reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko co trzeba wiedzieć, kupic, wczesniej zaplanować

Ja nie polecam ujastka 🤦‍♀️ odradzam całą siłą jaką mam.
przez ich zaniedbanie (co mi potem wielu innych lekarzy potwierdziło), miałabym w domu żywe dziecko. A że poszłam na Ujastek, to nie mam.
Bardzo mi przykro :( Nie wiem czy masz siłę i ochotę o tym napisać, ale jeśli tak - napisz proszę co się stało, czy chodzi o bezpośredni związek z porodem. Wszyscy polecają mi Ujastek, muszę wybrać szpital, taki w którym nie odmówią mi Cc ze skierowania od psychiatry i szczerze pisząc przestaje już sypiać spokojnie z tego powodu. Trzymaj się.

reklama
Bardzo mi przykro :( Nie wiem czy masz siłę i ochotę o tym napisać, ale jeśli tak - napisz proszę co się stało, czy chodzi o bezpośredni związek z porodem. Wszyscy polecają mi Ujastek, muszę wybrać szpital, taki w którym nie odmówią mi Cc ze skierowania od psychiatry i szczerze pisząc przestaje już sypiać spokojnie z tego powodu. Trzymaj się.
Na Ujastku zignorowali zbyt krótką szyjkę. Nie wprowadzili zadnej prewencji, czego efektem był mój poród.
przy porodzie leżalam tam 2 dni ze skurczami, lekarze sie bali mnie badac, bo było ryzyko sepsy, wiec tylko darli się na mnie, ze zaniedbalam i że to moja wina. Spotkalam jednego normalnego lekarza, przez 2 dni (3 dyzury dziennie).

Na Ujastku zignorowali zbyt krótką szyjkę. Nie wprowadzili zadnej prewencji, czego efektem był mój poród.
przy porodzie leżalam tam 2 dni ze skurczami, lekarze sie bali mnie badac, bo było ryzyko sepsy, wiec tylko darli się na mnie, ze zaniedbalam i że to moja wina. Spotkalam jednego normalnego lekarza, przez 2 dni (3 dyzury dziennie).
Maskara, nie wiem jak to określić :( próbuje jakoś funkcjonować i nie zwariować, ale takie historie, które niestety się zdarzają, uświadamiają mi, że nie ma szpitala, który ma same dobre opinie i to, że jak się ma pecha, to wszystko qrwa może pójść źle i wszystko zależy od tego czy podejmiesz taką, a nie inną decyzję oraz od tego jakie osoby spotkasz - rozwala mnie to psychicznie. Bardzo Ci dziękuje za odpowiedź.

Maskara, nie wiem jak to określić :( próbuje jakoś funkcjonować i nie zwariować, ale takie historie, które niestety się zdarzają, uświadamiają mi, że nie ma szpitala, który ma same dobre opinie i to, że jak się ma pecha, to wszystko qrwa może pójść źle i wszystko zależy od tego czy podejmiesz taką, a nie inną decyzję oraz od tego jakie osoby spotkasz - rozwala mnie to psychicznie. Bardzo Ci dziękuje za odpowiedź.
Ja zadziałalam tak, że w drugiej ciąży znalazłam najlepszego możliwego lekarza, który miał dużo do powiedzenia w szpitalu i jego się trzymałam i faktycznie było inaczej.

Do góry