reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

no ja to wiem , chociaż 50 to już przesada trochę dla mnie 😂 ale jemu nie wytłumaczysz , też już ma powoli dość i nie spodziewał się że to tyle będzie trwać . Męczy go chyba ten sex na zawołanie i to że robimy badania , kasę wydajemy a lekarz dalej nic nie wie . Staram mu się to wytłumaczyć że no lekarz tak o co nie powie ,że trzeba głębiej poszukać najwyraźniej , że z niektórymi chorobami przecież tak jest że zwykle badania wychodzą okej i dopiero po czasie można postawić diagnozę , ale wiadomo jak to chłop ,wkurzony na cały świat bo płacimy kupę kasy a ciąży jak nie było tak nie ma i lekarka jego zdaniem nie wie co robić
Ale wiesz, on też musi spojrzeć na to, że Ty masz dopiero 26 lat i marzysz zo tym by założyć rodzinę, by mieć dziecko. Ja wiem, że jest większa różnica wieku między Wami, bo 10 lat, ale macie jeszcze naprawdę tyle lat aby móc się starać ( czego nie życzę, bo mam nadzieję, że będzie to jak najszybciej ), że szkoda by się wycofać. A dla wielu kobiet bycie matką to spełnienie marzeń i gdy to marzenie się nie spełnia z jakichkolwiek powodów to później to się odbija w życiu, w związku czy w relacjach z ludźmi, którzy mają dzieci.
Jeszcze raz trzymam kciuki 😊 za wszystkie z nas ! ❤️

reklama
Dziewczyny, według flo owulacja jutro/w środę, dziś kłucie jajnika, chwilowe, ale dość odczuwalne 🫣 ale śluzu płodnego brak, albo go w ogóle nie ma, albo jest taki kremowy. Czy to wszystko ok? Przepraszam, ja naprawdę wcześniej nie interesowałam się takimi sprawami i nie mam kogo zapytać 🥲

Dziewczyny, które są już doświadczone w robieniu testów owulacyjnych, proszę powiedzcie mi, czy może zdarzyć się tak, że owulacja będzie wcześniej niż pojawi się peak na teście ?
Nie znam się na tym totalnie, to moje pierwsze testy owu w życiu, robię od 4 dni. Dzisiaj 16 dc ( według kalendarzyka dzisiaj owu powinna być ) , ale według premom i testach owu owulacja przesunęła się na 18-19 dc.
Wiem, że w każdym cyklu owu może być w innym dniu. Ale jak to z tymi testami jest, przeważnie są wiarygodne ?
I jeśli np. nie ma peaku to oznacza to, że pęcherzyk nie rośnie ?
Dołączam zdj z premom.
Myślę, że warto żebyś robiła testy 2x dziennie, bo możesz przegapić pik. Ja w tym cyklu zaczęłam bardzo wcześnie bo już od 7dc, i w sumie dobrze bo pik pojawił się wieczorem 11 dc, a wg apki owu miała być 3 dni później.

Czyli to oznacza że owulacja jest dziś? Czy faktycznie może być jutro/w środę? Pytam bo ja się faktycznie dopiero uczę swojego organizmu 🫣 trochę wstyd, ale kiedyś muszę się nauczyć jak to działa 😛
Ciężko powiedzieć, może być tak że pęcherzyk dojrzewa i się rozciąga, albo właśnie w tej chwili pęka, lub też jesteś właśnie po owulacji i sobie wędruje jajowodem. W każdym razie jesteś w najbardziej płodnym momencie cyklu.

Jejku dziewczyny mam straszne rozkminy czy starać się w tym cyklu czy odpuścić. Początkiem stycznia mam planowy zabieg który nie jest pilny , spokojnie mogę go zrobić po porodzie jakbym zaszła teraz w ciążę tylko testowanie byłoby w okolicach tego zabiegu zważając, że mam późne owulację. Boje się, że jakby się udało to nie zdążę wyłapać ciąży i zrobią mi ten zabieg w znieczuleniu całkowitym. Miałam odpuścić w tym cyklu ale instynkt mi mówi by się jednak starać, a zabieg przełożyć choć z drugiej strony znając moje szczęście ciąży nie będzie a zabieg bym miała już za sobą. Co myślicie ? Odwołać zabieg czy jednak wstrzymać się ze staraniami ? Tak bardzo liczyłam, że w tym cyklu się uda i bym nie miała tych problemów 🫣
Hmm, zależy jaki to zabieg. Możesz napisać, bo zanim ja to doczytam to minie 🙈 bo wiesz, zabieg miałabyś za miesiąc i byś miała to z głowy już. A że staraniami zawsze możesz ten miesiąc zrobić przerwę, bo czekać z zabiegiem do porodu ( gdzie nie wiadomo kiedy uda się zajsc ) to szkoda tego czasu.

Hejka. Melduje co u nas: stary był wczoraj u androloga, dostał pentohexal na stres oksydacyjny i tenfertil plus bezwzględny zakaz palenia tytoniu i max 2 piwa tygodniowo😂 biedaczek. Z badania wszystko wyszło ok. I o dziwo to o co bałam się najbardziej czyli morfologia 2% to powiedział że przy tej ilości plemników i ruchliwości to źle nie jest ale oczywiście mogłoby być lepiej. Po 3 mieś. ma powtórzyć seminogram z oceną Sorp i chromatyna plemnikowa plus badania hormonalne bo tego nie robił. A u mnie czekanie na testowanie🙈 od 3 dni czuje dziwne rozpieranie w dole brzucha. Ale bardzo możliwe że głowa mi to robi jak co miesiąc. Dziwne że co miesiąc po owu dostrzegam jakieś dziwne symptomy🤭 sorki za długi post i miłego dnia Wam życzę ❤️

U mnie plamienie ustało :oops:. Myślałam, że już dostanę okres i się zacznie nowy cykl bez cyrków, ale jak zawsze, nie moze być tak prosto 😞 . Mam test ze sobą w pracy i chyba się pokuszę o zrobienie 😓

reklama
Do góry