reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu maluszka

hej
mam pytanie do mam karmiacych piersią. Jak długo Wasze maluszki jedzą? czy karmicie je regularnie co 2-3 godziny czy dajecie nadal na żądanie?
My karmimy się na żądanie, choc przerwy są tak mnej więcej co 2 godziny a w nocy tylko 2 razy wstaje choc tu tez jest różnie. Ja na powiększenie laktacji i sprawdzenie jak dużo mój synek wypija zakupiłam laktator taki tani za 95 zł i super ściąga pokarm i rzeczywiscie zaraz miałam więcej mleka, tylko mój maluszek nie umie pic z butelki i się dławi:no: Czytałam ze dzieci karmione mm jedzą po 150 ml, mój na pewno tyle nie spija za jednym razem tylko góra 90-100ml i to nie zawsze. A jak jest u Was?

reklama
Sopek mam i Avent i tommy i nuby i z każdej się dławi, ale jest teraz w takim okresie że nie potrafi się do końca skupic na jedzeniu i dlatego się dławi bo nawet czasami i z piersi się potrafi zakrztusic.
A to widzę że u Was podobnie z karmieniem. u nas kilka razy się zdarzyło, że przespał 5 godzin w nocy, a ostatnio je co 2 godzinki bo wydaje mi się że potrzebuje teraz jeśc wiecej, a w dzień to tak jak u Ciebie czasem je dużo a czasem zdziwia, kręci się rozglada. Ach z piersią jest wygoda bo nie trzeba latac i przygotowywac butli, ale z drugiej strony nigdy nie wiesz ile to dziecię zje. A jak u Was z wagą. Mój synek waży 5700 i tak średnio przybywa na wadze 300g na póltorej tygodnia, wagę urodzeniową miał 3700.

Ja Aurelie karmie średnio co 2/3 godziny ale są takie dni ze zje a pól godziny pózniej znów jest głodna w nocy mamy takie same przerwy, tylko kilka razy przespala ciągiem 6 godzin a co do ilości zjadanego mleczka to nie mam pojęcia ile je, uważam ze zjada tyle ile w danej chwili potrzebuje a ze na wadze przybiera aż za ładnie to sie zupełnie nie martwię. Urodziła sie 3550 a teraz jak mówię ze ma 2,5 miesiąca to nikt mi nie wieży bo jest długa i waży juz 6600.

Hej dziewczyny, ja moją córeczkę również karmię piersią od początku. Teraz ma 15 tygodni i cały czas na cycku:) Moja córeczka ładnie rośnie, przy urodzeniu ważyła 3530g i długa na 54cm a teraz waży 6800g i długa 65cm:) ciuszki na 68 nosi i czasem jeszcze w 62 wejdzie.
A jak tam u was z jedzieniem? Ja już jej praktycznie wszystko, smażone również. Nie jem tylko wzdymających produktów i kwaśnych (choć czasem również zdarzy mi się zjeść ogórka kiszonego) ale u córeczki wszystko ok.
Opowiadajcie!

Do góry