reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

A mi się wydaje, że ocenia. To co matka daje do jedzenia swojemu dziecku to tylko i wyłącznie jej sprawa, to ona odpowiada za swoje dziecko i ona zna je najlepiej. Nie ma sensu dawać tu wykładów i traktować innych z góry dlatego, że chcą dziecko karmić tak a nie inaczej.
Mamomarcela wyrażenie swojej opinii, nie jest dawaniem wykładów, a tym bardziej traktowaniem kogokolwiek z góry:szok::szok::eek::eek::dry::dry::baffled:

reklama
Ja też nie wyprzedzam i daję moim dzieciom tylko to co jest dla nich. Mam tylko problem z glutenem bo obecnie jest bardzo wiele opinii. Niektórzy fachowcy uważają , że lepiej wprowadzać wcześniej nawet ok 4-5 miesiąca - pod osłoną karmienia piersią a inni, że dopiero ok 10 miesiąca. I bądź tu mądry????? :baffled::baffled::baffled::baffled:

Wobec powyższego jak jadłam bułeczkę z masełkiem to dałam dzieciom spróbować. Nataszy bardzo posmakowało więc dostała troszkę więcej a Igorek nawet nie chciał na to patrzeć więc nie dostał.
Zastanawiam się jeszcze odnośnie twarożku , bo ostatnio kupiłam deserki z twarożkiem, więc co mogą moje dzieci już zjeść normalny twarożek czy nie ???? Bo w składzie było napisane że jest to tawrożek z mleka krowiego. Pełno wątpliwości więc prosże mi tu nie uciekać z tego wątku bo moim zdaniem warto znać różne opinie na każdy temat. A każdy przecież odpowiada za siebie i sam będzie ponosił konsekwencje swoich decyzji, więc słuchajmy się wzajemnie bez wojen!;-);-);-)

O MATKO ! A TU ZNOWU DRAŻLIWY TEMAT;-)
KOBITKI DAJCIE NA LUZ :tak:NIECH KAŻDA KARMI CZYM CHCE I NIE OCENIAJMY INNYCH, NAJWAŻNIEJSZE JEST CZY DZIECKU NIC NIE DOLEGA
najważniejsze NIE PRZEGINAĆ CZY TO W JEDNĄ CZY W DRUGĄ STRONĘ ;-)

Mju jakbys nie zauwazyla to wlasnie moj post tyczyl sie tego ze niektore z Was nie mysla co pisza i krytykuja inne mamy takie jak ja, Agutka, mija czy nadzia i sposob naszego karmienia a same karmicie podobnie. Myslalam ze trafilam na swietne forum gdzie moge podyskutowac i sie podzielic m.in. moim sposobem karmienia, bo moze ktoras mama bedzie chciala z tego skorzystac, ale poki co widze tu sama krytyke i mamamarcela ma racje ze potraficie tylko oceniac innych.
A swoja droga to co ja napisalam do Magdy nie powinno Cie obchodzic.

IGOR JEST NA NUTRAMIGENIE WIĘC JA UNIKAM NABIAŁU , ALE CHLEBKA Z MASŁEM MOŻE SOBIE SKUBNĄĆ I NIC MU SIĘ NIE STANIE, TROCHĘ CHLEBKA Z SEREM ŻÓŁTYM SEREM TEŻ MU NIC NIE ZROBI, BO PRZETWORY MLECZNE SĄ MNIEJ ALERGIZUJĄCE.PEDIATRA POWIEDZIAŁ ŻE MOGĘ WSZYSTKO PODAWAĆ BYLE Z UMIAREM OCZYWIŚCIE NIE DAM DZIECKU KIEŁBASY, MIĘSA SMAŻONEGO CZY PIECZONEGO I INNYCH POTRAW ZAREZERWOWANYCH DLA STARSZYCH DZIECI I DOROSŁYCH.A CO DO MLEKA "NIEBIESKIEGO" TO MOJA CÓRA BYŁA NIM KARMIONA OD SAMEGO POCZĄTKU , NIE MIAŁA ŻADNYCH PROBLEMÓW ZDROWOTNYCH, NIE MA ALERGII I WYROSŁA NA ZDROWĄ MĄDRĄ DZIEWCZYNĘ.KIEDYŚ NIE BYŁO TYLE RODZAJÓW MLEKA , BYŁO MLEKO DLA NIEMOWLĄT NP BEBIKO ALE ZAWIERAŁO ZA DUŻO LAKTOZY I KAMILA TEGO NIE TRAWIŁA, MLEKO SOJOWE JĄ ZATWARDZAŁO WIĘC POZOSTAŁO KARMIENIE MLEKIEM TZW "NIEBIESKIM"
WIEM , ŻE TERAZ SĄ BARDZIEJ DOSKONAŁE MLECZKA DLA DZIECI ALE KIEDYŚ Z KONIECZNOŚCI MUSIAŁAM JĄ TYM KARMIĆ.GDYBYM TERAZ MOGŁA IGOROWI ROBIĆ KASZKI NA MLEKU MODYFIKOWANYM TO WYBRAŁABYM MLEKO DOSTOSOWANE DO JEGO POTRZEB A NIE MLEKO NIEBIESKIE ALE KAŻDY ROBI JAK CHCE.NIE UWAŻAM JEDNAK ABY TAKIE MLEKO BARDZO SZKODZIŁO DZIECKU

Adasiu bardzo madry post, wypowiedzialas swoje zdanie a nie skrytykowalas innych co pewna osoba tu robi nagminnie i jest bardzo przykre. Dlatego tez kilka osob zrezygnowalo juz z uczeszczanai na forum BB bo spotykaly sie z wieczna krytyka a nie o to tu przeciez chodzi:-(Tylko niektorzy nie widza sowich bledow a widza ogromne bledziki innych :sick:

luczynko litości:no:. Ola tej kiełbasy nie zjadła tylko drapała nią sobie dziąsełka, nie ugryzła nawet kawałka. A zdjęcia wkleiłam bo wydawały mi się śmieszne a nie, żeby się chwalić, nie bardzo widzę tu powód do chwalenia się.

reklama
Moim zdaniem za mało w tym wszystkim tolerancji. Nie chodzi przecież o to żebyśmy sobie robiły na tym forum jakieś chore jazdy ale pisanie komuś, że truje swoje dziecko to już masowe przegięcie. Tolerujmy to, że ktoś chce karmić dziecko tak a nie inaczej.

Do góry