reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

A ja po wizycie jestem w szoku i dziękuję Bogu że poszłam gdzie indziej.
Okazuje się że powinnam brać leki przeciwzakrzepowe od pozytywnego testu bo w badaniach jeden z czynników jest niepoprawny i prawdopodobnie stąd poronienia i to jest prawidłowa reakcja organizmu.Mam przejść na dietę przeciwzapalną.
Po USG owulacja była nie wiem jak to określił ale stwierdził że jak u nastolatki🤣
Tak bardzo żałuję czasu który straciłam przez kiepska diagnozę,mogłam donosić poprzednie ciążę ale pocieszam się tym że lekarz stwierdził że ciąża będzie tylko trzeba ją dobrze poprowadzić od samego początku i po dwóch kreskach odrazu do niego.

reklama
a tak z ciekawości - przecież w majtkach też pipka ma kontakt z wydzieliną. Więc w sumie jaka to różnca? :D

a może Ty masz coś ze spodniami nie tak i to przez to Ci sie wydaje. Mix potu i jakiegoś dziwnego materiału i barwnika w spodniach i taki efekt.

tak, tylko majtki są bardziej przewiewne, a w takiej wkładce wszystko się gotuje 😄dlatego lekarz mi mówił - majtki bawełniane najzdrowsze, a nie żadne poliestry

Mam wyniki. W sobotę jeszcze powtarzam i jak będzie dalej ok to chyba na chwilę odpuszczę betę. Od wczoraj dużo mniejszy przyrost więc zobaczymy…

Więc na razie wygląda to u mnie tak:
3.12 - beta 6.25, progesteron 16.2
4.12 - beta 18.8, progesteron 22.1
5.12 - beta 28.5, progesteron 21.5
Nie patrz na przyrost od wczoraj, tylko przedwczoraj 😉 I się już tak nie stresuj!! Jesteś oficjalnie w ciąży, gratulacje!! Wiadomo, to dopiero początki, ale nic na razie nie wskazuje na to, żeby było się czym martwić. Trzymaj się myśli, że tym razem będzie dobrze ☺️

Mój mąż podchodzi do tego że to moja decyzja.
Nie naciska na to .tylko na spotkaniach rodzinnych u niego temat poruszany jest mojego domu .
Co będziemy robić.
Więc musi być gadane pod moją nieobecność.

Dlatego wolę nie robić tego .
Wie że dzieci chce zabezpieczyć. Zostawiając testament w którym moimi spadkobiercami będą dzieci i on to rozumie
Jak nie zostawisz testamentu, to gdyby mąż Cię przeżył i dalej będzie Twoim mężem też to odziedziczy razem z dziećmi. Sprawa delikatna, ale ja bym nie przepisywała skoro to Twój majątek rodzinny. Dziewczyny słusznie mówią, że mąż dzisiaj jest, jutro go może nie być - a sam rozwód nie jest podstawą do odwołania darowizny (chyba że towarzyszyłaby mu rażąca niewdzięczność męża typu przemoc wobec Ciebie itp.).
Może użyj argumentu bezpieczeństwa finansowego - jeżeli ten dom będzie tylko Twój to nawet jakby się mężowi noga powinęła i np. miał jakieś długi, to dom będzie bezpieczny, bo nie będzie można się z niego egzekwować (a z majątku wspólnego już tak).

Dziewczyny mam pytanie .
W sumie czy któraś była w takiej sytuacji.
Dostałam w spadku dom rodzinny na wsi .
To jest mój majątek własny chodz go nabędę w trakcie małżeństwa

Mój tesc twierdzi że powinnam męża dopisać.
Nie mam zamiaru tego robić.
Moja mama umierając powiedziała pamiętaj dziś się kochacie jutro bedziecie się nie nawidziec..
Wszystko ok jest u nas w małżeństwie

Co byście zrobili ?

Oczywiście ja płacę za remont .etc
Tego domu.
Ja miałam taką sytuację, dostałam dom i nie dopisałam meza. Niby czemu masz go dopisywać ? Jak jesteście razem to wspólnie możecie go użytkować a jak się przejdziecie to przynajmniej nie będzie problemu z podziałem. My z mężem zrobiliśmy jeszcze rozdzielność majatkowa po ślubie więc jakby mi się coś stało to on i dzieci dziedziczą po równo. A nie tak że on 50% + 25%. Dla nas to dobre rozwiązanie bo ja prowadzę swoją firmę i jak coś to nie wezmą nic z konta męża :-)
Mam wyniki. W sobotę jeszcze powtarzam i jak będzie dalej ok to chyba na chwilę odpuszczę betę. Od wczoraj dużo mniejszy przyrost więc zobaczymy…

Piękne wyniki ! Patrz tylko na przyrost po 48h a jest piękny 😍 Gratulacje!

Ja czekam na swoje wyniki. Im dłużej czekam tym bardziej tracę nadzieję że coś ruszy. Pewnie progesteron spadnie o jutro okres dostanę 😔

Ja miałam taką sytuację, dostałam dom i nie dopisałam meza. Niby czemu masz go dopisywać ? Jak jesteście razem to wspólnie możecie go użytkować a jak się przejdziecie to przynajmniej nie będzie problemu z podziałem. My z mężem zrobiliśmy jeszcze rozdzielność majatkowa po ślubie więc jakby mi się coś stało to on i dzieci dziedziczą po równo. A nie tak że on 50% + 25%. Dla nas to dobre rozwiązanie bo ja prowadzę swoją firmę i jak coś to nie wezmą nic z konta męża :-)

Piękne wyniki ! Patrz tylko na przyrost po 48h a jest piękny 😍 Gratulacje!

Ja czekam na swoje wyniki. Im dłużej czekam tym bardziej tracę nadzieję że coś ruszy. Pewnie progesteron spadnie o jutro okres dostanę 😔
Czekam i trzymam kciuki!

Dziewczyny mam pytanie .
W sumie czy któraś była w takiej sytuacji.
Dostałam w spadku dom rodzinny na wsi .
To jest mój majątek własny chodz go nabędę w trakcie małżeństwa

Mój tesc twierdzi że powinnam męża dopisać.
Nie mam zamiaru tego robić.
Moja mama umierając powiedziała pamiętaj dziś się kochacie jutro bedziecie się nie nawidziec..
Wszystko ok jest u nas w małżeństwie

Co byście zrobili ?

Oczywiście ja płacę za remont .etc
Tego domu.
Teść to sobie może gadać.
Nie I raz jeszcze nie dopisuj męża. Mama bardzo dobrze Ci powiedziała! Znam z otoczenia 2 przykłady takie jak Twoje , jedna nie dopisała i kamień z serca Jej spadł a 2 dopisała i od 4 lat toczą batalię w sądzie.

Ten wynik jest piękny! Nie nakręcaj się, że mniejszy przyrost. Ważna jest norma czyli 66% . Czas zakładać Tobie sierpniowe mamuśki 🥰

reklama
Odnośnie perełek księżniczki. Znalazłam ten post. Wogole polecam profil tej ginekolog. Dużo cennych informacji.

Załączniki

• Screenshot_2024-12-05-14-45-52-70_1c337646f29875672b5a61192b9010f9.jpg
    Screenshot_2024-12-05-14-45-52-70_1c337646f29875672b5a61192b9010f9.jpg
    350,5 KB · Wyświetleń: 92
Do góry