reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

reklama
Dziewczyny, które są już doświadczone w robieniu testów owulacyjnych, proszę powiedzcie mi, czy może zdarzyć się tak, że owulacja będzie wcześniej niż pojawi się peak na teście ?
Nie znam się na tym totalnie, to moje pierwsze testy owu w życiu, robię od 4 dni. Dzisiaj 16 dc ( według kalendarzyka dzisiaj owu powinna być ) , ale według premom i testach owu owulacja przesunęła się na 18-19 dc.
Wiem, że w każdym cyklu owu może być w innym dniu. Ale jak to z tymi testami jest, przeważnie są wiarygodne ?
I jeśli np. nie ma peaku to oznacza to, że pęcherzyk nie rośnie ?
Dołączam zdj z premom.

Załączniki

• Screenshot_20241216_200723_premom.eh.com.ehpremomapp.jpg
    Screenshot_20241216_200723_premom.eh.com.ehpremomapp.jpg
    229,1 KB · Wyświetleń: 57
Dziewczyny, które są już doświadczone w robieniu testów owulacyjnych, proszę powiedzcie mi, czy może zdarzyć się tak, że owulacja będzie wcześniej niż pojawi się peak na teście ?
Nie znam się na tym totalnie, to moje pierwsze testy owu w życiu, robię od 4 dni. Dzisiaj 16 dc ( według kalendarzyka dzisiaj owu powinna być ) , ale według premom i testach owu owulacja przesunęła się na 18-19 dc.
Wiem, że w każdym cyklu owu może być w innym dniu. Ale jak to z tymi testami jest, przeważnie są wiarygodne ?
I jeśli np. nie ma peaku to oznacza to, że pęcherzyk nie rośnie ?
Dołączam zdj z premom.
jak dla mnie wszystkie te testy są negatywne (pytanie czy przed zrobieniem nie pijesz i nie sikasz 2h?).. Po piku pęcherzyk pęka między 16-36 h (o ile dobrze pamiętam) i wtedy jest owulacja.

Ale należy pamiętać, że to tylko kawałek papieru.
Jak długie masz cykle?

jak dla mnie wszystkie te testy są negatywne (pytanie czy przed zrobieniem nie pijesz i nie sikasz 2h?).. Po piku pęcherzyk pęka między 16-36 h (o ile dobrze pamiętam) i wtedy jest owulacja.

Ale należy pamiętać, że to tylko kawałek papieru.
Jak długie masz cykle?
No póki co są negatywne, ale codziennie kreseczka jest ciemniejsza od tej z dnia poprzedniego, tylko na zdj kiepsko widać niestety.
No z tym piciem i sikaniem to problem właśnie jest tyle czasu wytrzymać, bo zawsze robię test po pracy od razu jak przyjdę do domu.
Cykle mam przeważnie 28-30 dni.
Podsyłam screen cykli.

Załączniki

• Screenshot_20241216_203121_com.popularapp.periodcalendar.jpg
    Screenshot_20241216_203121_com.popularapp.periodcalendar.jpg
    152,1 KB · Wyświetleń: 43
  • Screenshot_20241216_203132_com.popularapp.periodcalendar.jpg
    Screenshot_20241216_203132_com.popularapp.periodcalendar.jpg
    153,3 KB · Wyświetleń: 42
u mnie to samo było w tamtym cyklu 😖 brałam furagine ale po skończeniu opakowania znowu wróciło i byłam na antybiotyku 5 dni później po tym antybiotyku znowu czułam że coś wraca ale zaczęłam pić dużo herbaty z pokrzywy i nasiadówki robiłam z rumianku i nie wróciło już na całe szczęście,znam ten ból,ciężko było mi pracować bo cały czas czułam dyskomfort i parcie na pęcherz 🙁
Polecam końskie dawki witaminy C najlepiej w proszku 😊😊😊 działa szybko

No póki co są negatywne, ale codziennie kreseczka jest ciemniejsza od tej z dnia poprzedniego, tylko na zdj kiepsko widać niestety.
No z tym piciem i sikaniem to problem właśnie jest tyle czasu wytrzymać, bo zawsze robię test po pracy od razu jak przyjdę do domu.
Cykle mam przeważnie 28-30 dni.
Podsyłam screen cykli.
hmm testuj dalej i zobaczymy czy coś pokaże :) ale póki co piku nie ma więc do owu jeszcze trochę

Mnie te 1.5 roku już mocno zmęczyło , mam tak że chce a momentami nie chce , wcześniej miałam nadzieję bo wiedziałam że coś jeszcze może wyjść nie tak w tych podstawowych badaniach , teraz jak wszystko jest okej i nie powinno teoretycznie przeszkadzać to już ta nadzieja zgasła a weszło przerażenie że już trzeba iść w grube badania 😔 do tego mój mąż ma w przyszłym roku 36 lat i cały czas mówi że on już będzie za stary i nie będzie miał siły na małe dziecko , a to mnie jeszcze bardziej dobija bo czuję większe parcie że musi być już 😔 swoją drogą moja mama urodziła mnie jak miała 27 i zawsze mówiłam że w tym wieku to ja już będę miała 2 🤦 jak widać NIE 😔 w przyszłym roku 26 a tu nic 😔
Kiedyś rodziło się młodo. Moja mama urodziła mnie jak miała 20 lat, siostrę jak miała prawe 22 lata.
Ja córkę urodziłam mając 26 lat, więc tak naprawdę jeszcze młode jesteśmy ( mam 29 lat, w marcu 30 skończę 🫣 ). No ale Twój mąż jest starszy, więc rozumiem Wasz niepokój.
Trzymam mocno kciuki aby udało się magicznie w grudniu, bo naprawdę tak dużo 2 kresek nie widziałam już dawno na żadnych wątkach kreskowych ❤️ Sama mam nadzieję,że jednak się uda i nam z drugim bobaskiem 🥰

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry