reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

reklama
Nic nie dostaje bo dostałam to w spadku na wyłączność. Trochę w tym siedzę i to jest majątek osobisty nie wspólny
Inaczej - za Twojego życia nic nie dostaje, ale gdyby Cię przeżył, to po Twojej śmierci dziedziczy po Tobie razem z dziećmi, nawet jeżeli to nie są jego dzieci i nawet jeżeli to był Twój osobisty majątek za Twojego życia. Chyba, że się z nim rozwiedziesz przed śmiercią ;)

Inaczej - za Twojego życia nic nie dostaje, ale gdyby Cię przeżył, to po Twojej śmierci dziedziczy po Tobie razem z dziećmi, nawet jeżeli to nie są jego dzieci i nawet jeżeli to był Twój osobisty majątek za Twojego życia. Chyba, że się z nim rozwiedziesz przed śmiercią ;)
Nie rozumiecie prawa spadkowego to jest darowizna w testamencie nic nie dostaje bo to jest darowizna

wiadomo - gdyby to było takie proste, to wystarczyłoby wstać po seksie albo wszystko wypłukać i byłby zabezpieczenie 😅 ale ja jeszcze w kwiecie moich starań też leżałam, bo to było jedyne na co miałam wpływ, więc chociaż dla głowy to było dobre.
oj człowiek wiele rzeczy sobie wmawiał 😁

Ja trochę z innej beczki, ale całe życie myślałam, że skoro nie zaszłam w niechcianą ciążę to znaczy, że się tak zajebiście zabezpieczam i jestem taka uważna, ostrożna itp., a te wszystkie co zachodzą to HE HE HE na pewno nie myślą.

A tu się okazuje, że to nie moja uwaga, tylko popsute jajowody 😂

oj człowiek wiele rzeczy sobie wmawiał 😁

Ja trochę z innej beczki, ale całe życie myślałam, że skoro nie zaszłam w niechcianą ciążę to znaczy, że się tak zajebiście zabezpieczam i jestem taka uważna, ostrożna itp., a te wszystkie co zachodzą to HE HE HE na pewno nie myślą.

A tu się okazuje, że to nie moja uwaga, tylko popsute jajowody 😂
no ja z moim mężem "zabezpieczaliśmy się" tylko stosunkiem przerywanym, więc myślałam, jaka jestem super i genialana 😂

Nie rozumiecie prawa spadkowego to jest darowizna w testamencie nic nie dostaje bo to jest darowizna
Myślę że jednak trochę rozumiem z racji wykonywanego zawodu 🙂 ZA TWOJEGO ŻYCIA jest to darowizna w uczyniona dla Ciebie i mąż nie ma do niej prawa. Ale PO TWOJEJ ŚMIERCI to jest element masy spadkowej po Tobie, chyba że też zrobisz zapis dla dzieci. Jeżeli nie zostawisz testamentu albo zapisu, dojdą do dziedziczenia Twoi spadkobiercy testamentowi - czyli dzieci i mąż.

Mógłby może coś dostać jak go uwzględnieniem w testamencie a tego też nie zrobię bo to mój majątek osobisty
Myślę że jednak trochę rozumiem z racji wykonywanego zawodu 🙂 ZA TWOJEGO ŻYCIA jest to darowizna w uczyniona dla Ciebie i mąż nie ma do niej prawa. Ale PO TWOJEJ ŚMIERCI to jest element masy spadkowej po Tobie, chyba że też zrobisz zapis dla dzieci. Jeżeli nie zostawisz testamentu albo zapisu, dojdą do dziedziczenia Twoi spadkobiercy testamentowi - czyli dzieci i mąż.
Jakbyś doczytała to tak mój majątek przechodzi na moje dzieci bo zrobię testament i mąż nic nie dostaje no chyba że będzie się ubiegał o zachowek .jest to 10% wartości nieruchomości i ziemi a ostatecznie dostaje 5% tylko .

reklama
Mógłby może coś dostać jak go uwzględnieniem w testamencie a tego też nie zrobię bo to mój majątek osobisty
Jakbyś doczytała to tak mój majątek przechodzi na moje dzieci bo zrobię testament i mąż nic nie dostaje no chyba że będzie się ubiegał o zachowek .jest to 10% wartości nieruchomości i ziemi a ostatecznie dostaje 5% tylko .
Jeżeli robisz testament to ok, bo możesz to zapisać komu chcesz. Gdyby nie było testamentu to jest tak jak piszę.

Do góry