reklama
penguinlicious
Fanka BB :)
My mamy taki. Nazwaliśmy go T-Bone, jak jeden z piesków z CliffordaDziewczyny a polecicie jakiś inhalator ?
Załączniki
penguinlicious
Badanie nasienia na 100%. Drożność też jest dobrym pomysłem, jeśli nie miałaś. Robiłaś kiedyś ogólnie takie podstawy jak estrogeny, androgeny, tarczyca, glukoza i insulina? Jeśli nie, to na pewno warto zrobić.Kurczę czuje się zagubiona,zastanawiam się czy nie porobić sobie jakiś badań krwi,ale kompletnie nie wiem od jakich zacząć teraz będzie 8 miesiąc starań jak by nie wyszło,myślicie że powinnam ja i partner porobic jakieś konkretne badania hormonalne jakaś drożność czy badanie nasienia ? Nie mam pojęcia od czego mam zacząć jak po roku nic nie wyjdzie będę dzwonić do lekarza i on będzie mnie dalej prowadził wcześniej nie chcą zacząć bo mówią że rok trzeba się starać na spokojnie a później jakieś badania dopiero albo leczenie i rozmowy o in vitro
AuraWaves
tarczyca,glukoza i insulina jest,estrogeny i androgeny nie mam ..Badanie nasienia na 100%. Drożność też jest dobrym pomysłem, jeśli nie miałaś. Robiłaś kiedyś ogólnie takie podstawy jak estrogeny, androgeny, tarczyca, glukoza i insulina? Jeśli nie, to na pewno warto zrobić.
penguinlicious
Dopowiem, że prolaktyny nie warto robić rano, bo najwyższe wartości są w nocy i rano po przebudzeniu. Ja robiłam gdzieś koło 11, a w szpitalu w ogóle miałam 3-punktowe badanie: 23:00, 2:00 i 8:00.Zacznij od 5 tarczycowej, AMH, ureaplasma, ferrytyna, kwas foliowy, homocysteina, prolaktyna (między 3 a 5 dniem), insulina, glukoza,
Partner powinien zacząć od podstawowego badania nasienia, ale ogólnie powinien mieć zrobiony test migracyjny-swim up, test HBA, test MAR, Chromatyna plemnikowa, p/c p.plemnikowe. To tak w duzym skrócie co na początku miałam wykonywanie w klinice niepłodności
penguinlicious
To te hormonalne koniecznie: estradiol, LH, FSH, testosteron i androstendion. Możesz do tego dorzucić DHEA-S i SHBG. 2-5dc badasz.tarczyca,glukoza i insulina jest,estrogeny i androgeny nie mam ..
penguinlicious
Jak będę miała zastrzyk, to ja na 100% będę sprawdzać ile mi się utrzymuje. Po to kupiłam zapas testów Wolę wiedzieć na przyszłość jak to u mnie wygląda.ale masz rację , będę sikać na testy i dopiero po świętach pójdę na betę jeżeli dalej będzie coś wychodzić . Jak nie to wiadomo sprawa jasna , ciąży nie będzie . Może i błąd że zaczęłam wcześnie sikać , ale chciałam zobaczyć jak to będzie w moim przypadku , wiesz jak jest , ciężko sie podtrzymać . Wiem że do tego 14 napewno bym nie wytrzymała i,jakbym siknela wcześniej i byłaby kreska to dopiero bym miała problem , a tak przynajmniej widzę co się z ta kreska dzieje . Tak mi się wydaje przynajmniej . Liczę na to że do poniedziałku ta kreska się już określi czy chce ciemnieć czy nie
Jeśli zdecyduje się na badania, polecam żebyście wybrali lekarza, który specjalizuje się w niepłodności, żeby Was dobrze poprowadził.Kurczę czuje się zagubiona,zastanawiam się czy nie porobić sobie jakiś badań krwi,ale kompletnie nie wiem od jakich zacząć teraz będzie 8 miesiąc starań jak by nie wyszło,myślicie że powinnam ja i partner porobic jakieś konkretne badania hormonalne jakaś drożność czy badanie nasienia ? Nie mam pojęcia od czego mam zacząć jak po roku nic nie wyjdzie będę dzwonić do lekarza i on będzie mnie dalej prowadził wcześniej nie chcą zacząć bo mówią że rok trzeba się starać na spokojnie a później jakieś badania dopiero albo leczenie i rozmowy o in vitro
reklama
klaudia16
no dlatego właśnie zaczęłam tak wcześnie sikać , ale jak już dzisiaj jest 10 dzień zastrzyku to wiesz jak to jest chciałabym żeby to już szło w którą stronęJak będę miała zastrzyk, to ja na 100% będę sprawdzać ile mi się utrzymuje. Po to kupiłam zapas testów Wolę wiedzieć na przyszłość jak to u mnie wygląda.