reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

Dziewczyny, u mnie mega słaba sytuacja, testuję 5.12 ale sama nie wiem czy w tej sytuacji chciałabym pozytywu… byłam na rutynowej kontroli USG piersi, chodzę co 6msc ze względu na to, że mam dużo gruczolakowlokniakow w piersiach. No i na tej wizycie okazało się, że jeden z nich urósł 2mm :( lekarz powiedział mi, że jeżeli planuję ciążę to radzi mi to usunąć bo w ciąży może urosnąć 2krotnie. I w najbliższy poniedziałek czeka mnie biopsja tego guzka wraz z usunięciem. Niby lekarz zapewnia że to nic poważnego ale wiadomo dopiero wynik biopsji daje 100% potwierdzenie że to nic rakowego…

reklama
Ja chwilowo mam czarne myśli, że może mam kijowe geny i nie powinnam ich dalej przekazywać skoro innym się udaje raz dwa a u mnie kolejne „coś”. Chyba mam jednak gorszy kolejny rok 🫣

Dziewczyny, u mnie mega słaba sytuacja, testuję 5.12 ale sama nie wiem czy w tej sytuacji chciałabym pozytywu… byłam na rutynowej kontroli USG piersi, chodzę co 6msc ze względu na to, że mam dużo gruczolakowlokniakow w piersiach. No i na tej wizycie okazało się, że jeden z nich urósł 2mm :( lekarz powiedział mi, że jeżeli planuję ciążę to radzi mi to usunąć bo w ciąży może urosnąć 2krotnie. I w najbliższy poniedziałek czeka mnie biopsja tego guzka wraz z usunięciem. Niby lekarz zapewnia że to nic poważnego ale wiadomo dopiero wynik biopsji daje 100% potwierdzenie że to nic rakowego…
Przykra sprawa, trzymam kciuki żeby jednak okazało się że to niegroźna zmiana. Ale tak, w ciąży wszystko się rozrasta bardzo szybko. Dobrze że się kontrolujesz.

Jak duży jest ten guzek do usunięcia? Pytam z ciekawości, bo też jestem posiadaczką gruczolakowlokniaka, ale mi nikt nie kazał usuwać. Widocznie nie jest wystarczająco duży

reklama
Jak duży jest ten guzek do usunięcia? Pytam z ciekawości, bo też jestem posiadaczką gruczolakowlokniaka, ale mi nikt nie kazał usuwać. Widocznie nie jest wystarczająco duży
8x5 mm więc mały, ale w badaniu z marca był 6x3 mm więc jest progresja i dlatego radiolog radził mi usunąć, powiedział, że jakbym nie planowała ciąży to moglibyśmy obserwować, ale ze względu na to, że planuje lepiej usunąć teraz niż potem trzeba by było chirurgicznie…

Do góry