reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

U mnie plamienie ustało :oops:. Myślałam, że już dostanę okres i się zacznie nowy cykl bez cyrków, ale jak zawsze, nie moze być tak prosto 😞 . Mam test ze sobą w pracy i chyba się pokuszę o zrobienie 😓
to myślę że jak ustało to tym bardziej może być coś na rzeczy skoro wczoraj test coś przebijał . Trzymam kciuki dawaj znać 🤞

reklama
Zapisałam się na jutro do innego ginekologa. Nie daje mi spokoju to że ten obecny chce mi heparynę wdrążyć dopiero od pojawienia się ciąży na uzg. Jutro mam 11 dzień cyklu czyli mniej więcej jakieś 3 dni przed owulacja. Czy jest szansa że coś tam zobaczy jakieś pęcherzyki ,zbliżającą się owu ? Chciałam na piątek ale nie ma miejsc 🥴

Hejka. Melduje co u nas: stary był wczoraj u androloga, dostał pentohexal na stres oksydacyjny i tenfertil plus bezwzględny zakaz palenia tytoniu i max 2 piwa tygodniowo😂 biedaczek. Z badania wszystko wyszło ok. I o dziwo to o co bałam się najbardziej czyli morfologia 2% to powiedział że przy tej ilości plemników i ruchliwości to źle nie jest ale oczywiście mogłoby być lepiej. Po 3 mieś. ma powtórzyć seminogram z oceną Sorp i chromatyna plemnikowa plus badania hormonalne bo tego nie robił. A u mnie czekanie na testowanie🙈 od 3 dni czuje dziwne rozpieranie w dole brzucha. Ale bardzo możliwe że głowa mi to robi jak co miesiąc. Dziwne że co miesiąc po owu dostrzegam jakieś dziwne symptomy🤭 sorki za długi post i miłego dnia Wam życzę ❤️
no to już lada moment będzie testowanie ☺️ myślisz że mąż się będzie trzymał zaleceń ? U nas szczerze przez jakieś 2 miesiace było super teraz widzę że znowu sobie na coraz więcej pozwala a mnie się już nie chce dyskutować i denerwować 😔 zobaczymy jakie będą wyniki w styczniu, jak nie będzie poprawy to pewnie znowu się zmobilizuje bo wtedy mega go uderzyło to

Ale wiesz, on też musi spojrzeć na to, że Ty masz dopiero 26 lat i marzysz zo tym by założyć rodzinę, by mieć dziecko. Ja wiem, że jest większa różnica wieku między Wami, bo 10 lat, ale macie jeszcze naprawdę tyle lat aby móc się starać ( czego nie życzę, bo mam nadzieję, że będzie to jak najszybciej ), że szkoda by się wycofać. A dla wielu kobiet bycie matką to spełnienie marzeń i gdy to marzenie się nie spełnia z jakichkolwiek powodów to później to się odbija w życiu, w związku czy w relacjach z ludźmi, którzy mają dzieci.
Jeszcze raz trzymam kciuki 😊 za wszystkie z nas ! ❤️
dziękuję 🥰 on wie że bardzo chce dziecko , zresztą on tez chce tylko poprostu jakoś nie spodziewał się że to będzie tyle trwać i chyba boi się że się nie uda albo za parę lat i w jego odczucia będzie już za ,,stary ,, 😔

Zapisałam się na jutro do innego ginekologa. Nie daje mi spokoju to że ten obecny chce mi heparynę wdrążyć dopiero od pojawienia się ciąży na uzg. Jutro mam 11 dzień cyklu czyli mniej więcej jakieś 3 dni przed owulacja. Czy jest szansa że coś tam zobaczy jakieś pęcherzyki ,zbliżającą się owu ? Chciałam na piątek ale nie ma miejsc 🥴
jeżeli szykuje się faktycznie owulacja to powinien zobaczyć pęcherzyk dominujący ☺️

Zapalenie pęcherza moczowego mam plus wirus jelitowki bo wszyscy mamy .
Okres powinnien byc 5 dni a w tym miesiącu 3.5 dnia był sobie .
Posram sie ze szczęścia dzis .
Na piątek musze 60 pierogów zrobic a kapusta dalej sie kisi na balkonie. .
o matko , współczuję z całego serca . Oby szybko to od ciebie sobie poszło 🤞😔

no to już lada moment będzie testowanie ☺️ myślisz że mąż się będzie trzymał zaleceń ? U nas szczerze przez jakieś 2 miesiace było super teraz widzę że znowu sobie na coraz więcej pozwala a mnie się już nie chce dyskutować i denerwować 😔 zobaczymy jakie będą wyniki w styczniu, jak nie będzie poprawy to pewnie znowu się zmobilizuje bo wtedy mega go uderzyło to
Liczę na to bardzo że się zmobilizuje. On już fajki rzucał i nie palił 7 lat i nie wiem po co zaczął w kwietniu znowu 🤦 tabletki wiem że będzie brał a co do alko to w weekend wypija łącznie z 4 piwa więc się ograniczy. Najgorsze jest to że zalecił mu ograniczony wysiłek fizyczny 3-4 godz tygodniowo a to niestety się nie da bo pracuje fizycznie. Wiesz ja mojemu powiedziałam raz że jak się nie zmobilizuje to będzie chodził na badania nasienia do skutku i na badanie USG jąder też 😂 myślę że to go zmobilizuje konkretnie. Więcej nie będę powtarzać bo dzieckiem nie jest

reklama
Daj znać co Ci powie bo mnie też to interesuje

Do góry