reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Akcja NOCNIK !!!

MoniQa dokladnie tak jak dziewczyny piszą-niech Dawidek biega na bosaczka lub w skarpetkach.
Macius jak są teraz takie cieple dni smiga na bosaczka.
Ostatnio robil kupke na nocniczku...ciśną sie i cisną i nic.....w koncu szybko zbiegl z nocniczka i usiadl na rowerek a kupka pluuuuuuuuuum na siodelko:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
Pare dni pożniej znowu ta sama bajka...cisnie sie i sienie na nocniczku...wyszlam na chwilke do kuchani a Macius biegnie do mnie i wola A A A i pokazuje palcem na kupe ktora lezy obok nocniczka:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
na dywanie.

Ale nauka ta przyniosla cos jeszcze poza zafajdanym dywanem......mianowicie Maciej zaczal wolac jak chce kupke...nie zawsze zrobi ja w nocnik ale wola ze chce jeszcze zanim zrobi tylko jak baczki idą wiec chyba jestesmy na wlasciwej drodze :)

reklama
Iwonko...tutaj pogratuluję Ci sukcesu z Kubusiowym pozegnaniem pampka :-):tak::-)

Z uwagi na to że w weekend było upalnie to my również postanowilismy zacząć sie odpieluszkowywać :cool2: Rezultaty marne...no może oprócz sterty zsikanych majtusi :eek:
Amelka nie woła, a jak biorę ją do sikania to robi :yyyhhh i JUŚŚŚ (ale oczywiście efektu nie ma :zawstydzona/y:) i nie przeszkadza jej bieganie w mokrych majtusiach....tak że dłuuuuga droga przed nami...ojjjj długa :sorry::sorry::sorry:

Moniś dzięki za gratki....ale narazie nie ma się co spieszyć z gratulacjami;-).... wczoraj małego pochwaliłam to nie dość,że się zsiusiał to jeszcze zrobił klopsa w majtki i jak mu je zdejmowałam to wypadł na panele:eek::cool:...niby jest całkiem nieźle - teraz częściej woła niż robi w majtusie,ale jeszcze przed nami też spora droga;-)

gratuluję wszystkim postępów:tak:
u nas niestety po regresji, którą opisywałam jakiś czas temu nie powróciliśmy jeszcze do załatwiania się na no:-(cniczek

A ja dziewczyny na razie nie naciskam młodego. Uważam, że jest jeszcze za głupiutki na to aby sie zorientować kiedy wołać. Jest na etapie, że pokazuje gdzie ma siusiu, a gdzie kupke i tyle. Nocnik stoi zakurzony na pawlaczu i jeszcze postoi bo zacznę nauke dopiero jak młody będzie jarzyc o co chodzi.

NO to jeśli chodzi o nocniczkowanie to mamy spore postępy..Kuba coraz częściej woła ( rzadko mu się zdarza zrobić w majteczki - chociaż jeszcze się zdarza) i potrafi mi powiedzieć czyt. pokazac czy chce kupke czy siusiu (jak chce siusiu to się łapie za siurdaska,a jak kupkę to pokazuje paluszkiem dupke i wyciąga nocniczek spod łóżeczka);-):tak:

Iwonka brawo dla Was!

A czy możecie mi napisać jak u Was wygląda nauka siusiania do nocniczka? bo ja nie wiem jak mam się za to zabrać, a chciałabym chociaż trochę Kubę z tym sprzętem oswoić... Nie wiem? maluchy chodzą cały dzien w majteczkach? a na spacery jak wychodzicie?

reklama
Mój Kuba chodzi w majteczkach w domu - niestety na dworze po pierwsze ostatnio za zimno,a po drugie nie chce podlewać trawników:baffled:, ale na dworze czyt. na spacerze mało siusia,bo pamper prawie suchy, a w domu przez cały dzień biega w majteczkach tylko na noc pampka zakładamy,ale też nie jest strasznie zasikany po nocy;-)

Do góry