reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2025

Mnie pęcherz gania w nocy, bardzo to uciążliwe :/ Ale już nie odczuwam pieczenia.
Z rana już mnie jakoś nie mdli, ale brak mi energii i długo się rozkręcam. Za to delikatne mdłości i wzdęcia mam po południu i wieczorem🤷‍♀️ Jestem aktualnie 7+3.
Trzy razy się dziś budziłam w nocy na siku. Poza tym mdłości od popołudnia do wieczora, a dziś już od razu.
Jutro mam wizytę i zastanawiam się bardzo poważnie czy nie iść na L4.

reklama
U mnie 3 dni było git, teraz znowu mdłości bardzo męczące i wrażliwość na zapachy baaardzo duża. Nie wiem jak ja ta krzywa zrobię w takim stanie.
Z plusów nie padam już wieczorem o 20.
Od dwóch dni próbuje się dodzwonić do przychodni żeby zapisać się na NFZ do giną żeby mieć skierowanie na badania i nikt nie odbiera 🤬

@Malutka86 ja jakbym mogła to bym poszła na L4 i później najwyżej jeszcze wróciła do pracy jak się lepiej poczuje. Ja mam niestety bardzo gorący okres przez długie weekendy, chociaż w sumie nie miałam długiego weekendu bo 9 i 11 pracowałam i nadal siedzę i nadrabiam

Trzy razy się dziś budziłam w nocy na siku. Poza tym mdłości od popołudnia do wieczora, a dziś już od razu.
Jutro mam wizytę i zastanawiam się bardzo poważnie czy nie iść na L4.
Ja mam wizytę za tydzień w piątek i też rozmyślam nad zwolnieniem. Tragedii niby nie ma, ale czuję się zmęczona. Zobaczę jak będzie jeszcze przez ten tydzień :)
U mnie 3 dni było git, teraz znowu mdłości bardzo męczące i wrażliwość na zapachy baaardzo duża. Nie wiem jak ja ta krzywa zrobię w takim stanie.
Z plusów nie padam już wieczorem o 20.
Od dwóch dni próbuje się dodzwonić do przychodni żeby zapisać się na NFZ do giną żeby mieć skierowanie na badania i nikt nie odbiera 🤬
Masz na myśli skierowanie na takie badania w labie? Ja się właśnie zastanawiałam czy lekarz rodzinny może takie wystawić🤔

Ja mam wizytę za tydzień w piątek i też rozmyślam nad zwolnieniem. Tragedii niby nie ma, ale czuję się zmęczona. Zobaczę jak będzie jeszcze przez ten tydzień :)

Masz na myśli skierowanie na takie badania w labie? Ja się właśnie zastanawiałam czy lekarz rodzinny może takie wystawić🤔
tak dokładnie to mam na myśli, narazie dostałam skierowanie tylko na cześć badań a w labie koszt 200 zł... Napewno może rodzinny, kwestia czy będzie chciał. 😂

@Malutka86 ja jakbym mogła to bym poszła na L4 i później najwyżej jeszcze wróciła do pracy jak się lepiej poczuje. Ja mam niestety bardzo gorący okres przez długie weekendy, chociaż w sumie nie miałam długiego weekendu bo 9 i 11 pracowałam i nadal siedzę i nadrabiam
Ja jak już pójdę to nie wrócę. Planowałam iść po prenatalnych. Na razie jeszcze nikt w pracy nie wie o ciąży i nie chce tak wcześnie mówić w razie jakby poszło coś nie tak.

Nocki w ciąży to nie najlepszy pomysł.
Ja jedna zaliczyłam a dzień prędzej jedna wzięłam wolne i po tej jednej ledwo przerwanej a to było parę dni jak się dowiedziałam o ciąży ,poszłam na zwolnienie.
Wiem właśnie... niby mam taryfę ulgową bo chociaż nie jestem rozpisywana na anestezje i interwencje, tylko oddział a dziewczyny mnie w wielu rzeczach wyręczają, już nie chciałam mieszać w tym grafiku i prosić o zmiany, po prostu albo dociągnę do końca listopada albo po tej wizycie pójdę na l4

reklama
Byłam dziś wpisać wyniki do karty bo położne od 7 a ja na 6 jadę do lekarza no i pytam o tą TSH która robiłam 6 tyg temu a ona że mam się pytać lekarza bo faktycznie podwyższona, bo mówiłam że 3lata temu miałam 1,4 a kiedyś się leczyłam na Hashimoto ale potem cudowne uzdrowienie itd i już się dobre parę lat nie leczę bo niby nie mam ,jutro się dowiem co mi powie czy da na powtórne badanie,ale będę go cisnąć o ft4 bo wtedy miałam a teraz nie dały ...
A i mówiła że norma to 2.5 kiedy pokazałam jej że tu mają takie normy i dlatego nie wyszło że podwyższone to i nikt uwagi nie zwrócił

Do góry