reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

reklama
Tylko że nawet jeśli będzie czynne to żeby nie było tak że wyniki będą dopiero 27.12 bo masakra
dopytam jak będę dzownic o termin wyników . Jak tak to przemyślałam to jednak wolę poczekać z ta beta , i tak wsumie jutro nie będę wiedziała czy to zastrzyk czy nie potem się będę stresować czy wzrosła czy nie ... Porobie te testy i zobaczę co one tam mówi czy ciemnieją czy nie haha 😅

Ja w tym cyklu dopiero zamówię testy ciążowe 8 dni po zastrzyku.
Bo jak mam za dużo to pierd... Mam z robieniem .
Wiec będę trzymać się tego a jak wyjdzie nie wiem

Ja w tym cyklu dopiero zamówię testy ciążowe 8 dni po zastrzyku.
Bo jak mam za dużo to pierd... Mam z robieniem .
Wiec będę trzymać się tego a jak wyjdzie nie wiem
no coś w tym jest , ale ja pierwszy raz brałam zastrzyk więc chciałam jak najszybciej sprawdzić jak to u mnie będzie ... Wsumie dalej nic nie wiem haha a dzisiaj mam 10 dzień

no coś w tym jest , ale ja pierwszy raz brałam zastrzyk więc chciałam jak najszybciej sprawdzić jak to u mnie będzie ... Wsumie dalej nic nie wiem haha a dzisiaj mam 10 dzień
Ja miałam zastrzyk już 3 razy, za pierwszym w 8 dniu nie było śladu, za drugim jeszcze 12 dnia miałam kreskę, 13 miałam wrażenie, że ciemnieje, ale jak się okazało to była tylko pozostałość, za 3 razem podobna sytuacja, 12 dni po, a kreska widoczna była gołym okiem, a sikałam na te testy non stop, teraz bym sobie tego nie zrobiła, bo się nakręcałam jak szalona, a później cios był o wiele silniejszy. Najlepiej słuchać lekarza, poczekać do 14 dnia po zastrzyku, jeśli kreska będzie od 14 dnia ciemniała to wtedy pójść na betę, wtedy będzie miała ona sens, ale skoro masz 14 dzień we wigilię to ja bym sprawdzała testami przez te kolejne dni świąt i jak okaże się, że ciemnieją ładnie to sprawdzać przyrost po świętach w labo :) . Bo progesteron masz do kiedy przyjmować ?

Ja miałam zastrzyk już 3 razy, za pierwszym w 8 dniu nie było śladu, za drugim jeszcze 12 dnia miałam kreskę, 13 miałam wrażenie, że ciemnieje, ale jak się okazało to była tylko pozostałość, za 3 razem podobna sytuacja, 12 dni po, a kreska widoczna była gołym okiem, a sikałam na te testy non stop, teraz bym sobie tego nie zrobiła, bo się nakręcałam jak szalona, a później cios był o wiele silniejszy. Najlepiej słuchać lekarza, poczekać do 14 dnia po zastrzyku, jeśli kreska będzie od 14 dnia ciemniała to wtedy pójść na betę, wtedy będzie miała ona sens, ale skoro masz 14 dzień we wigilię to ja bym sprawdzała testami przez te kolejne dni świąt i jak okaże się, że ciemnieją ładnie to sprawdzać przyrost po świętach w labo :) . Bo progesteron masz do kiedy przyjmować ?
IMG_3227.jpeg
tak to wyglądało, od dołu 9 dzień po zastrzyku do 13stego. Beta 14 dnia jeszcze była 2, więc za mała jakby się udało

Kurczę czuje się zagubiona,zastanawiam się czy nie porobić sobie jakiś badań krwi,ale kompletnie nie wiem od jakich zacząć 🤷‍♀️ teraz będzie 8 miesiąc starań jak by nie wyszło,myślicie że powinnam ja i partner porobic jakieś konkretne badania hormonalne jakaś drożność czy badanie nasienia ? Nie mam pojęcia od czego mam zacząć 🙁 jak po roku nic nie wyjdzie będę dzwonić do lekarza i on będzie mnie dalej prowadził wcześniej nie chcą zacząć bo mówią że rok trzeba się starać na spokojnie a później jakieś badania dopiero albo leczenie i rozmowy o in vitro

do wigilii ,tego w globulkach mam 2 tabletki więcej więc ewentualnie mogę przeciągnąć do 2 dnia świąt i później dzownic po receptę jakby sie okazało że jednak jest potrzebny , duphastonu mam dużo w domu także jakby się okazało że ciąża jest to mogę dalej brać

reklama
Kurczę czuje się zagubiona,zastanawiam się czy nie porobić sobie jakiś badań krwi,ale kompletnie nie wiem od jakich zacząć 🤷‍♀️ teraz będzie 8 miesiąc starań jak by nie wyszło,myślicie że powinnam ja i partner porobic jakieś konkretne badania hormonalne jakaś drożność czy badanie nasienia ? Nie mam pojęcia od czego mam zacząć 🙁 jak po roku nic nie wyjdzie będę dzwonić do lekarza i on będzie mnie dalej prowadził wcześniej nie chcą zacząć bo mówią że rok trzeba się starać na spokojnie a później jakieś badania dopiero albo leczenie i rozmowy o in vitro
Zacznij od 5 tarczycowej, AMH, ureaplasma, ferrytyna, kwas foliowy, homocysteina, prolaktyna (między 3 a 5 dniem), insulina, glukoza,
Partner powinien zacząć od podstawowego badania nasienia, ale ogólnie powinien mieć zrobiony test migracyjny-swim up, test HBA, test MAR, Chromatyna plemnikowa, p/c p.plemnikowe. To tak w duzym skrócie co na początku miałam wykonywanie w klinice niepłodności 🫣

Do góry