reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

@klaudia16 tak się wtrące..
Ja zamiast cytologii i kopoloskopii (jeśli cytologia jest ok) bym nie powtarzała bo to znajduje zmiany przednowotworowe na szyjce.. Zrobiłabym posiewy na bakterie plus wymazy Mucha.

Do tego jak dziewczyny piszą : majtki 100% bawełna (ostatnio czytałam, że majtki powinno się nosić ma rok), wietrzenie pipki, mycie się samą wodą w okolicach intymnych, podpaski /tampony bawełniane bez zapachów i ulepszaczy.

Do łykania polecam Healthlabs IntiMe. Dają efekty :)

reklama
to zapytam dzisiaj jaka to była cytologia i czy możemy zrobić ta płynna . O tym badaniu pomyślę , zobaczę co ona mi powie ,czym to może być spowodowane . Może faktycznie to wina majtek , ale muszę jakoś wyrwać do 14 w pracy i dopiero je będę mogła zmienić i zobaczę czy zapach dalej będzie
Ja miałam tą cytologię co raz na kilka lat jest spokój. Ale po kuracji antybiotykiem mam i tak zrobić zwykłą w jakimś sensownym odstepie czasu

Z ciekawości - coś jest nie tak z wkładkami?
no właśnie podobno pipka przez nie nie oddycha, dodatkowo często są ze sztucznych składników. I wiele dziewczyn mówiło, że ma upławy, a po odstawieniu wkładek im przeszło.
Ja też tylko tak zasłyszałam, nie zagłębiałam się bo ja wkładek nigdy nie lubiłam.

Z ciekawości - coś jest nie tak z wkładkami?
Sprzyjają powstawaniu infekcji. Wszystkie wydzieliny się "kiszą" na takiej wkładce, to jest świetna pożywka dla bakterii, grzybków itp. (ciepło, wilgotno, nieprzewiewnie) -z tym wszystkim wargi sromowe mają kontakt, więc wszystko może wrócić z powrotem do pochwy co = infekcja.

Te perfumowane dodatkowo mogą podrażniać skórę

Sprzyjają powstawaniu infekcji. Wszystkie wydzieliny się "kiszą" na takiej wkładce, to jest świetna pożywka dla bakterii, grzybków itp. (ciepło, wilgotno, nieprzewiewnie) -z tym wszystkim wargi sromowe mają kontakt, więc wszystko może wrócić z powrotem do pochwy co = infekcja.

Te perfumowane dodatkowo mogą podrażniać skórę
Człowiek się naprawdę uczy całe życie. Dzięki!

@klaudia16 tak się wtrące..
Ja zamiast cytologii i kopoloskopii (jeśli cytologia jest ok) bym nie powtarzała bo to znajduje zmiany przednowotworowe na szyjce.. Zrobiłabym posiewy na bakterie plus wymazy Mucha.

Do tego jak dziewczyny piszą : majtki 100% bawełna (ostatnio czytałam, że majtki powinno się nosić ma rok), wietrzenie pipki, mycie się samą wodą w okolicach intymnych, podpaski /tampony bawełniane bez zapachów i ulepszaczy.

Do łykania polecam Healthlabs IntiMe. Dają efekty :)
właśnie robiłam posiewy mucha z miesiąc temu i było ok . Myślisz żeby powtórzyć ? Używam podpasek , tampony jak jestem zmuszona ,wszystko bez zapachu bo nienawidzę . Tabletki sprawdzę ,jeszcze dzisiaj je kupię ,chyba że lekarka mi coś innego przepisze

Może jestem psychiczna , ale wąchając majtki jest lekki zapach taki rybi ale bez tragoedi , trochę więcej takich wodnistych upławów na majtkach bez koloru , podczas podcekrania zero zapachu na papierze , a przez spodnie czuje zupełnie innych zapach niż na matkach ... 😯😤

reklama
właśnie robiłam posiewy mucha z miesiąc temu i było ok . Myślisz żeby powtórzyć ? Używam podpasek , tampony jak jestem zmuszona ,wszystko bez zapachu bo nienawidzę . Tabletki sprawdzę ,jeszcze dzisiaj je kupię ,chyba że lekarka mi coś innego przepisze
to może na początek zrezygnuj z wszystkich płynów, dużo wietrzenia, wzmocnij organizm i poczekaj, obserwuj :)

Do góry