reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Dziewczyny niewiem o co chodzi ale, delikatnie się zdenerwowala ale tak na prawdę delikatnie wstałam i serce zaczęło mi tak walić ze niewiem co się dzieje siedzę juz 15 min a ona nie przestaje, tak wali ze aż mi się klatka rusza :/ raz mocniej raz słabiej czuje je w każdej górnej części tłowia :o co jest :((

reklama
Ja co do płci już trochę zgłupiałam raz myślę że dziewczynka raz że chłopiec. Inna jest ta ciąża niż z Oliwią faktycznie parcie miałam z nią na słodkie i chyba morze coli z nią wypiłam tutaj samoistnie mnie od coli odrzuciło tz jak się napije to napiję nic się nie dzieje ale nie mam na nią parcia to samo ze słodkim więc dziś mogła bym uznać że będzie chłopak ale tydzień temu bardziej czułam że dziewczyna od co ;) możliwe też dlatego że rzuciłam palenie i czasem słodkie też zjem stąd moje niezdecydowanie przy obstawianiu płci. :-) Acha mówi się że na dziewczynki się brzydnie.. to prawda jesli miała bym rozpatrzeć w kategorii kilogramów moje 36 kg wrrr ale twarz miałam jak pupcie niemowlęcia, włosy gęste normalnie push - up a paznokcie normalnie wow a teraz odwrotnie wyskakują mi jakieś wypryski włosy lnieją no na paznokciach nic się narazie nie dzieje są dalej słabe jak były ;)

martyska1223 ja mam wizytę o której dotrę i jaka będzie kolejka ;) 1 grudnia to niespodzianka taka że szok nikogo nie było weszłam od razu jak nigdy :) mam nadzieję że 29 też tak będzie a pojadę pewnie tak by być po 18 :)

martyska1223 a nie dostałaś zadyszki? Ja też od czasu do czasu dostaje takich lekkich palpitacji ale zaraz mijają

Witam, czytam od miejsca gdzie pisałam ost, więc mogę się powtarzać, jak juz komuś ktoś odpowiedział heheh
Witajcie dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć jeżeli mnienoczywiscie przyjmiecie :)
Jestem w 11tyg ciazy, a dokładnie to jutro juz 12tydz bedzie. Termin mam na 3Lipca.
Chciałam sie Was zapytać, tych które chodzą na NFZ, ile razy przysługuje USG? Czy każda kobieta ma badanie prenatalne? Duzo pytań mam, ogólnie to moja pierwsza ciąża niestety jestem zmuszona zmienic ginekologa i czekam na wizytę 30grudmia dopiero...lecz chyba przejdę sie prywatnie zeby wiedziec czy wszystko ok z dzidzia przed świetami.
Jedno zdjecie juz mam, z 5tyg ale nic nie widac, tylko pęcherzyk płodowy:)
Jestem ciekawa jak to z tymi wizytami
niemuszenic na nfz przysługuja 3 usg, lekarz może zrobić ci więcej, to tylko jego dobra wola, ale nfz zwrórci mu pieniądze tylko za 3 badania usg I 11-13t6d, II 18-22tc, II 28-32 tc. Badania prenatalne są zalecane ale nie obowiązkowe, na te badania musisz wyrazić zgodę. Ja pierwszą ciążę chodziłam całą prywatnie, koszta ogromne ale ten spokójjj - tego nic nie zastąpi. Drugą ciążę stwierdziłam, że będę chodziła na nfz a tylko na te trzy najważniejsze usg pójde prywatnie do tego zaufanego gin, niestety już po pierwszej wizycie na nfz byłam pewna, że to błąd. Niestety ja trafiłam żle, ale sa dziewczyny, ktore chodzą na nfz i są zadowolone. Masz pytania to pytaj śmiało, będę umiała to odp:)
MamaPatryka89 mnie też cyce bolą jak ch... już myślałam, że może lepiej będzie bez stanika ale było jeszcze gorzej;/
karolina859 mnie w pierwszej ciąży na przeziebienia ratowała gorąca herbata lipowa i pod kocyk, teraz póki co się trzymam. Też mam wizytę w pon, i też pobolewa mnie brzuch na wysokości blizny po cc, czyżby zrosty?
martyska1223 ja też nie mogę spać, chodzę jak zoombi;/
angi-wawa1988 no teoretycznie ani kawy ani mocnej herbaty nie powinnyśmy pić, ale ja bym padła bez kawy, dodatkowo mam niskie ciśnienie, więc lekarz powiedział, że filiżanka dziennie nie zaszkodzi
milosc170883 tak strasznie mi przykro
[*]

ja w pierwszej ciąży dowiedziałam się już w 13tc że kobietka rośnie, teraz też bardzo chciałabym dziewczynkę, ale biorąc pod uwagę, że mam zupełnie inne objawy to chyba siusiak rośnie

martyska1223 a skąd dokładnie jesteś?
ladybird84 a ja pomidory z cebulą i śmietana heheh
martyska1223 zmierz sobie ciśnienie koniecznie
Ja w pierwszej ciąży zero mdłości i wymiotów, brzuch z odstającym pępkiem, swędziały mnie cyce i nie potrafiłam odmówić sobie truskawek, teraz mam mdłości, bola mnie piersi, pępek już odstaje i zamiast truskawek-pomidory hmmm

hej dziewczyny zegnam sie z wami zycze wam duzo zdrowka i dbajcie o siebie i wasze fasolki.
moja ciaza zakonczyla sie dzisiaj w 7 tc

Kochana, tak mi przykro :-:)-(
Ty też się trzymaj i musisz być teraz silna. Wiem, że nie jest Ci łatwo, bo sama dwa razy przez to przechodziłam. Musisz wziąć się w garść, porób badania i próbujcie dalej. Ja teraz jestem w trzeciej ciąży i ciągle jest strach. Mam nadzieję, że tym razem się uda.
Jesteśmy z Tobą.

miłość strasznie mi przykro....:-(

angi Życzy się... Po prostu powodzenia albo połamania języka;-)

Nie wiem już która z Was zaczęła temat o płci- my poznaliśmy dopiero w 21 tyg. jak byliśmy na połówkowym. Pani doktor zapytała czy chcemy wiedzieć i czy mamy imiona. Powiedzieliśmy, że mamy tylko imię dla córki- i tego momentu kiedy na USG zrobiła strzałkę i napisała ZOSIA, nie zapomnę nigdy w życiu:tak: Zobaczymy jak będzie teraz...

Zjadłam obiad i lecę na spacer z psem, a potem po Zosię do przedszkola.

Jak tam macie już choinki? my ubieramy zawsze w mikołajki:) aaa i własnie zaczął padać śnieg:-D

Załączniki

• IMG_007hh0.jpg
    IMG_007hh0.jpg
    50,3 KB · Wyświetleń: 43
Jak tam macie już choinki? my ubieramy zawsze w mikołajki:) aaa i własnie zaczął padać śnieg:-D

Żywa?
U nas dzień przed wigilią się ubiera :) no albo w wigilie My jako my w mieszkaniu w tym roku będziemy mieli pierwszy raz choinkę. Do tej pory unikałam wszelkich tego typu bajerów bo my święta po za domem ale z racji że Oliwia jest już kumata i sama nawet o tym mówi w tym roku postanowiłam że kupię. Na razie będzie taka nijaka bo po świętach będą wyprzedaże więc na kupie na przyszły rok bombek itd :)

Żywa?
U nas dzień przed wigilią się ubiera :) no albo w wigilie My jako my w mieszkaniu w tym roku będziemy mieli pierwszy raz choinkę. Do tej pory unikałam wszelkich tego typu bajerów bo my święta po za domem ale z racji że Oliwia jest już kumata i sama nawet o tym mówi w tym roku postanowiłam że kupię. Na razie będzie taka nijaka bo po świętach będą wyprzedaże więc na kupie na przyszły rok bombek itd :)
tak żywa, w doniczce, potem posadzimy na ogrodzie, zeszłoroczna ładnie się przyjęła. My ubieramy tak, szybko żeby nacieszyć się trochę tym drzewkiem, potem święta w rozjazdach i czas szybko zleci

Milosc strasznie mi przykro...
Miq My też zawsze w mikołajki ubieramy choinkę i też sypneło śniegiem na razie córcia podziwia z okna ale jak wyzdrowieje to mam nadzieje sypnie więcej i będzie szał sankowy!!

Zostawiłam wczoraj w aptece 70 zł na leki już na szczęście zaczynają pomagać ,siebie zaopatrzyłam w *spam* i wspomagam się dodatkowo naturalnymi metodami a tak to nakaz leżenia pod kołdrą ech może kedyś i w Polsce leki dla dzieci będą za darmo jak np w UK(koleżanka mnie oświeciła).
Jeszcze jutro mam wizytę u dentysty i nie wiem czy nie przełożyć..w sumie nie chcę ale jak bym miała jej tam kaszleć to jeszcze mi dziąsło przewierci;-)

reklama
dziewczyny, tak mi było dziś potwornie w pracy, że o 14 dali mi firmowy voucher na taksówkę i wysłali do domu.
od początku ciąży nie miałam tak kiepskiego dnia jak dziś. cały czas jest mi lekko niedobrze, nie mam na nic siły i tylko bym leżała.

Do góry