reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

A mam takie pytanie do was , czy któraś z was urzywala globulek z progiem ? Czy ja mogę współżyć przy nich czy nie bardzo ? Wiadomo przed aplikacją bo idzie na noc
Ja używałam cyclogest, lekarz powiedział mi, żeby na ten czas się wstrzymać ze współżyciem, bo istnieje ryzyko, że dużo wypłynie, a jednak ważne, żeby się wchłonęło jak najwięcej(nawet między aplikacjami). A jeśli chodzi czy przed aplikacją można teoretycznie raczej nie ma przeciwskazań, tutaj tylko istnieje ryzyko, że partner może nietolerować tego i dostać jakiejś infekcji i resztki poprzedniej dawki wylecą. Tyle co mi powiedziała Pani Doktor :)

reklama
Ja używałam cyclogest, lekarz powiedział mi, żeby na ten czas się wstrzymać ze współżyciem, bo istnieje ryzyko, że dużo wypłynie, a jednak ważne, żeby się wchłonęło jak najwięcej(nawet między aplikacjami). A jeśli chodzi czy przed aplikacją można teoretycznie raczej nie ma przeciwskazań, tutaj tylko istnieje ryzyko, że partner może nietolerować tego i dostać jakiejś infekcji i resztki poprzedniej dawki wylecą. Tyle co mi powiedziała Pani Doktor :)
kurde bo to jednak 12 dni 🫣 co prawda faktycznie sporo tego wypływa nawet po kilku godzinach od aplikacji , żalu czas muszę nosić wkładki . Niby na necie pisze że nie ma przeciwwskazań, no nic zobaczymy ,może podziałamy przed aplikacją , czyli jakieś 24h po wcześniejszej , oby nic mu się nie wydarzyło 😯☺️

no z tym właśnie wysiłkiem fizycznym najgorzej bo mój też pracuje fizycznie , stres też źle działa . Muszę pogadać z lekarka żeby mu może też coś przepisała na to , ale to dopiero po wynikach styczniowych . Co do fajek , mój też rzuca i wraca . Zresztą jak ja (nie zjedzcie mnie za to proszę ) . Ciężki bardzo nałóg , ja rzuciłam , wróciłam jak zmarła mi mama po paru miesiącach znowu rzuciłam i teraz znowu palę , wiem że jak zobaczę 2 kreski to od razu przestanę ,bo tak było przy obu biochemach , i wiem że nie powinnam ale to jest takie ciężkie 😔 palę iqosa . Wszystko inne jedzenie , witaminy , alkohol się staram a tutaj jest klapa ... 😔
Ja wiem jaki to ciężki nałóg bo sama paliłam. Dwa lata temu przerzuciłam się na iqosa właśnie i po ok. 3 mieś. to też rzuciłam. Grunt żeby w ciąży nie palic

Hmm, zależy jaki to zabieg. Możesz napisać, bo zanim ja to doczytam to minie 🙈 bo wiesz, zabieg miałabyś za miesiąc i byś miała to z głowy już. A że staraniami zawsze możesz ten miesiąc zrobić przerwę, bo czekać z zabiegiem do porodu ( gdzie nie wiadomo kiedy uda się zajsc ) to szkoda tego czasu.
Dziękuję , już podjęłam decyzję że odpuszczam zabieg. Jak jest szansa na dziecko wrześniowe to wolę mieć z ciepłych miesięcy niż zimowych 🤣

Ja wiem jaki to ciężki nałóg bo sama paliłam. Dwa lata temu przerzuciłam się na iqosa właśnie i po ok. 3 mieś. to też rzuciłam. Grunt żeby w ciąży nie palic
a to wiadomo ,nie ma opcji . Przy obu biochemach od razu moja głowa mówila koniec ,nawet mi się nie chciało za bardzo , a jak mi się zachciało to od razu mózg mówił ,,tam może rosnąć mały człowiek nie wolno ci ,, . Chciałabym rzucić już ,naprawdę . Jednak to takie ciężkie , oby te 2 kreski były i wtedy się uporam z tym nałogiem przynajmniej na jakiś dłuższy czas .

reklama
Do góry