reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

Dziewczyny chyba robi mi się opryszczka, nie jestem do końca pewna bo czasem zapieką mnie usta ale nie widzę póki co charakterystycznych pęcherzyków..
Tylko zaczerwienienie. Czy w takiej sytuacji powinnam odpuścić starania w tym miesiącu ? 🥲
Jak to nie pierwsza opryszczka w życiu to w ogóle się nie przejmuj. Ja miałam w obu ciążach.

reklama
Męczy mnie jedna rzecz i rozkminiam sobie przed zbliżającą się owulacja. Bo my po seksie to zawsze szybko bo a nóż młody nas najdzie i wstajemy i cały materiał genetyczny mojego A. się że mnie wylewa a pomyślałam że może ja źle robię i powinno się leżeć po żeby sperma się upłynnila i dać tym plemnikom szansę dotrzeć tam gdzie powinny 🙈

Męczy mnie jedna rzecz i rozkminiam sobie przed zbliżającą się owulacja. Bo my po seksie to zawsze szybko bo a nóż młody nas najdzie i wstajemy i cały materiał genetyczny mojego A. się że mnie wylewa a pomyślałam że może ja źle robię i powinno się leżeć po żeby sperma się upłynnila i dać tym plemnikom szansę dotrzeć tam gdzie powinny 🙈
Czy to nie ma większego wpływu?

wiadomo - gdyby to było takie proste, to wystarczyłoby wstać po seksie albo wszystko wypłukać i byłby zabezpieczenie 😅 ale ja jeszcze w kwiecie moich starań też leżałam, bo to było jedyne na co miałam wpływ, więc chociaż dla głowy to było dobre.

Przepraszam, że się wtrącę, ale nawet jeżeli dzieci nie są jego, a to twój majątek osobisty to jako mąż i tak dziedziczy po tobie jakąś część, bo wtedy twój majątek wchodzi do masy spadkowej i podlega podziałowi. Nawet jakbyś spisała testament nie uwzględniając go to i tak by miał prawo do zachowku.
Nic nie dostaje bo dostałam to w spadku na wyłączność. Trochę w tym siedzę i to jest majątek osobisty nie wspólny

A jak zaszłaś w ostatnią ciążę?
Mnie też to zawsze zastanawia i staram się leżeć tak ok. 30 minut…. Jak widać nie pomaga 😆

reklama

Załączniki

• Screenshot_20241205_180236_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20241205_180236_Samsung Internet.jpg
    158,2 KB · Wyświetleń: 70
Do góry