reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

Ja miałam zastrzyk już 3 razy, za pierwszym w 8 dniu nie było śladu, za drugim jeszcze 12 dnia miałam kreskę, 13 miałam wrażenie, że ciemnieje, ale jak się okazało to była tylko pozostałość, za 3 razem podobna sytuacja, 12 dni po, a kreska widoczna była gołym okiem, a sikałam na te testy non stop, teraz bym sobie tego nie zrobiła, bo się nakręcałam jak szalona, a później cios był o wiele silniejszy. Najlepiej słuchać lekarza, poczekać do 14 dnia po zastrzyku, jeśli kreska będzie od 14 dnia ciemniała to wtedy pójść na betę, wtedy będzie miała ona sens, ale skoro masz 14 dzień we wigilię to ja bym sprawdzała testami przez te kolejne dni świąt i jak okaże się, że ciemnieją ładnie to sprawdzać przyrost po świętach w labo :) . Bo progesteron masz do kiedy przyjmować ?
ale masz rację , będę sikać na testy i dopiero po świętach pójdę na betę jeżeli dalej będzie coś wychodzić . Jak nie to wiadomo sprawa jasna , ciąży nie będzie . Może i błąd że zaczęłam wcześnie sikać , ale chciałam zobaczyć jak to będzie w moim przypadku , wiesz jak jest , ciężko sie podtrzymać . Wiem że do tego 14 napewno bym nie wytrzymała i,jakbym siknela wcześniej i byłaby kreska to dopiero bym miała problem , a tak przynajmniej widzę co się z ta kreska dzieje . Tak mi się wydaje przynajmniej . Liczę na to że do poniedziałku ta kreska się już określi czy chce ciemnieć czy nie 😅

reklama
do wigilii ,tego w globulkach mam 2 tabletki więcej więc ewentualnie mogę przeciągnąć do 2 dnia świąt i później dzownic po receptę jakby sie okazało że jednak jest potrzebny , duphastonu mam dużo w domu także jakby się okazało że ciąża jest to mogę dalej brać
Ogólnie test 14dni po zastrzyku już będzie miarodajny, jeśli negatyw to można odstawiać proga, żeby sztucznie nie wydłużać cyklu. Ja zrobiłam głupote bo sobie wmawiałam, że widzę kreskę, oczywiście jej nie było, ale CIEŃ CIENIA niby widziałam. 14dnia to już powinna być widoczna gołym okiem. Także na spokojnie, jeśli będzie biało można odstawić, aczkolwiek trzymam kciuki, żebyś musiałą łykać duphastonik i dostała najpiękniejszy prezent!!! 😍😍

ale masz rację , będę sikać na testy i dopiero po świętach pójdę na betę jeżeli dalej będzie coś wychodzić . Jak nie to wiadomo sprawa jasna , ciąży nie będzie . Może i błąd że zaczęłam wcześnie sikać , ale chciałam zobaczyć jak to będzie w moim przypadku , wiesz jak jest , ciężko sie podtrzymać . Wiem że do tego 14 napewno bym nie wytrzymała i,jakbym siknela wcześniej i byłaby kreska to dopiero bym miała problem , a tak przynajmniej widzę co się z ta kreska dzieje . Tak mi się wydaje przynajmniej . Liczę na to że do poniedziałku ta kreska się już określi czy chce ciemnieć czy nie 😅
Doskonale Cię rozumiem, ja też nie mogłam wytrzymać. To normalne, nabija głowe, ale przy staraniach już tak jest :(

no u ciebie wygląda jakby jaśniała faktycznie , pierwszy test jest też na inną czułość iż pozostałe
Tak pierwszy to czułość 10, ale w tym cyklu z tych testów miałam tak, że kolejny się po prostu jakoś bardziej wybarwił i już sobie narobiłam nadziei, niepotrzebnie. Dlatego przy ovitrelle już nigdy nie będę tak wcześnie i dużo testować. 13 dzień zacznę i 14 będę wiedziała. Wcześniej nie ma sensu.

Ostatnia edycja:
Kurczę czuje się zagubiona,zastanawiam się czy nie porobić sobie jakiś badań krwi,ale kompletnie nie wiem od jakich zacząć 🤷‍♀️ teraz będzie 8 miesiąc starań jak by nie wyszło,myślicie że powinnam ja i partner porobic jakieś konkretne badania hormonalne jakaś drożność czy badanie nasienia ? Nie mam pojęcia od czego mam zacząć 🙁 jak po roku nic nie wyjdzie będę dzwonić do lekarza i on będzie mnie dalej prowadził wcześniej nie chcą zacząć bo mówią że rok trzeba się starać na spokojnie a później jakieś badania dopiero albo leczenie i rozmowy o in vitro
poszukaj innego lekarza ,nie każdy ma takie metody . Moja naprzyklad nie uważa że trzeba czekać rok żeby zacząć się badać . Podstawowe badania hormonalne oraz nasienie na spokojnie możecie zrobić . Przesyłam listę badań kiedy zrobić i w jakiej kolejności

Załączniki

• eb4dcab4-4545-4f7f-b913-16b2c9d1013d.jpeg
    eb4dcab4-4545-4f7f-b913-16b2c9d1013d.jpeg
    25,5 KB · Wyświetleń: 21
Tak pierwszy to czułość 10, ale w tym cyklu z tych testów miałam tak, że kolejny się po prostu jakoś bardziej wybarwił i już sobie narobiłam nadziei, niepotrzebnie. Dlatego przy ovitrelle już nigdy nie będę tak wcześnie i dużo testować. 13 dzień zacznę i 14 będę wiedziała. Wcześniej nie ma sensu.
no tak ,pierwszy ma czułość 10 , reszta 20 . Ja robię same 10 , też już sobie narobiłam nadzei nie mówię że nie ,tym bardziej że wydawało mi się że ta kreska ciemniała , nie umiem się nie nakręcać 😤😔

Ogólnie test 14dni po zastrzyku już będzie miarodajny, jeśli negatyw to można odstawiać proga, żeby sztucznie nie wydłużać cyklu. Ja zrobiłam głupote bo sobie wmawiałam, że widzę kreskę, oczywiście jej nie było, ale CIEŃ CIENIA niby widziałam. 14dnia to już powinna być widoczna gołym okiem. Także na spokojnie, jeśli będzie biało można odstawić, aczkolwiek trzymam kciuki, żebyś musiałą łykać duphastonik i dostała najpiękniejszy prezent!!! 😍😍
oby oby ! 🥰 No to napewno , 14 dni po myślę że to już musi być jakaś konkretna kreska a nie cień , życie nie jest dla mnie łaskawe a ja po tym czasie starań mam już dość 😔 teraz się napatrzyłam na te kreski i serduszko mi pęknie jak ona się zmieni w biel 😔 oczywiście głowa płata figle bo piersi bolą po bokach , zrobiły się takie pełne , podbrzusze podbolwe , w środku mnie kluje , czuję jakbym miała dostać okres momentami ... także ciężko jest zatrzymać natłok myśli który mówi ,, ciąża ,ciąża ,, 😔

oby oby ! 🥰 No to napewno , 14 dni po myślę że to już musi być jakaś konkretna kreska a nie cień , życie nie jest dla mnie łaskawe a ja po tym czasie starań mam już dość 😔 teraz się napatrzyłam na te kreski i serduszko mi pęknie jak ona się zmieni w biel 😔 oczywiście głowa płata figle bo piersi bolą po bokach , zrobiły się takie pełne , podbrzusze podbolwe , w środku mnie kluje , czuję jakbym miała dostać okres momentami ... także ciężko jest zatrzymać natłok myśli który mówi ,, ciąża ,ciąża ,, 😔
Bo zastrzyk też tak działa, masz podwyższony hormon Beta HCG :( . Do świąt niech Ci głowa odpocznie i tego 24 zrób, powinna być widoczna gołym okiem, będziesz miała jasność, liczę ,że to naprawdę będzie upragniony prezent dla Was 😍

reklama
Bo zastrzyk też tak działa, masz podwyższony hormon Beta HCG :( . Do świąt niech Ci głowa odpocznie i tego 24 zrób, powinna być widoczna gołym okiem, będziesz miała jasność, liczę ,że to naprawdę będzie upragniony prezent dla Was 😍
proponujesz żebym czekała do świąt z testem ? Nie szans , znam siebie i nie wytrzymam tyle 🤦 jak ja dzisiaj pewnie że 2 razy jeszcze sikne 🫣 ale dziękuję 🥰

Do góry