reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

pani.olga a może jakieś choróbsko się przypałętało?
Michalina cudne zdj z usg aż się łezka w oku kreci teraz to już każda pewnie się spodziewa takiego człowieczka na usg zobaczyć,Ja już przebieram nogami ze zniecierpliwienia ale to pewnie tez dlatego że tylko tydzień do wizyty!!

reklama
choroba to chyba nie jest, mam nadzieję, bo dopiero co spędziłam tydzień w domu próbując się podleczyć z zaczynającego się choróbska.
ale naprawdę mam beznadziejny dzień :-(

Witam. Rzadko się udzielam ale coś mnie drażni patrzenie w komputer. Mdłości męczą,młody nie daje się wyspać w nocy. My kupiliśmy nowa choinkę w tym roku:-) będziemy ubierać w wigilię rano:-)już się doczekać nie mogę. Ją jestem umowiona na usg dopiero 8 stycznia. Tyle czekania jeszcze.
Miłość bardzo mi przykro :*(

Cześć dziewczyny :)
Jakoś ostatnio nie mam na nic siły rano nie mogę wstać godzinę później wstaje i potem wszystko na szybko. Dziecko do przedszkola ubrać itd.
Co do płci to nie mam pojęcia w pierwszej ciąży miałam mdłości z rana a teraz jakby cały dzień, najgorzej popołudniu i wieczorem.
Ja następny termin mam 20. Bo mam jeszcze cyste i musi to obserwować czy się wchłonie. Nawet nie wiem czy to może być niebezpieczne w ciazy, wiecie coś na ten temat?
A następny termin mam 2 stycznia.

Mili jak się czujesz?

Ania-belfast zaglądasz jeszcze tutaj?

Żabka szybko zleci. Zara święta sylwestra :)

Pozdrawiam :)

Ostatnia edycja:
Milosc - ale smutno, trzymaj się!

Ja w zeszłym roku jak straszy miał ponad 2, a młodszy koło 6 miesięcy to chodziłam z nimi do klubiku i ciągle chorowali, w tym roku na razie jest zdecydowanie lepiej. Ale to nie były poważne choroby, tylko katary i kaszle.

Co do płci to ta ciąża jest jakaś inna, więc może dziewczynka... Ale nie mam preferencji.

Angi - dobrze, że o Świętach przypominasz:) Co do przedszkola - zobacz sobie w necie hasła "edukacja demokratyczna" "szkoła demokratyczna". Tam dzieci starsze są na zasadach edukacji domowej i uczą się kiedy chcą i czego chcą. Bardzo mało jest takich miejsc, bo to nowość w Polsce. Nie jestem zagorzałą zwolenniczką tej koncepcji, ale głównie o podejście do dziecka mi chodziło. Nasłuchałam się od znajomych różnych niefajnych historii przedszkolych.

Ladybird - ja na szczęście mam wszystko po chłopakach i tylko jak dziewuszka będzie to kilka sukienek dokupię:) U mnie płeć podali dopiero na usg połówkowym i w obu przypadkach nie było wątpliwości ;)

miq - super, że macie już choinkę. My też chcemy w tym roku wcześniej kupić, więc, jak tylko znajdzie się chwila, to pojedziemy:))

ale jestem zmęczona i zmarznięta byłam z dziećmi u koleżanki na kawce a na dworze tak zimno.. brr
ja też zamówiłam nową choinkę i jutro ma dotrzeć :) w tym roku chcemy mieć taką dużą 220cm i pewnie w następnym tygodniu będziemy rodzinnie ją ubierać:)

ja tez mam problem zeby wstac rano,zmeczona jestem caly czas :baffled: ta ciaza jest calkiem inna od poprzedniej. a co do plci to pojecia nie mam co bedzie:sorry2:moglby byc chlopak bo ubranek na malego mezczyzne cala piwnica :)

Miq - ja jestem z Żar woj. lubuskie. Miasto w którym początkowo był woodstock ;)

Angi - własnie w tym problem, że nie miałam żadnej zadyszki bo siedziałam w pracy wstałam po wode i nagle łup łup przez 3 godziny..
Wróciłam do domu zjadłam i położylam się, po przebudzeniu było ok a teraz czuje, że znow nie tak " chodzi ". Mój się denerwuje, że nie poszłam do lekarza i że jutro po pracy odrazu mam isc.. jak ja tego nie lubie wrrr
Tym czasem, siadłam oglądam wiadomości zaraz do wanny i do łóżka bo jutro znowu pobudka o 5.10 ,,, :-:)-(

A co do choinki to na weekend planuje ubrać, wszystkie ozdoby już wytachałam z piwnicy w koncie zostaly tylko złote reszta poszła do siostry na choinke :D

martyska ja mam tak,że po pierwsze mam ciągle przyśpieszone tętno a po drugie dostaję,najczęściej na wieczór, krótkich arytmii i wredy sere mi wali jak oszlalałę, tak że czuje je w uszach .... lekarz mówi, że to przez ciążę, mam mierzyć ciśnieie - teraz jest ok, w pierwsze miałam nadciśnienie.
No i mam brać magnez +potas.

reklama
O to widzę, że nie jestem sama bo ja też czułam je w uszach nie wspominając o zebrach plecach i każdej górnej części tłowia.. chyba musze zainwestować w ciśnieniomierz. Kurde mam nadzieje, ze to chwilowe i nie będzie przez to problemów przy porodzie..

Do góry