reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

A ja po wizycie jestem w szoku i dziękuję Bogu że poszłam gdzie indziej.
Okazuje się że powinnam brać leki przeciwzakrzepowe od pozytywnego testu bo w badaniach jeden z czynników jest niepoprawny i prawdopodobnie stąd poronienia i to jest prawidłowa reakcja organizmu.Mam przejść na dietę przeciwzapalną.
Po USG owulacja była nie wiem jak to określił ale stwierdził że jak u nastolatki🤣
Tak bardzo żałuję czasu który straciłam przez kiepska diagnozę,mogłam donosić poprzednie ciążę ale pocieszam się tym że lekarz stwierdził że ciąża będzie tylko trzeba ją dobrze poprowadzić od samego początku i po dwóch kreskach odrazu do niego.

reklama
a tak z ciekawości - przecież w majtkach też pipka ma kontakt z wydzieliną. Więc w sumie jaka to różnca? :D

a może Ty masz coś ze spodniami nie tak i to przez to Ci sie wydaje. Mix potu i jakiegoś dziwnego materiału i barwnika w spodniach i taki efekt.

tak, tylko majtki są bardziej przewiewne, a w takiej wkładce wszystko się gotuje 😄dlatego lekarz mi mówił - majtki bawełniane najzdrowsze, a nie żadne poliestry

Mam wyniki. W sobotę jeszcze powtarzam i jak będzie dalej ok to chyba na chwilę odpuszczę betę. Od wczoraj dużo mniejszy przyrost więc zobaczymy…

Więc na razie wygląda to u mnie tak:
3.12 - beta 6.25, progesteron 16.2
4.12 - beta 18.8, progesteron 22.1
5.12 - beta 28.5, progesteron 21.5
Nie patrz na przyrost od wczoraj, tylko przedwczoraj 😉 I się już tak nie stresuj!! Jesteś oficjalnie w ciąży, gratulacje!! Wiadomo, to dopiero początki, ale nic na razie nie wskazuje na to, żeby było się czym martwić. Trzymaj się myśli, że tym razem będzie dobrze ☺️

Mój mąż podchodzi do tego że to moja decyzja.
Nie naciska na to .tylko na spotkaniach rodzinnych u niego temat poruszany jest mojego domu .
Co będziemy robić.
Więc musi być gadane pod moją nieobecność.

Dlatego wolę nie robić tego .
Wie że dzieci chce zabezpieczyć. Zostawiając testament w którym moimi spadkobiercami będą dzieci i on to rozumie
Jak nie zostawisz testamentu, to gdyby mąż Cię przeżył i dalej będzie Twoim mężem też to odziedziczy razem z dziećmi. Sprawa delikatna, ale ja bym nie przepisywała skoro to Twój majątek rodzinny. Dziewczyny słusznie mówią, że mąż dzisiaj jest, jutro go może nie być - a sam rozwód nie jest podstawą do odwołania darowizny (chyba że towarzyszyłaby mu rażąca niewdzięczność męża typu przemoc wobec Ciebie itp.).
Może użyj argumentu bezpieczeństwa finansowego - jeżeli ten dom będzie tylko Twój to nawet jakby się mężowi noga powinęła i np. miał jakieś długi, to dom będzie bezpieczny, bo nie będzie można się z niego egzekwować (a z majątku wspólnego już tak).

Dziewczyny mam pytanie .
W sumie czy któraś była w takiej sytuacji.
Dostałam w spadku dom rodzinny na wsi .
To jest mój majątek własny chodz go nabędę w trakcie małżeństwa

Mój tesc twierdzi że powinnam męża dopisać.
Nie mam zamiaru tego robić.
Moja mama umierając powiedziała pamiętaj dziś się kochacie jutro bedziecie się nie nawidziec..
Wszystko ok jest u nas w małżeństwie

Co byście zrobili ?

Oczywiście ja płacę za remont .etc
Tego domu.
Ja miałam taką sytuację, dostałam dom i nie dopisałam meza. Niby czemu masz go dopisywać ? Jak jesteście razem to wspólnie możecie go użytkować a jak się przejdziecie to przynajmniej nie będzie problemu z podziałem. My z mężem zrobiliśmy jeszcze rozdzielność majatkowa po ślubie więc jakby mi się coś stało to on i dzieci dziedziczą po równo. A nie tak że on 50% + 25%. Dla nas to dobre rozwiązanie bo ja prowadzę swoją firmę i jak coś to nie wezmą nic z konta męża :-)
Mam wyniki. W sobotę jeszcze powtarzam i jak będzie dalej ok to chyba na chwilę odpuszczę betę. Od wczoraj dużo mniejszy przyrost więc zobaczymy…

Piękne wyniki ! Patrz tylko na przyrost po 48h a jest piękny 😍 Gratulacje!

Ja czekam na swoje wyniki. Im dłużej czekam tym bardziej tracę nadzieję że coś ruszy. Pewnie progesteron spadnie o jutro okres dostanę 😔

Ja miałam taką sytuację, dostałam dom i nie dopisałam meza. Niby czemu masz go dopisywać ? Jak jesteście razem to wspólnie możecie go użytkować a jak się przejdziecie to przynajmniej nie będzie problemu z podziałem. My z mężem zrobiliśmy jeszcze rozdzielność majatkowa po ślubie więc jakby mi się coś stało to on i dzieci dziedziczą po równo. A nie tak że on 50% + 25%. Dla nas to dobre rozwiązanie bo ja prowadzę swoją firmę i jak coś to nie wezmą nic z konta męża :-)

Piękne wyniki ! Patrz tylko na przyrost po 48h a jest piękny 😍 Gratulacje!

Ja czekam na swoje wyniki. Im dłużej czekam tym bardziej tracę nadzieję że coś ruszy. Pewnie progesteron spadnie o jutro okres dostanę 😔
Czekam i trzymam kciuki!

Dziewczyny mam pytanie .
W sumie czy któraś była w takiej sytuacji.
Dostałam w spadku dom rodzinny na wsi .
To jest mój majątek własny chodz go nabędę w trakcie małżeństwa

Mój tesc twierdzi że powinnam męża dopisać.
Nie mam zamiaru tego robić.
Moja mama umierając powiedziała pamiętaj dziś się kochacie jutro bedziecie się nie nawidziec..
Wszystko ok jest u nas w małżeństwie

Co byście zrobili ?

Oczywiście ja płacę za remont .etc
Tego domu.
Teść to sobie może gadać.
Nie I raz jeszcze nie dopisuj męża. Mama bardzo dobrze Ci powiedziała! Znam z otoczenia 2 przykłady takie jak Twoje , jedna nie dopisała i kamień z serca Jej spadł a 2 dopisała i od 4 lat toczą batalię w sądzie.

Ten wynik jest piękny! Nie nakręcaj się, że mniejszy przyrost. Ważna jest norma czyli 66% . Czas zakładać Tobie sierpniowe mamuśki 🥰

reklama
Odnośnie perełek księżniczki. Znalazłam ten post. Wogole polecam profil tej ginekolog. Dużo cennych informacji.

Załączniki

• Screenshot_2024-12-05-14-45-52-70_1c337646f29875672b5a61192b9010f9.jpg
    Screenshot_2024-12-05-14-45-52-70_1c337646f29875672b5a61192b9010f9.jpg
    350,5 KB · Wyświetleń: 101
Do góry