaku mojego lozeczko bede miala swoje odnowione przez tate;) ale tak to zobaczymy kiedy zaczne cos kupowac ale na razie prawie nic po mnie nie widac wiec nic kupowac nie bede:p
Lilianka dobry wybor:)
aa no ja łóżeczko mam po córci i tyle hehehe
a nie mam żadnego pomysłu na chłopca;/

Ja mam prawie wszystko po corci ale marzy mi sie synek :) musimy kupic w sumie tylko wanienke z przewijakiem glupia sprzedalam :/ I gleboki wklad do wozka I platforme dla Alci no I lozko dla mniej bo nadal spi w lozeczku. Lilianka piekne imie ale moja siostra chce tak dac swojej jesli kiedys im sie uda zajsc..
Znajac mnie jesli bedzir kolejna pipcia to I tak pokupuje nowe ubranka :D

Mili1988 bo to najlepsza frajda kupowanie ubranek, no jak się ma za co oczywiście:tak:
Zrobiłam eksperyment, kazałam córci otworzyć kalendarz na dowolnej stronie i spisałam męskie imiona: Mariusz, Fabian, Sebastian, Epifaniusz, Wincenty, Anastazy, Rajmund, Indefons, Rafał, Felicjan, Tymoteusz, MIłosz, Paweł z tych wszystkich pasuje mi Tymoteusz bo to imię bylo brane pod uwagę jak byłam z Lilą w ciąży

Mili1988 bo to najlepsza frajda kupowanie ubranek, no jak się ma za co oczywiście:tak:
Zrobiłam eksperyment, kazałam córci otworzyć kalendarz na dowolnej stronie i spisałam męskie imiona: Mariusz, Fabian, Sebastian, Epifaniusz, Wincenty, Anastazy, Rajmund, Indefons, Rafał, Felicjan, Tymoteusz, MIłosz, Paweł z tych wszystkich pasuje mi Tymoteusz bo to imię bylo brane pod uwagę jak byłam z Lilą w ciąży

Tymoteusz pawel sebastian ;)

reklama
u nas Ida (ew. Pola lub Marcelina) albo Eryk, postanowione w sumie :) liczę, że to będzie dziewczynka.
z ubranek mam same drobiazgi, ale i tak chcemy kupować sukcesywnie, żeby nagle nie wywalić nie wiadomo ile kasy. bo łóżeczko, wózek, kosmetyki, pieluchy, butelki itd. trochę tego jest, a niestety nie mamy od kogo brać.

Do góry