reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

A mi się wydaje, że ocenia. To co matka daje do jedzenia swojemu dziecku to tylko i wyłącznie jej sprawa, to ona odpowiada za swoje dziecko i ona zna je najlepiej. Nie ma sensu dawać tu wykładów i traktować innych z góry dlatego, że chcą dziecko karmić tak a nie inaczej.
Mamomarcela wyrażenie swojej opinii, nie jest dawaniem wykładów, a tym bardziej traktowaniem kogokolwiek z góry:szok::szok::eek::eek::dry::dry::baffled:

reklama
Ja też nie wyprzedzam i daję moim dzieciom tylko to co jest dla nich. Mam tylko problem z glutenem bo obecnie jest bardzo wiele opinii. Niektórzy fachowcy uważają , że lepiej wprowadzać wcześniej nawet ok 4-5 miesiąca - pod osłoną karmienia piersią a inni, że dopiero ok 10 miesiąca. I bądź tu mądry????? :baffled::baffled::baffled::baffled:

Wobec powyższego jak jadłam bułeczkę z masełkiem to dałam dzieciom spróbować. Nataszy bardzo posmakowało więc dostała troszkę więcej a Igorek nawet nie chciał na to patrzeć więc nie dostał.
Zastanawiam się jeszcze odnośnie twarożku , bo ostatnio kupiłam deserki z twarożkiem, więc co mogą moje dzieci już zjeść normalny twarożek czy nie ???? Bo w składzie było napisane że jest to tawrożek z mleka krowiego. Pełno wątpliwości więc prosże mi tu nie uciekać z tego wątku bo moim zdaniem warto znać różne opinie na każdy temat. A każdy przecież odpowiada za siebie i sam będzie ponosił konsekwencje swoich decyzji, więc słuchajmy się wzajemnie bez wojen!;-);-);-)

O MATKO ! A TU ZNOWU DRAŻLIWY TEMAT;-)
KOBITKI DAJCIE NA LUZ :tak:NIECH KAŻDA KARMI CZYM CHCE I NIE OCENIAJMY INNYCH, NAJWAŻNIEJSZE JEST CZY DZIECKU NIC NIE DOLEGA
najważniejsze NIE PRZEGINAĆ CZY TO W JEDNĄ CZY W DRUGĄ STRONĘ ;-)

Mju jakbys nie zauwazyla to wlasnie moj post tyczyl sie tego ze niektore z Was nie mysla co pisza i krytykuja inne mamy takie jak ja, Agutka, mija czy nadzia i sposob naszego karmienia a same karmicie podobnie. Myslalam ze trafilam na swietne forum gdzie moge podyskutowac i sie podzielic m.in. moim sposobem karmienia, bo moze ktoras mama bedzie chciala z tego skorzystac, ale poki co widze tu sama krytyke i mamamarcela ma racje ze potraficie tylko oceniac innych.
A swoja droga to co ja napisalam do Magdy nie powinno Cie obchodzic.

IGOR JEST NA NUTRAMIGENIE WIĘC JA UNIKAM NABIAŁU , ALE CHLEBKA Z MASŁEM MOŻE SOBIE SKUBNĄĆ I NIC MU SIĘ NIE STANIE, TROCHĘ CHLEBKA Z SEREM ŻÓŁTYM SEREM TEŻ MU NIC NIE ZROBI, BO PRZETWORY MLECZNE SĄ MNIEJ ALERGIZUJĄCE.PEDIATRA POWIEDZIAŁ ŻE MOGĘ WSZYSTKO PODAWAĆ BYLE Z UMIAREM OCZYWIŚCIE NIE DAM DZIECKU KIEŁBASY, MIĘSA SMAŻONEGO CZY PIECZONEGO I INNYCH POTRAW ZAREZERWOWANYCH DLA STARSZYCH DZIECI I DOROSŁYCH.A CO DO MLEKA "NIEBIESKIEGO" TO MOJA CÓRA BYŁA NIM KARMIONA OD SAMEGO POCZĄTKU , NIE MIAŁA ŻADNYCH PROBLEMÓW ZDROWOTNYCH, NIE MA ALERGII I WYROSŁA NA ZDROWĄ MĄDRĄ DZIEWCZYNĘ.KIEDYŚ NIE BYŁO TYLE RODZAJÓW MLEKA , BYŁO MLEKO DLA NIEMOWLĄT NP BEBIKO ALE ZAWIERAŁO ZA DUŻO LAKTOZY I KAMILA TEGO NIE TRAWIŁA, MLEKO SOJOWE JĄ ZATWARDZAŁO WIĘC POZOSTAŁO KARMIENIE MLEKIEM TZW "NIEBIESKIM"
WIEM , ŻE TERAZ SĄ BARDZIEJ DOSKONAŁE MLECZKA DLA DZIECI ALE KIEDYŚ Z KONIECZNOŚCI MUSIAŁAM JĄ TYM KARMIĆ.GDYBYM TERAZ MOGŁA IGOROWI ROBIĆ KASZKI NA MLEKU MODYFIKOWANYM TO WYBRAŁABYM MLEKO DOSTOSOWANE DO JEGO POTRZEB A NIE MLEKO NIEBIESKIE ALE KAŻDY ROBI JAK CHCE.NIE UWAŻAM JEDNAK ABY TAKIE MLEKO BARDZO SZKODZIŁO DZIECKU

Adasiu bardzo madry post, wypowiedzialas swoje zdanie a nie skrytykowalas innych co pewna osoba tu robi nagminnie i jest bardzo przykre. Dlatego tez kilka osob zrezygnowalo juz z uczeszczanai na forum BB bo spotykaly sie z wieczna krytyka a nie o to tu przeciez chodzi:-(Tylko niektorzy nie widza sowich bledow a widza ogromne bledziki innych :sick:

luczynko litości:no:. Ola tej kiełbasy nie zjadła tylko drapała nią sobie dziąsełka, nie ugryzła nawet kawałka. A zdjęcia wkleiłam bo wydawały mi się śmieszne a nie, żeby się chwalić, nie bardzo widzę tu powód do chwalenia się.

reklama
Moim zdaniem za mało w tym wszystkim tolerancji. Nie chodzi przecież o to żebyśmy sobie robiły na tym forum jakieś chore jazdy ale pisanie komuś, że truje swoje dziecko to już masowe przegięcie. Tolerujmy to, że ktoś chce karmić dziecko tak a nie inaczej.

Do góry