reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Akcja NOCNIK !!!

Gratuluje sukcesów nocnikowych

U Nas podobnie jak u Ines i pomimo ze w zlobku robi ładnie do nocniczka albo obok :sorry2: w domu potrafi siedziec i siedziec, po czym wstaje i sru do pieluchy :dry: ... rozmawialam wczoraj z opiekunka ze zlobka ... powiedziala mi zeby nie naciskac .. widocznie jeszcze nie czas na Dawidka ... dobry moment jest wtedy kiedy dziecku przeszkadza pielucha mokra czy z kupka, ale mlodemu najwyrazniej jeszcz nie przeszkadza :sorry2: ... no nic próbujemy dalej :tak:

reklama
Rudykotku musisz bardziej wierzyć w swojego synka...

Moniqa tylko wiesz, jak dzieci noszą pampki to nigdy nie poczuja, że mają mokro, dlatego warto co jakiś czas zakładac im majteczki...

Jak teściowie kupili mi tą książkę pt. "Jak nauczyc dziecko korzystać z nicniczka w 7 dni" to wybuchnęłam smiechem, ale po przeczytaniu jej i obsewacjach Kuby i relacjach innych mam, uważam, że jest to możliwe i jeśli dziecko jest już gotowe to w tydzień skuma o co chodzi.

Moniqa tylko wiesz, jak dzieci noszą pampki to nigdy nie poczuja, że mają mokro, dlatego warto co jakiś czas zakładac im majteczki...

U Nas dzisiaj jedno sik do nocnika, drugie obok , przed chwila 3 kropledo nocnika, a teraz Mlody biega w majtach :-) ... zobaczymy co z Tego wyjdzie ;-)

swoją droga to moze napisz w skrócie jak tego dokonac w 7 dni :-)

Dawidek biegal godzine w majtach i sucho ... dopiero w wannie sie wysiusial ;-):-) ... ale co jakis czas sie lapal za siusiaczka ... pytalam czy chce mu sie siusiu a on zaprzeczal ... ale teraz wymyslilam ze moglam pytac ale tez wyciagac nocnik... czy dobrze mysle, jak Wy myslicie?

Monia zrób właśnie tak jak mówisz. I wiesz co pozwól mu sikać samemu na stojąco do nocnika (Olo to uwielbia- staje okrakiem wokół nocnika i sika prosto do środka). Może jak usłyszy, że robi coś SAM to się wkręci. U nas jest oblane wtedy wszystko do okoła - ale jaka frajda. A przed kąpielą to najlepszy moment bo leci woda ;-):-D

reklama
Ewcia Dawidek tez nie chcial słyszec, widziec i inne o nocniku, ale tak mi sie tylko wydawalo ... od momentu kiedy biega w majtkach po domu robi siku tylko kiedy Go posadze na nocniku , w wannie albo w pampersa ;-)

Do góry