reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Wracam do was po nieobecności ale nie wiem kiedy nadrobię...

Ja tez mam prenatalne w Katowicach 23 grudnia:-) tylko że najpierw mam audiologa ze starszym...wogole po wizycie z młodszym coraz bardziej sie zastanawiam co bedzie z trzecim...

dla mnie twierdzenie, że od robienia zakupów dziecko może umrzeć jest durne (; (podkreślam - dla mnie, i to przesąd jest durny, a nie ludzie, którzy ewentualnie w to wierzą, to nie moja sprawa).

niby ja też nie jestem przesądna choćby ze względu na to że sama urodziłam się 13-tego ale jak się przeżyło poronienie to jakoś tak ten strach w głowie siedzi i boję się jeszcze sięgać po rzeczy dla maluszka może to następne usg mnie uspokoi .....

Widzę że dużo nas idzie na badanie 23 grudnia :) galeria aż zasypie się nowymi zdjęciami naszych maluszków :)

Dziewczyny a jak się czujecie ??

Cześć,
ja przesądna nie jestem, ale z zakupami wstrzymam się do III trymestru. U mnie nadal bezsenne noce.
Wczoraj poinformowałam dyrektora - nie był zachwycony ale myślałam, że chociaż jakieś "gratuluję" z siebie wyrzuci. Niestety:-(
Wczoraj miałam wizytę i ponieważ dzidzia jest duża (jak w 11 tygodniu) to usg genetyczne już za mną. Wszystko ok.

reklama
Hej.

Mało piszę, bo jakaś padnięta jestem cały czas. Nie mam siły nawet ruszać rękami, muszę sobie w poniedziałek skontrolować hormony.

Ja dziecku nic nie kupuję, wszystko mam po chłopakach. Do dzisiaj najbardziej lubię robić zakupy ubrankowe w sklepie internetowym Next, w wielopakach mają spoko ceny i chyba od 100zł jest za darmo wysyłka, a przede wszystkim masa ślicznych rzeczy. Fajne są też ubranka Carters z USA na allegro. A w Polsce najfajniejsze dla maluszków jest Tesco, Kappahl, H&M, jeżeli chodzi o ładne rzeczy w rozsądnych cenach. Kocyki uwielbiam marki David Fussenegger:)

Mili - ja też myślę o Wandzie, a kilka dni temu obczajałam Felicję:))) Franek mi się kiedyś bardzo podobał, ale teraz dla mnie odpada ze względu na popularność. Popularność w Warszawie sprawdzam na blogu Popularne imiona nadawane w Warszawie - imię dla chłopca i dla dziewczynki

Miq - Wincenty nam się podoba:) Tymoteusz bardzo ładne, ale dla nas odpada, bo oznacza "ten który czci Boga", a my jesteśmy ateistami.

Angi - ja też zawsze korzystam z znanylekarz.pl . My Angel Care mieliśmy pożyczone przy pierwszym synku i nie wyobrażałam sobie nie mieć przy drugim, a w końcu w ogóle nie używaliśmy, byłam już spokojniejsza, a mały i tak spał ze mną od urodzenia, bo nauczyłam się właściwie nie przerywać snu na karmienie piersią. Czytałam, że jak zdrowa mama śpi przy dziecku to automatycznie kontroluje jego oddech. Ja też myślałam w drugiej ciąży o monitorze tętna płodu, ale w końcu się nie zdecydowaliśmy, choć myślę, że to fajny bajer.

Do góry