reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

no u nas nie ma opcji codziennie do czwartku haha maz nie da rady 😅 tym bardziej że teraz ten tydzień był dość intensywny bo wiedzieliśmy czego się spodziewać haha także podziałamy wczoraj wieczorem , podziałamy jutro rano i ewentualnie w środę rano jak się uda , a w czwartek zobaczymy co się dzieje . Chociaż dziwiłam się bo powiedziała że ten 25 jest za duży i może nie pęknąć , tylko ten mniejszy . A u mnie zazwyczaj same pękały koło 25-27
Ja teraz miałam pęcherzyk 27mm i doszło do owulacji :)

reklama
A powiedzcie mi , czy którejs też lekarz dał antybiotyk na 2 dni ? Azibiot się nazywa . Powiedziała że ona zawsze daje po drożności w razie w , mam wziąć dziś i jutro . Powiedziała że jest w pełni bezpieczny i można się starać
Lekarka, która mnie jako pierwsza skierowała od razu przepisała mi też antybiotyk na dzień drożności i dzień po, ale ostatecznie poszłam z wewnętrznego skierowania w szpitalu i tam mówili, że mam nie brać, bo koniec końców to u nich się leczę i oni nie wezmą odpowiedzialności jeśli coś by się po tym antybiotyku stało. Więc ostatecznie nie brałam, ale to powszechne że przepisują na wszelki wypadek.

U mnie lekarz powiedział, że oba były drożne, a bolało mnie jak skurczybyk, więc nie wiem czy brak bólu można uznać za oznakę drożności.
może faktycznie to nie zawsze oznacza że są drozne . Wiadomo jakiś tam dyskomfort czułam ale nie było źle , początek tylko i nie wiem jak wy ale ja wgl nie lubię jak one ta głowica tak grzebią haha bo to mnie też boli tam w środku jakby mnie uciskały w coś 🤦

Przykro mi z powodu strat😥A jakąś diagnostykę robiłaś w ostatnim czasie żeby znaleść przyczynę tak długiej ciszy? Masz jakieś stwierdzone przeszkody i leczenie z tym związane?
Tak weszłam w immunologię, rozjechane cytokiny. Z początku leżało u nas nasienie ale jest już wszystko w normach a ciąży nie ma. Czekam na zabieg histerolaparoskopi z drożnością

A ja nie dostałam żadnego antybiotyku po drożności 🤷🏻‍♀️ a sama drożność nie przyjemna rozpierania i takie właśnie jak na miesiączka. Zależy od progu bólu i od głowy

A i sprawdzian ile mam testów haha mam 6 także od 9 do 15 dnia mogę sikać po jednym 😅 nie wiem wsumie czy ja jestem taka delikatna , ale lekko krwawię teraz po tej drożności 🤔

reklama
Do góry