reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

Moim zdaniem za mało w tym wszystkim tolerancji. Nie chodzi przecież o to żebyśmy sobie robiły na tym forum jakieś chore jazdy ale pisanie komuś, że truje swoje dziecko to już masowe przegięcie. Tolerujmy to, że ktoś chce karmić dziecko tak a nie inaczej.

Mądre słowa Koleżanko ;-):-)

reklama
:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:Brawo, brawo, brawo:dry::dry::baffled::baffled:

Mju rzekomo krytykuje, Luczynka domaga się braku krytyki, a sama też krytykuje i oskarża, że ludzie odchodzą z forum przez Mju:szok::eek::baffled::dry::unibrow:-po prostu paranoja:szok::wściekła/y: Luczynko może Ty też się powinnaś zastanowić co piszesz, bo wytykasz innym błędy a swoich nie widzisz. Czy bedziesz z siebie zadowolona jeśli Mju przestanie tutaj pisać:confused:

Najlepiej gdyby tu było kółko wzajemnej adoracji i przytakiwania sobie nawzajem.:baffled:

Może Mju się jakoś niefortunnie wyraziła, ale przecież nie chciała nikogo ani urazić a tym bardziej obrazić, a tu jakieś teksty o "masowym przegięciu", ja pierdziele:szok::baffled:. Codziennie sie wszyscy trujemy bo we wszystkim są obecnie konserwanty i jemy prawie samą chemię i chyba wszyscy jesteśmy tego świadomi.

Ku*** naprawdę atmosfera na tym forum robi się po prostu choooooora:szok::dry::no::baffled:

ja pierdz**le ale sie porobiło:szok::szok::szok::szok:

niech sobie każdy wychoiwuje swoje dziecko jak chce!!! to prywatna sprawa kazdej matki i tyle!!
a to jest watek na ktorym piszemy co nasze dzieciaczki jedza,a nie watek pt"krytykujmy sie nawzajem";-):nerd:

najważniejsze NIE PRZEGINAĆ CZY TO W JEDNĄ CZY W DRUGĄ STRONĘ ;-)

I to jest najlepiej napisane!!!!

Dziewczyny nie dajmy się zwariować:no:!! Po co te wszystkie kłótnie:confused:!! Każda Matka ma prawo karmić swoje dziecko tak jak uważa, że to jest dla Niego najlepsze ale również inna ma prawo wyrazić swoją opinię.
Ja rozmawiałam z naszą pediatrą o sposobie odżywiania Filipa i nie można ściśle trzymać się schematu żywieniowego bo KAŻDE dziecko jest inne tylko właśnie nie przeginać. Staram się karmić Filipa tak jak przystało na jego wiek ale nie zawsze mi to wychodzi bo co ja mam np. zrobić jak Filip nie chce po południu w ogóle pić mleka:confused: więc mogę dać mu kromeczkę chleba. Nie ma też przeciwskazań do tego żeby na obiad dać chudy rosołek z makaronem.

Ja napisałam jak karmię Patrycje wy wyraziłyście swoje zdanie i tyle. Nie obrażam się na nikogo, każdy ma swoje poglądy i swoje dziecko. Będę karmić jak karmiłam i niezamierzam zmieniać bo wy to robicie innaczej. Wyrażamy swoje zdanie -po to jest to forum. Nie ma sensu się kłócić, jesteśmy tutaj po to żeby się wspierać , pocieszać nie obrażać się bo ktoś ma inne zdanie.

O Boziu,nawet nei wiedziałam,że tu takiewielkie przeprawy jedzeniowe:baffled:

Ja chciałam napisać,że WOjtuś wcina pieczywko z masełkiem,a dziś nawet z dżemikiem,że wczoraj jadł pierwszą jajecznicę na parze,i że od 3 tygodni podaję mu niebieskie mleczko.Nic mu nie jest,chyba nawet chętniej je pije. Wczoraj dałam mu danonka,ale chyab zrezygnuję z tej opcji i następnym razem podam mu jogutr naturalny ze swoimi owocami.

CO dyskusji,to dziewczyny,dajcie spokój i wracać mi tu natychmisat na forum,wprawdzie mnie tu nie ma:-Dale z innych względów;-)

A moje maluchy właśnie przechodzą z Nan HA 2 na NAN 3. Musze powiedzieć, że to nowe mleko jakoś mlekiem pachnie bo to poprzednie:baffled::baffled::baffled: NAtraszka nawet chętnie jje kaszkę na tym nowym mleku.

A wracając do diety. Jeśli dajecie twarożek to jaki?? Tłusty, chudy czy półtłusty i z czym - mlekiem, śmietaną, jogurtem?? Wydaje mi się, że niedługo coś takiego sama maluchom bym podała może bo już mają gotowe desery z twarożkiem i im smakują.

Kurczę musze to napisać Luczynko, zawsze Cię lubiłam ale jak zobaczyłam, że wkleiłaś zdjęcie Oli z kabanosem to pomyślałam że trochę to przykre!:-( potem zarzucasz mju, że to niebył post do niej a do Magdy, gdzie on był raczej o Magdzie niż do niej. Przy czym pisałała już Ona wcześniej, że Ola tego kabanosa wcale nieje!:sick:
Jak mi coś leży na sercu to piszę, bo mam później sama nerwy na siebie!

reklama
Do góry