reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2024

Hej:) mam pytanie do mam małych Antonich :) jak się zwracacie do swoich pociech ? Ostatnio byłam na placu zabaw i słyszałam tosiek nie za bardzo mi się to podoba . Czy takiej formy tez się używa ? :)

reklama
Hej:) mam pytanie do mam małych Antonich :) jak się zwracacie do swoich pociech ? Ostatnio byłam na placu zabaw i słyszałam tosiek nie za bardzo mi się to podoba . Czy takiej formy tez się używa ? :)

Przecież nikt Cię nie zmusza do używania takiej formy.
Ale tak - używa się, mam znajomych którzy też tak mówią.

Jak byłam mała był taki serial "Plebania" i również tam był bohater Antoni na którego tak mówiono 🤷‍♀️

Tak, używa się Tosiek tak jak do Antonii Tosia :) Ale Ty nazywaj swojego bobasa jak chcesz.
Przecież nikt Cię nie zmusza do używania takiej formy.
Ale tak - używa się, mam znajomych którzy też tak mówią.

Jak byłam mała był taki serial "Plebania" i również tam był bohater Antoni na którego tak mówiono 🤷‍♀️
No właśnie tak się zastanawiałam bo to tylko takie zdrobnienie na ogół w szkołach przedszkolach to się słyszy : Antek , Antoś

reklama
Do góry