reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

a wiesz paulinek ze ja sobie pomyslam podobnie..znaczy na pocztaku latalam czesto i czekalam od wizyty do wizyty a teraz sie ciesze ze co miesiac mam wizyte- no ale nog juz nie trzeba rozkaldac:p choc w sumie ja zawsze mam badanie dowcipne plus usg zewnetrzne:p choc teraz ostanio mialam usg tez dopochwowe i usg brzuszkowe- czyli dwa - bo sprawdzala i mierzyla szyjke

reklama
deli dzięki, to wezmę tylko tą pełniejszą kartę na porodówkę.
Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę i usg

[FONT=&quot]A ja po usg. Jednak nie wszyscy lekarze na NFZ są tacy beznadziejni jak moja ginka. Pan doktor przesympatyczny. Mój wielkolud ma 630 g. Wszystko ok, tylko rogi tylne komór bocznych w mózgu mają 10 mm, a norma jest do 10 mm. Pan doktor powiedział, że da mi zalecenie powtórzenia usg na wszelki wypadek, ale żeby się kompletnie nie przejmować, bo on to robi raczej dlatego, że lepiej dwa razy sprawdzić niż coś przeoczyć, a choć norma jest do 10 mm, to u chłopców zdarza się 15 mm i jest wszystko ok i nie ma wodogłowia. Aha, bo pan doktor stwierdził, że jak dla niego, to nie ma najmniejszych wątpliwości, że to chłopczyk; tylko zerknął i już był pewien, więc myślę, że żadnej niespodzianki przy porodzie nie będzie.[/FONT] No i ponoć synek dalej w położeniu główkowym, więc albo się znów przewrócił, albo mi się tylko zdawało, że zmienił pozycję.

Antiope fajnie, że taka udana wizyta :) nie przejmuj się nic a nic tym pomiarem- wynik jest wciąż w normie :) raczej płeć się już nie zmienia, prędzej w drugą stronę- dziewczynki zamieniają się w chłopców :)

Die ja nadal tak jakby żyję pod wizyty do wizyty. Teraz czas umila mi dodatkowo szkoła rodzenia i zakupy, wybieranie akcesoriów i łóżeczka, wózka, fotelików... Wcześniej jednak tylko tymi wizytami się żyło. I ja też rozkładam nogi co wizytę :) bo za każdym razem sprawdza czy szyjka się nie skraca i czy nie ma rozwarcia, czy wszystko zamknięte. Ale to palcami (chyba, bo patrzę w sufit :) )

Antiope no to super ze wszystko w porzadku i mysle ze kolejne USG tylko potwierdzi zesynek zdrowy jak rydz:tak:

Tak raz w miesiacu tez mam USG i badanie palpitacyjne, ale czesciej... , pewnie idzie sie przyzwyczaic. Moze dlatego ze to druga ciaza i tak mnie juz to "rozkladanie nog" nie bawi:rofl2:

Pannacota, Paulinek[FONT=&amp] jakoś nie stresuję się bardzo tym pomiarem, bo lekarz miał dobre podejście i potrafił mnie uspokoić.[/FONT]
[FONT=&amp]Ja tam się czuję bezpieczniej jak nogi częściej rozkładam, bo przynajmniej mam pewność, że z szyjką się nic złego nie dzieje. Choć mi się poprzestawiało i prywatna wizyta wychodzi mi tuż po państwowej. Wolałam jak była różnica 2 tygodni między nimi.[/FONT]

Antiope, świetnie, że doktor kompetentny i wszystko wygląda w porządku. Kolejne badanie tylko potwierdzi dobry rozwój maluszka. :)

Dzisiaj zdjęto mi holter, 20 lipca mam kolejną wizytę u kardiologa z analizą zapisu. Oj, lipiec będzie pełen badań, bo czeka mnie tradycyjne zrobienie badań w laboratorium, w przyszłym tygodniu alergolog, w kolejnym wizyta u ginekologa i na końcu kardiolog. Ale wszystko jak na razie w porządku. :)

Dziewczyny super ze wasze wizyty przebiegły pozytywnie!!

antiope mały sie mieści w przedziale więc nie martw sie będzie dobrze!;)

die ciesze sie ze glukoza wyszła prawidłowo! Widzisz a takie miałas obawy. Ciesze sie ze jest ok:* i ciesze sie ze u troche tez dobrze:)

3mam kciuki za dzisiejsze wizyty&&&&&&&

Jestem po glukozie, nic strasznego, raz dwa wypiłam, zamiast cytryny wcisnęłam limonkę. Wolę to badanie niż pić 3l środka przeczyszczającego Foltrans :)

reklama
Sony ja jutro idę na glukozę, dzięki za podpowiedź z limonką kupię też to i to. Może z limonką faktycznie lepsze będzie :) a wyniki będziesz miała jeszcze dziś?

Do góry