reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

reklama
Dziewczyny, które są już doświadczone w robieniu testów owulacyjnych, proszę powiedzcie mi, czy może zdarzyć się tak, że owulacja będzie wcześniej niż pojawi się peak na teście ?
Nie znam się na tym totalnie, to moje pierwsze testy owu w życiu, robię od 4 dni. Dzisiaj 16 dc ( według kalendarzyka dzisiaj owu powinna być ) , ale według premom i testach owu owulacja przesunęła się na 18-19 dc.
Wiem, że w każdym cyklu owu może być w innym dniu. Ale jak to z tymi testami jest, przeważnie są wiarygodne ?
I jeśli np. nie ma peaku to oznacza to, że pęcherzyk nie rośnie ?
Dołączam zdj z premom.

Załączniki

• Screenshot_20241216_200723_premom.eh.com.ehpremomapp.jpg
    Screenshot_20241216_200723_premom.eh.com.ehpremomapp.jpg
    229,1 KB · Wyświetleń: 65
Dziewczyny, które są już doświadczone w robieniu testów owulacyjnych, proszę powiedzcie mi, czy może zdarzyć się tak, że owulacja będzie wcześniej niż pojawi się peak na teście ?
Nie znam się na tym totalnie, to moje pierwsze testy owu w życiu, robię od 4 dni. Dzisiaj 16 dc ( według kalendarzyka dzisiaj owu powinna być ) , ale według premom i testach owu owulacja przesunęła się na 18-19 dc.
Wiem, że w każdym cyklu owu może być w innym dniu. Ale jak to z tymi testami jest, przeważnie są wiarygodne ?
I jeśli np. nie ma peaku to oznacza to, że pęcherzyk nie rośnie ?
Dołączam zdj z premom.
jak dla mnie wszystkie te testy są negatywne (pytanie czy przed zrobieniem nie pijesz i nie sikasz 2h?).. Po piku pęcherzyk pęka między 16-36 h (o ile dobrze pamiętam) i wtedy jest owulacja.

Ale należy pamiętać, że to tylko kawałek papieru.
Jak długie masz cykle?

jak dla mnie wszystkie te testy są negatywne (pytanie czy przed zrobieniem nie pijesz i nie sikasz 2h?).. Po piku pęcherzyk pęka między 16-36 h (o ile dobrze pamiętam) i wtedy jest owulacja.

Ale należy pamiętać, że to tylko kawałek papieru.
Jak długie masz cykle?
No póki co są negatywne, ale codziennie kreseczka jest ciemniejsza od tej z dnia poprzedniego, tylko na zdj kiepsko widać niestety.
No z tym piciem i sikaniem to problem właśnie jest tyle czasu wytrzymać, bo zawsze robię test po pracy od razu jak przyjdę do domu.
Cykle mam przeważnie 28-30 dni.
Podsyłam screen cykli.

Załączniki

• Screenshot_20241216_203121_com.popularapp.periodcalendar.jpg
    Screenshot_20241216_203121_com.popularapp.periodcalendar.jpg
    152,1 KB · Wyświetleń: 50
  • Screenshot_20241216_203132_com.popularapp.periodcalendar.jpg
    Screenshot_20241216_203132_com.popularapp.periodcalendar.jpg
    153,3 KB · Wyświetleń: 48
u mnie to samo było w tamtym cyklu 😖 brałam furagine ale po skończeniu opakowania znowu wróciło i byłam na antybiotyku 5 dni później po tym antybiotyku znowu czułam że coś wraca ale zaczęłam pić dużo herbaty z pokrzywy i nasiadówki robiłam z rumianku i nie wróciło już na całe szczęście,znam ten ból,ciężko było mi pracować bo cały czas czułam dyskomfort i parcie na pęcherz 🙁
Polecam końskie dawki witaminy C najlepiej w proszku 😊😊😊 działa szybko

No póki co są negatywne, ale codziennie kreseczka jest ciemniejsza od tej z dnia poprzedniego, tylko na zdj kiepsko widać niestety.
No z tym piciem i sikaniem to problem właśnie jest tyle czasu wytrzymać, bo zawsze robię test po pracy od razu jak przyjdę do domu.
Cykle mam przeważnie 28-30 dni.
Podsyłam screen cykli.
hmm testuj dalej i zobaczymy czy coś pokaże :) ale póki co piku nie ma więc do owu jeszcze trochę

Mnie te 1.5 roku już mocno zmęczyło , mam tak że chce a momentami nie chce , wcześniej miałam nadzieję bo wiedziałam że coś jeszcze może wyjść nie tak w tych podstawowych badaniach , teraz jak wszystko jest okej i nie powinno teoretycznie przeszkadzać to już ta nadzieja zgasła a weszło przerażenie że już trzeba iść w grube badania 😔 do tego mój mąż ma w przyszłym roku 36 lat i cały czas mówi że on już będzie za stary i nie będzie miał siły na małe dziecko , a to mnie jeszcze bardziej dobija bo czuję większe parcie że musi być już 😔 swoją drogą moja mama urodziła mnie jak miała 27 i zawsze mówiłam że w tym wieku to ja już będę miała 2 🤦 jak widać NIE 😔 w przyszłym roku 26 a tu nic 😔
Kiedyś rodziło się młodo. Moja mama urodziła mnie jak miała 20 lat, siostrę jak miała prawe 22 lata.
Ja córkę urodziłam mając 26 lat, więc tak naprawdę jeszcze młode jesteśmy ( mam 29 lat, w marcu 30 skończę 🫣 ). No ale Twój mąż jest starszy, więc rozumiem Wasz niepokój.
Trzymam mocno kciuki aby udało się magicznie w grudniu, bo naprawdę tak dużo 2 kresek nie widziałam już dawno na żadnych wątkach kreskowych ❤️ Sama mam nadzieję,że jednak się uda i nam z drugim bobaskiem 🥰

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry