reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co powiecie o Maclarenie?

Ja chce kupić samą spacerówkę bez śpiworka bo mam wielofunkcyjny a też chcę zostawić na następną zimę wózek ten co mam - Mutsy :tak:
Ja czekam oglądam.. ale czarny musi być;-) dlatego Cossato mi się podoba... ale peg perego to raczej myślałam o pliko, bo si fajny ale koszyk po pierwszym spacerze ma dziury bo trze o podłoże..

reklama
Ja chce kupić samą spacerówkę bez śpiworka bo mam wielofunkcyjny a też chcę zostawić na następną zimę wózek ten co mam - Mutsy :tak:
Ja czekam oglądam.. ale czarny musi być;-) dlatego Cossato mi się podoba... ale peg perego to raczej myślałam o pliko, bo si fajny ale koszyk po pierwszym spacerze ma dziury bo trze o podłoże..
W pliko dziecko pojeździ do 1,5 roku dalej to już wóżek się cięzko pcha, a pod krawężnik to nie podjedziesz z cięższym dzieckiem on się w ogóle nie podbija

ivazczyli jednak to prawda..też o tym słyszałam że ciężko podbija pliko! ale i chyba rączki ma nisko a my wysocy:tak:
Więc raczej maca xt kupimy albo diablo ale mało o nim opinii..

A ja kupiłam tego XT, ostatniego ze sklepu, chcieli się go pozbyć, bo powiedzieli, że nie będą juz prowadzić Maclarenów.....akurat był szary, czyli taki jak chciałam...:))kupiłam taniej niż na allegro.

myszor to super!! napisz jak wrażenia po spacerkach!
My kupimy dopiero na roczek bo to ma być prezent;-)

Róznica jest taka, że w Queście siedzenie rozkłada się tylko do pozycji półleżącej a w Tripie zupełnie na płasko, poza tym Trip jest naprawde wysoki. Oglądałam go w sklepie i chyba kolor Melone by mi pasował, ale ponoć kółka się strasznie tłuką na chodnikach....poza tym firma ponoc ok..no i cena lepsza..

Dzieki za info o tych dwoch wozeczkach.

Kasiu..no więc specjalnie pojechaliśmy naszym XT na spacer, co by go ocenić.
Wnioski:
PLUSY:
-śliczny, pięknie wykonany, super materiały
-wysoki(idealny dla męża), regulowane rączki
-super rozkłądająca się budka(mozna zasłonić dziecko praktycznie cale od wiatru
-siedzenie rozkąłda się do pozycji leżącej
-moja 4,5 letnia córka siadła i było jej wygodnie (czyli duży)
-składa się w małe rozmiary
-koszyk nie taki mały - normalnie jak w spacerówkach
MINUSY:
-niestety kółka się okropnie telepią i tłuką po chodniku(co tu duzo gadać - w Mutsym są pompowane koła, więc bez porównania)
-siedzenie rozkłada się za pomocą dwóch rąk(trzeba klęknąć z tyłu i pociągnąć na raz obydwoma rękami) ale da sie znieść (ponoć w XLR jedna ręką się to robi)
-składanie wózka - trzeba wykonać kilka ruchów( ale to przez blokadę samoistnego złożenia się wózka - coś za coś)
-hamulce musisz nacisnąć dwa razy na obydwu tylnych kołach

Czyli generalnie jesteśmy bardzo bardzo zadowoleni z zakupu i żałujemy, że zamiast Mutsiaka od razu nie kupiliśmy tego Maclarena XT. Naprawdę POLECAM!!! I jeszcze za ta cenę, co kupilam , to w ogóle ok...

A kupiłaś z jakims wyposażeniem tego xt? Ja chce tylko folię bo spiworek mam spacjalnie kupiłam czarny żeby potem do Maca pasował;-)

reklama
Do góry