reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Akcja NOCNIK !!!

Dziękujemy za gratulacje...

Choc wpadki się jeszcze zdarzają, ale to nic... Wczoraj kupiłam młodemu takie majtki z ceraty i jak nawet coś mu poleci to spodenki ma suche, także na początku nauki się sprawdzają, polecam, tylko ja kupiłam za duże (bo nie można ich było w sklepie obejrzeć:baffled:).

Ja też mam pytanie natury technicznej :zawstydzona/y: do mam chłopców (Milkshake, Iwonka) jak chłopcy robią siusiu na dworze, to ściągacie tylko troche spodenki i... trzymacie siusiaka? nie wiem jak to ma wyglądać??? :sorry2::nerd:

No i moje dziecko nauczyło się słowa siusiu, bo do tej pory to tylko pokazywał, ze mu się chce i piszczał...

reklama
elisabeth ja staram się rozbierać go jak najmniej. Olek nosi z pampersa te pieluchomajtki (tak na wypadek awarii) i wyciągam tylko siusiaka :tak:często mi się zdarza, że obsiusia mi ręce a nawet spodenki bo za szybko zaczyna sikać :-D

.Czy chodzicie z nimi do kibelka w miejscach publicznych?
Jeśli jestem w sklepie i młody zawoła to idę,ale go "natrzymuję" nad kibelkiem,więc nie ma z nim bliższego kontaktu;-)

Ja też mam pytanie natury technicznej :zawstydzona/y: do mam chłopców (Milkshake, Iwonka) jak chłopcy robią siusiu na dworze, to ściągacie tylko troche spodenki i... trzymacie siusiaka? nie wiem jak to ma wyglądać??? :sorry2::nerd:

...
No to u mnie niestety wygląda to tak,że muszę go natrzymać pod krzaczkiem, nauczył się szybko wołania siusiu,ale jakoś nie moze się przekonać do siusiania na stojąco:dry:. Zakładam mu zawsze pieluche jak wychodzimy,ale nie robi w nią tylko jak mu się chce to woła i czasem jak jesteśmy tu w osiedlowym sklepiku to biegiem wracamy do domu, a jak gdzieś dalej to ściągam spodenki i natrzymuje:nerd:

To Hania dzisiaj w nocy<ok. 00:30> znowu sie obudzila,wolajac ze chce siusiu i zrobila na nocnik.Za to w dzien,nei chce sie jej w ogole dzisiaj siadac na nocniku.

Brawo wielkie gratulacje:tak::-)

Gratulacje dla Kuby:tak::tak::tak:
Ale,mam problem,bo wola na spacerach,ma upatrzone jedne krzaczki,no ale za zimno juz,wiec kaze jej wstrzymywac.A ja mam pytanko co do dzieci,ktore sa juz w tych sprawch bardzo do przodu.Czy chodzicie z nimi do kibelka w miejscach publicznych?

Nina najczesciej nie sika w czasie spaceru, tylko przed i po. a jesli czasem sie zdarzy, to sikamy w krzaczkach. zanim bysmy znalazly jakis kibelek, to sama bym sie chyba posikala :tak: na razie nie jest tak zimno, ale jak beda temperatury minusowe, to wtedy pojawi sie problem :baffled:

A ja myslalam, ze juz cos mala zaczyna zalapywac, bo wczoraj powiedzialam jej, ze zakladam jej majteczki (to byl pampers majtkowy) i Paula spytala "siku nie?" Zaskoczona i szczesliwa przytaknelam.
Pol godz. pozniej w pampersie bylo nie tylko siku, ale i porzadne kupsko:baffled:
Bez uprzedzenia i pozniejszej informacji, ze cos zrobila...:no:

Zabrałam sie ostro za odpampersowywanie Amelii ;-)....od piatku pieluche zakładam tylko do spania i na spacery...czasami Amelka zawoła że chce siku, najczęściej trzeba ją kontrolować -- pytać i wysadzać....Kupke zaliczyłyśmy do spodenek :baffled:
Ogólnie jestem zadowolona i bardzo dumna z córuni bo nie spodziewałam się ze tak szybko i łatwo nam pójdzie nauka siusiania do nocniczka czy sedesu....i co zauważyłam -- pielucha po nocy, po spacerze najczęściej jest sucha :happy::happy::happy:

reklama
Monika my sie przyłaczamy:tak:Buziak dla Amelki.U nas Julia nadal zablokowana i choc wie ze cos sie dzieje to nie chce sie wysikac na urzadzenia do tego stworzone:baffled:

Do góry