Hej Kasiu, ciężkie pytanie. Zawsze miałam na fotelu ginekologicznym badaną szyjkę macicy, ale ... również przy usg malucha przez powłoki brzuszne, miałam tez szybkie badanie dopochwowo i powiem szczerze nie pytałam po co mam to badanieCześć dziewczyny mam na imię Kasia , jestem w 8miesiacu ciąży i bardzo nurtuje mnie pytanie czy przy badaniu długości szyjki macicy , lekarz tez robił wam to przez USG dopochwowo ?
Ja zmieniłam lekarza w 6 miesiącu ciazy , i ten poprzedni badał mi tylko palpacyjnie .
Teraz zastanawiam się który lekarz wykonuje /dobrze to badanie ?
Czy USG dopochwowo nie jest szkodliwe ?
Czy lepiej przenieść się do innego lekarza ?
Ja wiem ze jestem przewrażliwiona , ale strasznie się boje .
Pozdrawiam
reklama
Sylwanka89
Fanka BB :)
Kciuki mocno zaciśnięteMi przyspieszyli z piątku na czwartek cesarkę a jutro już idę do szpitala
Kasia19881988
Fanka BB :)
Dziękuje za odpowiedz troszkę mnie uspokoiłaś , ja się po prostu wszystkiego boje i dlatego , tak mnie to zastanawiało czy takie badanie dopochwowo jest bezpiecznie dla maluszka .Hej Kasiu, ciężkie pytanie. Zawsze miałam na fotelu ginekologicznym badaną szyjkę macicy, ale ... również przy usg malucha przez powłoki brzuszne, miałam tez szybkie badanie dopochwowo i powiem szczerze nie pytałam po co mam to badanie
Pokaż maluszka ❤Czerwcowe mamy i jak tam ? My ogarniamy rzeczywistość. Właśnie walczymy z żółtaczka a cała reszta jakoś powoli do przodu któraś z Was rozpakowana ?
Gratulacje kochana!
Jak się czujecie?
Szwy są rozpuszczalne a sama rana nie jest duża. Jestem 25 dni po cesarce i już dawno zapomniałam o bólu, szybciutko doszłam do siebie tak naprawdę. Jeśli chodzi o pielęgnację to tylko przemywanie woda z mydłem i psikanie jakimś specyfikiem. I spokojnie ta rana nie krwawi ani nic takiego.
O to i moja córeczka Antosia
Dziewczyny jest ciężko, nie przespane noce, cięcie po CC nadal boli, mały krzykacz nas terroryzuje... ale jak patrzę na tą małą istotkę to uśmiech pojawia się odrazu na twarzy a serducho zaczyna bic inaczej ❤
Napisze jeszcze, że mega zadowolona jestem z łóżeczka dostawnego, mała jest cały czas z nami, w nocy jest na wyciągnięcie ręki co po CC jest dla mnie zbawieniem a opuszczany panel pozwala mi obserwować ją czy nie krztusi się po butli sitaka spełnia dwie funkcje - pierwszą bezpieczną to jak mała się kręci to może swobodnie oddychać a druga funkcja - przyzwyczajamy psa do młodej, nie ma bezpośredniego dostępu, ale ma swobodny przeplyw zapachów i może się z nimi oswoic. Jest też funkcja bujaczka, ale my nie korzystamy jak narazie młodą interesuje karuzela a bardziej odgłos z karuzeli, który przypomina jej odgłosy z brzucha, bicie serca.. o dziwo uspokaja się przy tym,
A ja mam chwile przy awarii jak zaczyna płakać aby na szybko cos ogarnąć
Dziewczyny jest ciężko, nie przespane noce, cięcie po CC nadal boli, mały krzykacz nas terroryzuje... ale jak patrzę na tą małą istotkę to uśmiech pojawia się odrazu na twarzy a serducho zaczyna bic inaczej ❤
Napisze jeszcze, że mega zadowolona jestem z łóżeczka dostawnego, mała jest cały czas z nami, w nocy jest na wyciągnięcie ręki co po CC jest dla mnie zbawieniem a opuszczany panel pozwala mi obserwować ją czy nie krztusi się po butli sitaka spełnia dwie funkcje - pierwszą bezpieczną to jak mała się kręci to może swobodnie oddychać a druga funkcja - przyzwyczajamy psa do młodej, nie ma bezpośredniego dostępu, ale ma swobodny przeplyw zapachów i może się z nimi oswoic. Jest też funkcja bujaczka, ale my nie korzystamy jak narazie młodą interesuje karuzela a bardziej odgłos z karuzeli, który przypomina jej odgłosy z brzucha, bicie serca.. o dziwo uspokaja się przy tym,
A ja mam chwile przy awarii jak zaczyna płakać aby na szybko cos ogarnąć
My dzisiaj 15 dzień po.. i prawa strona mnie boli w środku, na lewej śpię a na prawej stronie jeszcze ciężko. Mam nadzieję ,że jeszcze trochę ibtez juz będę śmigać jak nowo narodzonaSzwy są rozpuszczalne a sama rana nie jest duża. Jestem 25 dni po cesarce i już dawno zapomniałam o bólu, szybciutko doszłam do siebie tak naprawdę. Jeśli chodzi o pielęgnację to tylko przemywanie woda z mydłem i psikanie jakimś specyfikiem. I spokojnie ta rana nie krwawi ani nic takiego.
reklama
Opowiesz coś więcej na ten temat? Panikuje bo może mi pęknąć, będę skierowana do szpitala niedługo i zdecydują czy robić cc wcześniejCo do pękającej blizny... Nie chcę was straszyć, ale to nie mit. Znam bliski przypadek, że pękła. Cud się stał, ze uratowali koleżankę i jej dziecko... bo w porę pojechała do szpitala...
Ale to na pewno przypadek 1 na milion....
Podziel się: