Ostatnie zmiany: 28 czerwca 2019
reklama
reklama
Jajka faszerowane tuńczykiem
Jajka można jeść na wiele sposobów – na miękko, na twardo, jako jajecznicę, jaja sadzone czy omlety.
Można je też faszerować – w tym temacie właściwie nic nas nie ogranicza. Poniżej szybki przepis na zdecydowane w smaku jaja faszerowane tuńczykiem.
Składniki:
- 4 jajka na twardo
- pół puszki tuńczyka w sosie własnym
- majonez
- sól, pieprz
- zielone oliwki
Sposób przygotowania:
Ugotowane na twardo jajko przetnij na pół, wyciągnij z nich żółtka.
Żółtka wymieszaj dokładnie z majonezem i lekko odsączonym tuńczykiem.
Dopraw solą i pieprzem, farsz ułóż w jajkach. Posmaruj lekko majonezem, udekoruj oliwką (możesz też – zamiast wierzchniej warstwy majonezu - położyć na nie ser i przez chwilę zapiec). Smacznego!
Sprawdź inne nasze przepisy: