reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Akcja NOCNIK !!!

MoniQa dokladnie tak jak dziewczyny piszą-niech Dawidek biega na bosaczka lub w skarpetkach.
Macius jak są teraz takie cieple dni smiga na bosaczka.
Ostatnio robil kupke na nocniczku...ciśną sie i cisną i nic.....w koncu szybko zbiegl z nocniczka i usiadl na rowerek a kupka pluuuuuuuuuum na siodelko:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
Pare dni pożniej znowu ta sama bajka...cisnie sie i sienie na nocniczku...wyszlam na chwilke do kuchani a Macius biegnie do mnie i wola A A A i pokazuje palcem na kupe ktora lezy obok nocniczka:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
na dywanie.

Ale nauka ta przyniosla cos jeszcze poza zafajdanym dywanem......mianowicie Maciej zaczal wolac jak chce kupke...nie zawsze zrobi ja w nocnik ale wola ze chce jeszcze zanim zrobi tylko jak baczki idą wiec chyba jestesmy na wlasciwej drodze :)

reklama
Iwonko...tutaj pogratuluję Ci sukcesu z Kubusiowym pozegnaniem pampka :-):tak::-)

Z uwagi na to że w weekend było upalnie to my również postanowilismy zacząć sie odpieluszkowywać :cool2: Rezultaty marne...no może oprócz sterty zsikanych majtusi :eek:
Amelka nie woła, a jak biorę ją do sikania to robi :yyyhhh i JUŚŚŚ (ale oczywiście efektu nie ma :zawstydzona/y:) i nie przeszkadza jej bieganie w mokrych majtusiach....tak że dłuuuuga droga przed nami...ojjjj długa :sorry::sorry::sorry:

Moniś dzięki za gratki....ale narazie nie ma się co spieszyć z gratulacjami;-).... wczoraj małego pochwaliłam to nie dość,że się zsiusiał to jeszcze zrobił klopsa w majtki i jak mu je zdejmowałam to wypadł na panele:eek::cool:...niby jest całkiem nieźle - teraz częściej woła niż robi w majtusie,ale jeszcze przed nami też spora droga;-)

gratuluję wszystkim postępów:tak:
u nas niestety po regresji, którą opisywałam jakiś czas temu nie powróciliśmy jeszcze do załatwiania się na no:-(cniczek

A ja dziewczyny na razie nie naciskam młodego. Uważam, że jest jeszcze za głupiutki na to aby sie zorientować kiedy wołać. Jest na etapie, że pokazuje gdzie ma siusiu, a gdzie kupke i tyle. Nocnik stoi zakurzony na pawlaczu i jeszcze postoi bo zacznę nauke dopiero jak młody będzie jarzyc o co chodzi.

NO to jeśli chodzi o nocniczkowanie to mamy spore postępy..Kuba coraz częściej woła ( rzadko mu się zdarza zrobić w majteczki - chociaż jeszcze się zdarza) i potrafi mi powiedzieć czyt. pokazac czy chce kupke czy siusiu (jak chce siusiu to się łapie za siurdaska,a jak kupkę to pokazuje paluszkiem dupke i wyciąga nocniczek spod łóżeczka);-):tak:

Iwonka brawo dla Was!

A czy możecie mi napisać jak u Was wygląda nauka siusiania do nocniczka? bo ja nie wiem jak mam się za to zabrać, a chciałabym chociaż trochę Kubę z tym sprzętem oswoić... Nie wiem? maluchy chodzą cały dzien w majteczkach? a na spacery jak wychodzicie?

reklama
Mój Kuba chodzi w majteczkach w domu - niestety na dworze po pierwsze ostatnio za zimno,a po drugie nie chce podlewać trawników:baffled:, ale na dworze czyt. na spacerze mało siusia,bo pamper prawie suchy, a w domu przez cały dzień biega w majteczkach tylko na noc pampka zakładamy,ale też nie jest strasznie zasikany po nocy;-)

Do góry