reklama
MamaR
Fanka BB :)
Mogło tak byćTy pik miałaś chyba w sobotę,to owu mogła być w poniedziałek tak jak u mnieto też by wychodziło u Ciebie 5dpo

callina
Jaki syrop polecasz? Bo ja w sumie od kilku miesięcy w tabletkach żelazo, ale muszę sprawdzić też ferrytynęW październiku było 83przestałam wtedy brać żelazo i myślałam,że samą dietą się to utrzyma ale jednak nie.wracam do syropu póki co.a potem zobaczymy.plus jest taki że u mnie żelazo i hemoglobina zawsze była okej,a jedynie właśnie ta ferrytyna co podniosę,to za jakiś czas leci w dół.w czerwcu mam wizytę u endokrynolog więc zobaczymy co na to powie
poziomkowa00
Ja mam Ferrum lekJaki syrop polecasz? Bo ja w sumie od kilku miesięcy w tabletkach żelazo, ale muszę sprawdzić też ferrytynę
Patii26
On jest na receptę tak ? i ile kosztuje wtedy ?Ja mam Ferrum lek
poziomkowa00
Tak,

Na receptę.chyba coś koło 40zł płaciłam ostatnim razem.w poniedziałek będę w aptece to dam znać jak to teraz wyglądaOn jest na receptę tak ? i ile kosztuje wtedy ?

Patii26
I na ile on Ci starcza ? Mówisz, że fajnie podnosi ferratyne i żelazo ?Tak,
Na receptę.chyba coś koło 40zł płaciłam ostatnim razem.w poniedziałek będę w aptece to dam znać jak to teraz wygląda![]()

poziomkowa00
Ja miałam dawkę 10ml.a cały syrop ma 100mlI na ile on Ci starcza ? Mówisz, że fajnie podnosi ferratyne i żelazo ?![]()

Patii26
No ja brałam właśnie tabletki Tardyferon i one fajnie podnosiły mi żelazo, ale ja nie cierpię ich brać, bo jak czuje ten metaliczny posmak w buzi to az mi niedobrzeJa miałam dawkę 10ml.a cały syrop ma 100mlwięc wychodzi drogo.podnosi dosyć fajnie(jak na syrop i moją sumienność -o tabletkach pamietam.z syropami gorzej)bo od maja do października z 44 podniosło się do 83.bralam jeszcze dodatkowo laktoferyne(pomaga we wchłanianiu żelaza,to jest bez recepty).ja miałam ten syrop głównie dlatego że miałam podwyższone próby wątrobowe i żeby jej tak nie obciążać bo syrop podobno szybciej się wchłania.ale tardyferon w tabletkach też super mi podnosił poziom ferrytyny i wychodziło to chyba taniej

reklama
poziomkowa00
Ja przy tych tabletkach nie miałam problemuNo ja brałam właśnie tabletki Tardyferon i one fajnie podnosiły mi żelazo, ale ja nie cierpię ich brać, bo jak czuje ten metaliczny posmak w buzi to az mi niedobrzeale ten syrop faktycznie drogi wychodzi. W takim razie musze wrócić do tabletek.