reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

☀️🌷KWIETNIOWE KRESKI☀️🌷 Mrozy żegnamy, a za 9 miesięcy dzieciątka nasze powitamy 👶

reklama
W październiku było 83 :( przestałam wtedy brać żelazo i myślałam,że samą dietą się to utrzyma ale jednak nie.wracam do syropu póki co.a potem zobaczymy.plus jest taki że u mnie żelazo i hemoglobina zawsze była okej,a jedynie właśnie ta ferrytyna co podniosę,to za jakiś czas leci w dół.w czerwcu mam wizytę u endokrynolog więc zobaczymy co na to powie
Jaki syrop polecasz? Bo ja w sumie od kilku miesięcy w tabletkach żelazo, ale muszę sprawdzić też ferrytynę

I na ile on Ci starcza ? Mówisz, że fajnie podnosi ferratyne i żelazo ? 🙂
Ja miałam dawkę 10ml.a cały syrop ma 100ml 😅 więc wychodzi drogo.podnosi dosyć fajnie(jak na syrop i moją sumienność -o tabletkach pamietam.z syropami gorzej)bo od maja do października z 44 podniosło się do 83.bralam jeszcze dodatkowo laktoferyne(pomaga we wchłanianiu żelaza,to jest bez recepty).ja miałam ten syrop głównie dlatego że miałam podwyższone próby wątrobowe i żeby jej tak nie obciążać bo syrop podobno szybciej się wchłania.ale tardyferon w tabletkach też super mi podnosił poziom ferrytyny i wychodziło to chyba taniej

Ja miałam dawkę 10ml.a cały syrop ma 100ml 😅 więc wychodzi drogo.podnosi dosyć fajnie(jak na syrop i moją sumienność -o tabletkach pamietam.z syropami gorzej)bo od maja do października z 44 podniosło się do 83.bralam jeszcze dodatkowo laktoferyne(pomaga we wchłanianiu żelaza,to jest bez recepty).ja miałam ten syrop głównie dlatego że miałam podwyższone próby wątrobowe i żeby jej tak nie obciążać bo syrop podobno szybciej się wchłania.ale tardyferon w tabletkach też super mi podnosił poziom ferrytyny i wychodziło to chyba taniej
No ja brałam właśnie tabletki Tardyferon i one fajnie podnosiły mi żelazo, ale ja nie cierpię ich brać, bo jak czuje ten metaliczny posmak w buzi to az mi niedobrze 🤮 ale ten syrop faktycznie drogi wychodzi. W takim razie musze wrócić do tabletek.

reklama
No ja brałam właśnie tabletki Tardyferon i one fajnie podnosiły mi żelazo, ale ja nie cierpię ich brać, bo jak czuje ten metaliczny posmak w buzi to az mi niedobrze 🤮 ale ten syrop faktycznie drogi wychodzi. W takim razie musze wrócić do tabletek.
Ja przy tych tabletkach nie miałam problemu 😁 syrop w smaku dla mnie był słodki,a moja siostra znów mówiła że jakby piła krew, taki metaliczny posmak 🤣 🤣 a no i minus syropu to odrazu po trzeba myć zęby,bo farbują

Do góry