reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co powiecie o Maclarenie?

I jeszcze za ta cenę, co kupilam , to w ogóle ok...

Można wiedzieć jaka cena?

Cytat:
Napisał myszor78
Róznica jest taka, że w Queście siedzenie rozkłada się tylko do pozycji półleżącej a w Tripie zupełnie na płasko, poza tym Trip jest naprawde wysoki. Oglądałam go w sklepie i chyba kolor Melone by mi pasował, ale ponoć kółka się strasznie tłuką na chodnikach....poza tym firma ponoc ok..no i cena lepsza..

Dzieki za info o tych dwoch wozeczkach.

W quescie jak i tripie pozycja do leżenia jest bardzo podobna, w inglesinie minimalnie bardziej się rozkłada, ale nie jest to pozycja leżąca. Quest jest także ok. kilograma lżejszy od tripa, waży 5.5, trip z tego co pamiętam 6.5. Plusem tripa jest napewno to, że jest właśnie wyższy, a także ma trochę bardziej rozwiniętą budkę od questa.

Co do sensacyjnej informacji o maclarenach z dzisiejszych serwisów, z tego co rozumiem chodzi o te zawiasy, które łamią wózek przy składaniu i rozkładaniu? Wytłumaczcie mi jak można zmiażdżyć palce dziecku przy składaniu lub rozkładaniu wózka? Z dzieckiem w środku tego się raczej nie robi. Chyba, że źle zrozumiałem o ktore zawiasy chodzi.

EDIT: I z tego co mi wiadomo jest to informacja bardzo stara. Sprzedaż wóżków została już wznowiona, dodana została naklejka ostrzegawcza. Ilość dzieci w tych informacjach została zawyżona, ale tak się właśnie robi sensację. I czemu to wszystko tylko w USA? Wózki wszędzie są takie same, ale tylko amerykanie są na tyle "inteligentni", że dzieją się takie rzeczy.

Ostatnia edycja:
reklama
Co do sensacyjnej informacji o maclarenach z dzisiejszych serwisów, z tego co rozumiem chodzi o te zawiasy, które łamią wózek przy składaniu i rozkładaniu? Wytłumaczcie mi jak można zmiażdżyć palce dziecku przy składaniu lub rozkładaniu wózka? Z dzieckiem w środku tego się raczej nie robi. Chyba, że źle zrozumiałem o ktore zawiasy chodzi.

EDIT: I z tego co mi wiadomo jest to informacja bardzo stara. Sprzedaż wóżków została już wznowiona, dodana została naklejka ostrzegawcza. Ilość dzieci w tych informacjach została zawyżona, ale tak się właśnie robi sensację. I czemu to wszystko tylko w USA? Wózki wszędzie są takie same, ale tylko amerykanie są na tyle "inteligentni", że dzieją się takie rzeczy.

No własnie ja nie wiem jak oni to robią ? daja dzieciakom do zabawy na wpół rozłożony wózek ? Jak jest złozony i zablokowany tym z boku to się nie da nic zrobić .. rozłozonym całkowicie tez sobie dziecko nic nie zrobi . Samo go nie złoży chyba że jakies starsze które już w wózku nie jedzie. :no: No i dokładnie co z reszta firm które spapugowały te stelaże , a to chyba większość . mam maclarena ale jakoś wcale mnie nie ruszyło to info:tak:

W Ameryce mieszka tyle imbecyli, że wcale się nie zdziwłabym, ze jakas mądra mamuśka chciała złożyć wózek z dzieckiem w środku.
Dla przykładu tylko w amerykańskich wersjach instrukcji do kuchenek mikrofalowych zamieszczane są uwagi zeby nie suszyć w nich zwierząt.
Uwżam ze firma Maclaren dla Amerykanów powinna wydać osobną instrukcję z kaluzulą "przed złożeniem wózka wyjąć dziecko"

reklama
aaaaaaaaaaa....to dlatego moje dzieci jak mowie do nich to wydaja mi sie czasem tepawe hahahaha :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):rofl2::rofl2::rofl2:

Do góry