reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

reklama
Dziewczyny mam pytanie .
W sumie czy któraś była w takiej sytuacji.
Dostałam w spadku dom rodzinny na wsi .
To jest mój majątek własny chodz go nabędę w trakcie małżeństwa

Mój tesc twierdzi że powinnam męża dopisać.
Nie mam zamiaru tego robić.
Moja mama umierając powiedziała pamiętaj dziś się kochacie jutro bedziecie się nie nawidziec..
Wszystko ok jest u nas w małżeństwie

Co byście zrobili ?

Oczywiście ja płacę za remont .etc
Tego domu.
Zawsze bezpieczniej mieć tylko dla siebie, bo różnie w życiu bywa.. ale to zależy jakie macie zaufanie do siebie i wspólne ustalenia, czy mąż np. też dostał darowiznę i dopisał Ciebie?
W skrajnych sytuacjach darowiznę można cofnąć ze względu na rażącą niewdzięczność, ale to ponoć ciężki i kosztowny proces.

Ja zeszłam z 2.4 do niecałe 0.4 i lekarka powiedziała, że jako że to starania to zostajemy na tej dawce. Też nie kazała nic zmniejszać itp.
ja jestem od dłuższego czasu na dawce 75/50 (jeden dzień taka, drugi taka) i od pewnego czasu mam tsh w okolicach 1 - 1. 30. Wczoraj byłam na kontroli i lekarka mówiła, że pięknie się utrzymuje więc zostajemy na tej dawce. Za kilka miesięcy kontrola.

Dziewczyny mam pytanie .

Moja mama umierając powiedziała pamiętaj dziś się kochacie jutro bedziecie się nie nawidziec..

Co byście zrobili ?

Tego domu.
według prawa dom jest twój nawet jeżeli dostajesz go w trakcję małżeństwa w spadku . Szczerze ciężko mi powiedzieć , mama napewno ma rację bo różnie w życiu bywa , dużo też zależy od tego jakie ma twój mąż do tego podejście po 1 czy on też wymaga od ciebie tego żebyś go wpisała ,po 2 czy jest osobą która w razie rozstania chciałaby sobie rościć prawa do połowy domu , czy jednak zostawiłby go Tobie ze względu na to że to Ty go dostałaś w spadku a on został tylko wpisany . Jeżeli ty będziesz płacić za cały remont i utrzymanie domu to wsumie jest on twój , w trakcie rozwodu Twój mąż tym bardziej nie powinien chcec od ciebie jakies spłaty czy części domu . Jednak jeżeli zdecydujesz się na wpisanie go myślę że koszt remontu i utrzymania powinien leżeć po obu stronach . Może być też tak że mąż nie będzie od ciebie oczekiwał dopisania , a to że teść tak uważa to jest jego sprawa , ważne czego wy chcecie

Mam wyniki. W sobotę jeszcze powtarzam i jak będzie dalej ok to chyba na chwilę odpuszczę betę. Od wczoraj dużo mniejszy przyrost więc zobaczymy…

Więc na razie wygląda to u mnie tak:
3.12 - beta 6.25, progesteron 16.2
4.12 - beta 18.8, progesteron 22.1
5.12 - beta 28.5, progesteron 21.5
po 1 to ogromne gratulacje 🥰 a po drugie kobieto liczy się przyrost po 48h a ten jest piękny , nie patrz na ten po 24 bo się nakręcasz niepotrzebnie . Powtórz w sobotę jeżeli masz taką potrzebę i myślę że będzie wszystko dobrze 🥰

po 1 to ogromne gratulacje 🥰 a po drugie kobieto liczy się przyrost po 48h a ten jest piękny , nie patrz na ten po 24 bo się nakręcasz niepotrzebnie . Powtórz w sobotę jeżeli masz taką potrzebę i myślę że będzie wszystko dobrze 🥰
Dzięki, w sobotę powtórzę na pewno. Wartości dalej malutkie, ale tak, przyrost po 48h jest ok.

reklama
Dziewczyny mam pytanie .

Co byście zrobili ?

Tego domu.
Ja bym męża nie dopisywała a gadania teścia nawet nie słuchała. Twoja mama miała rację. Podczas rozwodu i dzielenia majątku, którego oczywiście nikomu nie życzę ludzie nie mają żadnych sentymentów

Do góry