reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odklejające się łożysko i duphaston

• Starter tematu guest-1681834848
  • Rozpoczęty
reklama
To ja narazie bym sie nie przejmowala. Pojdz poprostu do innego ginekologa . Tez mam duphaston ,tez mam sie oszczedzac juz od 3 tyg a mam 16 miesieczna corke ,wazy 10 kg I normalnie jak jest potrzeba to ja podniose I usiade na sofie bo nie chce zeby czula sie odtracona
no dokładnie... Tym bardziej że no mąż nie ma możliwości siedzieć 24/7 w domu bo chodzi do pracy a mały cały czas do mamy chcę czy się przytulać czy bawić

Kosmówka się może odklejać. I wtedy faktycznie jest zagrożenie poronieniem, ale wtedy byą krwawiła.
No to tez moim zdaniem przy tym chociaz plamienie powinno wystapic . A ona opisuje tylko bole takie jakie wystepuja u kazdej na poczatku ciazy
no dokładnie... Tym bardziej że no mąż nie ma możliwości siedzieć 24/7 w domu bo chodzi do pracy a mały cały czas do mamy chcę czy się przytulać czy bawić
No to zrozumiale . Jak masz mozliwosc to wciagu tygodnia umow sobie wizyte do kogos innego

No to tez moim zdaniem przy tym chociaz plamienie powinno wystapic . A ona opisuje tylko bole takie jakie wystepuja u kazdej na poczatku ciazy

No to zrozumiale . Jak masz mozliwosc to wciagu tygodnia umow sobie wizyte do kogos innego
dobrze postaram się dziękuje

Wygląda to na krwiaka podkosmówkowego i faktycznie kosmowka jest wtedy lekko odklejona. Takie krwiaki zdarzają się bardzo często i rzeczywiście podaje się na nie progesteron. Mój się powiększał z każdą wizyta, az był tal duży jak cały pęcherzyk ciążowy. 2 tygodnie lezenia, duphaston 3x2 i luteina 2x1 i na ostatniej wizycie po krwiaku został już tylko skrzep. Twój jest bardzo mały więc o ile nie będzie się powiększał to duphaston plus odpoczynek powinien wystarczyc

Wygląda to na krwiaka podkosmówkowego i faktycznie kosmowka jest wtedy lekko odklejona. Takie krwiaki zdarzają się bardzo często i rzeczywiście podaje się na nie progesteron. Mój się powiększał z każdą wizyta, az był tal duży jak cały pęcherzyk ciążowy. 2 tygodnie lezenia, duphaston 3x2 i luteina 2x1 i na ostatniej wizycie po krwiaku został już tylko skrzep. Twój jest bardzo mały więc o ile nie będzie się powiększał to duphaston plus odpoczynek powinien wystarczyc
Ale to nie lozysko ?

reklama
Na tym etapie ciąży nie ma łożyska natomiast może ginekolog uprościł bo mu się nie chciało tłumaczyć co to kosmowka, a co to doczesna. Nie wiem lekarze lubią mówić różne rzeczy 😂
No to moja pierwsza wypowiedz nie byla mylna bo pisalam ja na wlasnym doswiadczeniu . Ale moim zdaniem I tak bym poszla na jej miejscu skontrolowac do innego ginekologa

Do góry