reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

@klaudia16 tak się wtrące..
Ja zamiast cytologii i kopoloskopii (jeśli cytologia jest ok) bym nie powtarzała bo to znajduje zmiany przednowotworowe na szyjce.. Zrobiłabym posiewy na bakterie plus wymazy Mucha.

Do tego jak dziewczyny piszą : majtki 100% bawełna (ostatnio czytałam, że majtki powinno się nosić ma rok), wietrzenie pipki, mycie się samą wodą w okolicach intymnych, podpaski /tampony bawełniane bez zapachów i ulepszaczy.

Do łykania polecam Healthlabs IntiMe. Dają efekty :)

reklama
to zapytam dzisiaj jaka to była cytologia i czy możemy zrobić ta płynna . O tym badaniu pomyślę , zobaczę co ona mi powie ,czym to może być spowodowane . Może faktycznie to wina majtek , ale muszę jakoś wyrwać do 14 w pracy i dopiero je będę mogła zmienić i zobaczę czy zapach dalej będzie
Ja miałam tą cytologię co raz na kilka lat jest spokój. Ale po kuracji antybiotykiem mam i tak zrobić zwykłą w jakimś sensownym odstepie czasu

Z ciekawości - coś jest nie tak z wkładkami?
no właśnie podobno pipka przez nie nie oddycha, dodatkowo często są ze sztucznych składników. I wiele dziewczyn mówiło, że ma upławy, a po odstawieniu wkładek im przeszło.
Ja też tylko tak zasłyszałam, nie zagłębiałam się bo ja wkładek nigdy nie lubiłam.

Z ciekawości - coś jest nie tak z wkładkami?
Sprzyjają powstawaniu infekcji. Wszystkie wydzieliny się "kiszą" na takiej wkładce, to jest świetna pożywka dla bakterii, grzybków itp. (ciepło, wilgotno, nieprzewiewnie) -z tym wszystkim wargi sromowe mają kontakt, więc wszystko może wrócić z powrotem do pochwy co = infekcja.

Te perfumowane dodatkowo mogą podrażniać skórę

Sprzyjają powstawaniu infekcji. Wszystkie wydzieliny się "kiszą" na takiej wkładce, to jest świetna pożywka dla bakterii, grzybków itp. (ciepło, wilgotno, nieprzewiewnie) -z tym wszystkim wargi sromowe mają kontakt, więc wszystko może wrócić z powrotem do pochwy co = infekcja.

Te perfumowane dodatkowo mogą podrażniać skórę
Człowiek się naprawdę uczy całe życie. Dzięki!

@klaudia16 tak się wtrące..
Ja zamiast cytologii i kopoloskopii (jeśli cytologia jest ok) bym nie powtarzała bo to znajduje zmiany przednowotworowe na szyjce.. Zrobiłabym posiewy na bakterie plus wymazy Mucha.

Do tego jak dziewczyny piszą : majtki 100% bawełna (ostatnio czytałam, że majtki powinno się nosić ma rok), wietrzenie pipki, mycie się samą wodą w okolicach intymnych, podpaski /tampony bawełniane bez zapachów i ulepszaczy.

Do łykania polecam Healthlabs IntiMe. Dają efekty :)
właśnie robiłam posiewy mucha z miesiąc temu i było ok . Myślisz żeby powtórzyć ? Używam podpasek , tampony jak jestem zmuszona ,wszystko bez zapachu bo nienawidzę . Tabletki sprawdzę ,jeszcze dzisiaj je kupię ,chyba że lekarka mi coś innego przepisze

Może jestem psychiczna , ale wąchając majtki jest lekki zapach taki rybi ale bez tragoedi , trochę więcej takich wodnistych upławów na majtkach bez koloru , podczas podcekrania zero zapachu na papierze , a przez spodnie czuje zupełnie innych zapach niż na matkach ... 😯😤

reklama
właśnie robiłam posiewy mucha z miesiąc temu i było ok . Myślisz żeby powtórzyć ? Używam podpasek , tampony jak jestem zmuszona ,wszystko bez zapachu bo nienawidzę . Tabletki sprawdzę ,jeszcze dzisiaj je kupię ,chyba że lekarka mi coś innego przepisze
to może na początek zrezygnuj z wszystkich płynów, dużo wietrzenia, wzmocnij organizm i poczekaj, obserwuj :)

Do góry