reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu maluszka

Ja zawsze woda tylko niegazowana a teraz w ciąży coś mi odpaliło i gazowaną piję hi hi jakoś będę się musiała przestawić znowu.

annaoj- karmi też gazowane i zawiera alkohol.

Może gotuj sobie kompot z jabłek lub suszonych śliwek i rozcieńczaj go wodą niegazowaną jak nie wchodzi Ci sama bezsmakowa?

reklama
mmmmmmmm ja uwielbiam kompociki z suszonych śliwek i jabłek :tak:

ja pamiętam że co wieczór piłam meliske i to na pewno działało dobrze bo Mati miał spokojny sen, a jak się tak po herbatce wyluzował to się spokojniej przysysał więc i lepiej produkował mleko.

Rozcieńczałam jeszcze kubusia marchewkowo bananowego bo ja tez nie lubię niegazowanej wody.

Nie ma nic lepszego niż kompociki własnej roboty na taki skwar. Mój ulubiony ostatnio to z czerwonej porzeczki mało słodzony mnimi gasi pragnienie i zdrowy. Z suszonych śliwek i jabłek to tylko ewentualnie na wigilie z innymi suszkami, ale pod względem gaszenia pragnienia to też robi ulgę.:-)

a ja uwielbiam wodę niegazowaną, muszyniankę również mimo lekkiego gazu. gazowanej nie cierpię.
słodzone a'la cola, to tylko jak mnie najdzie.
teraz ratuję się miętą z cytryną, lub moimi kompotami z czarnej porzeczki bez cukru oczywiście.

oj chyba źle Was przeczytałam. Wy tu o kompocikach podczas karmienia a ja o upałach. Chyba mi się zgrzał mózg od tego upału i tylko o tym myślę. Da się to usunąć:sorry:

apropo kompocików, mój mi ostatnio regularnie robi zupełnie bez cukru z porzeczek, wiśni, czereśni i z lodówki jest rewelacyjny i tak sobie też myślę, że może po nim mi ta hemoglobina skoczyła w górę

annaoj bardzo możliwe! czarna porzeczka ma zbawienny wpływ... dlatego mam raz w tygodniu kilogram. a to kompocik robię, a to z jogurtem blenderem potraktuję. liczę na poprawę wyników za 3 tyg. plis plis plis!

reklama
dzięki monia ;-) chociaż jakby na to nie patrzeć to, to co teraz jemy to też dla maluszków żeby nam rosły zdrowo.;-)
Ja już nie pamiętam co piłam po poprzednim porodzie więc wszelkie sugestie mile widziane:-)

Do góry