reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Akcja NOCNIK !!!

reklama
Gufi rowniez gratuluje Nince pozegnania z pieluszka:tak::-)
Jesli dobrze pamietam, to Ninka juz od jakiegos czasu przesypiala noc 'na sucho' i rano robila na nocniczek, tak?
Ja mam problem z oduczaniem Pauli, bo ona nie chce usiasc na nocniczku, nawet kucac na trawniku. Sika na stojaco:no: Po 3 dniach nauki jedynym sukcesem jest wolanie Pauli sisi na 2 sekundy przed...:baffled:
Oj cos czuje, ze nielatwa droga przed nami...

Gufi rowniez gratuluje Nince pozegnania z pieluszka:tak::-)
Jesli dobrze pamietam, to Ninka juz od jakiegos czasu przesypiala noc 'na sucho' i rano robila na nocniczek, tak?
Ja mam problem z oduczaniem Pauli, bo ona nie chce usiasc na nocniczku, nawet kucac na trawniku. Sika na stojaco:no: Po 3 dniach nauki jedynym sukcesem jest wolanie Pauli sisi na 2 sekundy przed...:baffled:
Oj cos czuje, ze nielatwa droga przed nami...

Ninka miala taki okres, ze przesypila noc na sucho, ale potem znowu sie zmienilo. teraz na noc zakladam jej pieluszke - zwykle jest sucha, ale czasem zdarza jej sie cos tam zrobic w nocy. Ale w dzien bez wpadek :tak:

A co do wolania - na 2 sek przed to juz sukces, bo zaczyna kapowac! Ninka na poczatku wolala tak samo, a po 3-4 dniach juz nauczyla sie wytrzymywac az do posadzenia na nocnik.

A moze sprobujesz z nakladka na kibelek zamiast nocnika?

Wstyd się przyznać :zawstydzona/y: ale ja nawet nie zaczęłam oduczać Amelki od pieluszki:rolleyes2::oo::huh: ...Mała na nocniku nie posiedzi dłużej niż 5 sekund...więc odpuściłam i jej i sobie :zawstydzona/y:...heh...tylko że kiedyś trzeba zabrać się za tą sprawę :nerd:

A ja próbowałam tylko przez jeden dzien... Kuba sikał co chwilę, majty mokre mu nie przeszkadzały... :baffled:

Stwierdzam, ze żeby zacząć go uczyć, musiałabym cały tydzien siedziec w domu i niczym sie nie zajmować, tylko tą jedną sprawą... bo jak sie ma pełno innych rzeczy do zrobienia, to sie nie da Kuby upilnowac...

Monia Kuba też nie chce siedziec długo na nocniku, ale jesli wezmę nocnik do pokoju i włączę mu teledyski, to nawet trochę siedzi, moze Amelka tez na czymś sie skupia, np. jak czytasz, czy jak bajkę oglada?

A moze sprobujesz z nakladka na kibelek zamiast nocnika?
Na razie Paula bez pieluszki biega na dworze, wiec... Ale przed kapiela probujemy wlasnie z nakladka i nawet Paula ja lubi i siedzi, ale jeszcze nic nie zrobila. Gorzej- schodzi z niej i za chwile sika na podloge:no: Widac, ze sikanie na stojaco na ziemie/podloge sprawia jej frajde (a moze nasza reakcja na to:confused:)

reklama
moja lubi pluskac reka w kibelku :tak:;-):-):rofl2:

musicie same wyczuc, czy juz jest wlasciwy moment na nauke siusiania. ja zaczelam, bo widziala, ze Ninka juz jest gotowa i szybko nam pojdzie. ale kazdy maluszek ma swoj czas :tak: byleby nie czekac za dlugo ;-)

Do góry