paola121214
Fanka BB :)
Mój mąż podchodzi do tego że to moja decyzja.według prawa dom jest twój nawet jeżeli dostajesz go w trakcję małżeństwa w spadku . Szczerze ciężko mi powiedzieć , mama napewno ma rację bo różnie w życiu bywa , dużo też zależy od tego jakie ma twój mąż do tego podejście po 1 czy on też wymaga od ciebie tego żebyś go wpisała ,po 2 czy jest osobą która w razie rozstania chciałaby sobie rościć prawa do połowy domu , czy jednak zostawiłby go Tobie ze względu na to że to Ty go dostałaś w spadku a on został tylko wpisany . Jeżeli ty będziesz płacić za cały remont i utrzymanie domu to wsumie jest on twój , w trakcie rozwodu Twój mąż tym bardziej nie powinien chcec od ciebie jakies spłaty czy części domu . Jednak jeżeli zdecydujesz się na wpisanie go myślę że koszt remontu i utrzymania powinien leżeć po obu stronach . Może być też tak że mąż nie będzie od ciebie oczekiwał dopisania , a to że teść tak uważa to jest jego sprawa , ważne czego wy chcecie
Nie naciska na to .tylko na spotkaniach rodzinnych u niego temat poruszany jest mojego domu .
Co będziemy robić.
Więc musi być gadane pod moją nieobecność.
Dlatego wolę nie robić tego .
Wie że dzieci chce zabezpieczyć. Zostawiając testament w którym moimi spadkobiercami będą dzieci i on to rozumie