reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Akcja NOCNIK !!!

Gufi masz rację, najlpszy moment to miedzy 18 a 24 m-cem życia, ale ja mam wrażenie, ze mój Kuba to jeszcze ciapa, choć musiałabym na prawde kilka dni popróbowac, a nie spodziewać sie efektów już pierwszego dnia, no i wazne jest abyśmy to my były na to gotowe...
Piszesz :"byleby nie czekac za długo"... moja sąsiadka ostatnio pochwaliłą mi się, ze jej pierwsza córeczka do 4 roku życia chodziła z pieluchą, ona była w domu więc tak jej było wygodnie, az mała w końcu sama nauczyła się siusiać do nocniczka...

reklama
Czterolatka to juz przesada,jakos nie chce mi sie wierzyc w wygode mamusi(szkoda pupci i pieniedzy).Moja nie chce usiasc na nocnik ale od lipca biore barana za nogi;-)

Dziewczyny nie wyobrazam sobie zeby moje dziecko do 3 lat w pieluszcze chodzilo:szok::szok::szok::szok::szok:
Caly czas "walczymy", Maciej chodzi w zwyklych majteczkach i go wysadzam czesto ale raz siusiu zrobi a raz nic tylko w majty. Zauwazylam jednak ze przeszkadza mu jak sie zsika w majtki bo ma mokro..ale jeszcze nie umie sygnalizowac potrzeby

A co do samodzielnego jedzenia. Tez uwazam ze to lenistwo rodzicow. Maciej ma swoje spacjalne sztucce metalowe (dzieciece) i nimi je obiad z zupą jest roznie raz sam je troche z moja pomocą a czsem ja go nakarmię.

Ostatnia edycja:
CZarodziejko a jak zesika sie w majtki czy pocieknie mu tez do butów ?? ;-) ... bo ja bym chciała własnie zakładac Dawidkowi majty po domu i na ogródku ... ale te buty ... jak nasika do nich :confused:

Moniqa - w domu moze smialo biegac w skarpetkach,dobrze chlona wilgoc;-) Na dworze,plastykowe sandalki,latwo je umyc,do zakpu[ienia na allegro,czasem sie udaje dostac...

Ja tez puszczam Hanie w gatkach,generalnie zawsze do nich sika:baffled: i sie smieje,bo to jest bardzo smieszne:baffled::rofl2: i mi ucieka.W ogole uwielbia biegac z golym tylkiem,ma to po Zuzi,bo ta do tej pory to lubi i robi.

Widac, ze sikanie na stojaco na ziemie/podloge sprawia jej frajde (a moze nasza reakcja na to:confused:)
Mojemu Kubie też:baffled:...jak nasika to staje w tej "kałuży " i tupie nóżkami i się cieszy:oo2:, nie wiem jak długo,ale wydaje mi się,że u nas dużo czasu trzeba będzie na oduczenie młodego od pieluszek:no:

Mojemu Kubie też:baffled:...jak nasika to staje w tej "kałuży " i tupie nóżkami i się cieszy:oo2:, nie wiem jak długo,ale wydaje mi się,że u nas dużo czasu trzeba będzie na oduczenie młodego od pieluszek:no:

U nas też jest duza radośc z tupania w kałuży.I tez nie bardzo wiem jak sie do tego zabrać,chyba,że na urlopie:-p.Nie chcę zrzucac całego ciężaru pracy na nianię a w weekend chyba nie da sie tego zrobić.

reklama
Moniqa a może niech Dawidek biega na boso? Ja tak Kube w domu puszczałam...
A jak się maluchy zesikają to od razu zakładacie suche majteczki? bo ja w sumie tak.... może powinien pobiegać chwilę w tych osiuśkanych majtach to poczuje, że są mokre:baffled:?
Widzę, że dużo z nas ma słomiany zapał do nauki ;-):-)

Do góry