reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

dokładnie tak jak napisała niezapominajka, noś bawełniane majtki, w nocy śpij bez. Używasz wkładek? Jeśl tak to odstaw najlepiej, może kup sobie jakiś lactovaginal.
dzisiaj faktycznie mam mniej wygodne majtki ,także że muszę cały czas poprawiać bo mi gdzieś tam włazi , może dlatego ? 😔 Ale maskara czuje ten zapach i mam nerwy od razu

reklama
Zrób znowu cytologię i jeśli nic nie wyjdzie to zmień bieliznę na bawełnianą, w nocy śpij bez majtek 😁 i zdrowa dieta. Możesz też mieć jakiś stan zapalny w organizmie więc bym powtórzyła badania krwi.
jeżeli chodzi o zdrową dietę to właśnie czekam na dietę od dietetyczki . Może to też być spowodowane takimi problemami z cukrem ,bo gdzieś tak wyczytałam . Sama cytologia starczy ,czy muszę zrobić od razu też te biakteriilogiczno-grzybiczne ?

jeżeli chodzi o zdrową dietę to właśnie czekam na dietę od dietetyczki . Może to też być spowodowane takimi problemami z cukrem ,bo gdzieś tak wyczytałam . Sama cytologia starczy ,czy muszę zrobić od razu też te biakteriilogiczno-grzybiczne ?

A robilas cytologię płynna czy zwykła?

właśnie wkładek nie używam , stringów nie noszę już od dawna staram się jakaś w miarę normalne bieliznę nosić ale nie zawsze bawełniana 😔 myje się płyn do higieny provag i biorę te same probiotyki . Zapytam o tą cytologię dzisiaj ale jak pytałam 1.5 tygodnia temu to powiedziała że nie ma potrzeby powtarzać skoro mam tylko ta florę zaburzona i nie ma żadnych bakterii . A jakie badania na stan zapalny w organizmie ? Taka zwykła morfologię ? Crp ?
Mi rodzinny zawsze kazał robić zwykłą morfologię + crp :) Ale możesz zawsze się skonsultować ze swoim i się upewnić. Podstawa to bawełniane, wygodne, nigdzie nie wchodzące majtki i dużo wietrzenia ;)

A ja mam do was takie krępujące pytanie , kiedyś już tak miałam teraz znowu . Czuje u siebie taki nieprzyjemny zapach ,nie potrafię go za bardzo nawet określić ale czuję go normalnie przez spodnie . Za równo teraz jak i wtedy jest to zaraz po okresie . Samo przyszło od samo poszło wtedy . Zrobiłam badania na bakterie i grzyby , testy mucha i cytologię ,nigdzie nic nie wyszło prócz tego że mam zaburzona florę bakteryjna i lekarka kazała mi brać wtedy globulki dopochowowe a teraz jak pytałam to mówiła żeby łykać probiotyki , cały czas łykam a tutaj znowu sie to pojawiło . Nie wiem czy to zależy od bielizny jaka założę ? Od spodni czy są mniej czy bardziej opięte ? Ale wkurzyłam się bo zaraz dni płodne a ja będę się stresować uprawiać seks bo będę czuła dyskomfort że smierdze 😯😔 idę dzisiaj do gina na monitoring to jej zapytam ale może wy wiecie co można zrobić ,co zbadać żeby znaleźć powód tego ? Oplawow brak ,nic mnie nie boli , nie swędzi tylko ten zapach 😯
Ja byłam na wizycie w tym tygodniu w sprawie cytologii bo mi wyszło właśnie jakieś zaburzenie flory bakteryjnej i mnie pytała o zapach, ale mówiłam że nie mam takiego problemu, więc pewnie jakieś lekka ta infekcja. Tłumaczyła mi że daje antybiotyk, ale to nie polega na tym że jest jeden rodzaj bakterii i to z nią się walczy tylko ze problemem jest ogólnie zaburzenie floty bakteryjnej więc ten antybiotyk to jest taki ogólny na wszystkie. Dostałam na 6 dni, ale przepisała też na kolejne dwa tygodnie globulki na odbudowę dobrej flory bakteryjnej,ale mimo to nie gwarantowała, że to zaburzenie zniknie.
I u mnie akurat objaw to dyskomfort po/ w trakcie stosunku.

A może to przez żel jaki używamy z mężem ? Ale kurde to by chyba za każdym razem było , a nie raz na jakiś czas . No i żel był w ruchu dwa dni temu teraz by wyszło ?

reklama
Ja byłam na wizycie w tym tygodniu w sprawie cytologii bo mi wyszło właśnie jakieś zaburzenie flory bakteryjnej i mnie pytała o zapach, ale mówiłam że nie mam takiego problemu, więc pewnie jakieś lekka ta infekcja. Tłumaczyła mi że daje antybiotyk, ale to nie polega na tym że jest jeden rodzaj bakterii i to z nią się walczy tylko ze problemem jest ogólnie zaburzenie floty bakteryjnej więc ten antybiotyk to jest taki ogólny na wszystkie. Dostałam na 6 dni, ale przepisała też na kolejne dwa tygodnie globulki na odbudowę dobrej flory bakteryjnej,ale mimo to nie gwarantowała, że to zaburzenie zniknie.
I u mnie akurat objaw to dyskomfort po/ w trakcie stosunku.
mnie przepisała fuomizin na 6 dni , później na kolejne 6 globulki z pałeczkami kwasu mlekowego właśnie na odbudowę i później kazała łykać w tabletkach i tyle . Mówiła że nie ma potrzeby ponawiać badań , no nie wiem dzisiaj idę do innej bo moja jest na urlopie to może ta będzie miała inne zdanie i jednak wykona jeszcze jakieś badania

Do góry